• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

IŞİD karşıtı koalisyon: IŞİD'in 3 önemli ismi öldürüldü

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon bir açıklama yayınlayarak IŞİD'in 3 elebaşının ve birçok üst düzey kadrosunun öldürüldüğünü duyurdu.
IŞİD karşıtı koalisyon: IŞİD'in 3 önemli ismi öldürüldü

IŞİD karşıtı koalisyondan önemli bir açıklama geldi. IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyonun hava saldırılarında, IŞİD'in dış operasyonları ve bomba yapımından sorumlu üç elebaşının ve birçok üst düzey yetkilisinin öldüğünü teyit ettiklerini açıkladı.

Albay Dillon, Bağdat'tan video konferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanarak, IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürütülen operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta yedi IŞİD liderinin öldürüldüğünü teyit ettiklerini hatırlatan Dillon, bu hafta da örgütün dış operasyonlarından ve bomba yapımından sorumlu birçok elebaşının ölümünü teyit ettiklerini söyledi.

Dillon, 24 Temmuz'da Suriye'nin Ebu Kemal ili yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında, IŞİD'in dış operasyonlarından sorumlu Abdul Gafur isimli teröristin öldürüldüğünü tespit ettiklerini kaydetti.

Sözcü Dillon, ayrıca Abdul Gafur'un yardımcısı Ebu Hammam ile üç IŞİD militanının ise 16 Temmuz'da Deyrezzor yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü dile getirdi.

Söz konusu iki militanın da Ortadoğu ve Batı ülkelerinde saldırı planlayan üst düzey örgüt mensubu olduğunu ifade eden Dillon, Gafur ve Hammam'ın öldürülmesinin IŞİD'in bölgeler arası bağlantılarına darbe vurduğunu belirtti.

Diğer taraftan koalisyonun 13 Temmuz'da Meyadin yakınlarında düzenlediği bir hava saldırısında ise IŞİD'in patlayıcı uzmanı Ebu Fattum isimli militanın öldürüldüğünü ifade eden Dillon, Fattum'un aynı zamanda yabancı ülkelerdeki IŞİD militanlarına bomba yapımı ve yıkıcı eylemler düzenlemeleri konusunda yardımcı olduğunu öne sürdü.

LİSTEDE DOĞU AVRUPALI CİHATÇILAR DA VAR

Koalisyon'un, Doğu Avrupa ülkelerinde IŞİD için yabancı savaşçı devşiren örgüt mensuplarını da hedef aldığını dile getiren Dillon, 7 Temmuz'da Meyadin yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında Kosovalı Arnavut kökenli Lavdrim Muhaheri'nin öldürüldüğünü aktardı.

Dillon, Muhaheri'nin kendisini Kosovalı IŞİD militanlarının lideri olarak adlandırdığını belirtti. Muhaheri'yi, birçok terör saldırısının planlayıcısı olarak tanımlayan Dillon, söz konusu militanın 2016 yılında Arnavutluk'ta oynanan İsrail-Arnavutluk milli takım maçlarına yönelik başarısız saldırının da planlayıcısı olduğunu dile getirdi.

Muhaheri'nin yanı sıra Balkan ülkelerinden IŞİD'e katılan Jetmir İsmaili adlı militanın haziran ayında Rakka'da öldürüldüğünü vurgulayan Dillon, IŞİD'in Avrupalı elebaşlarından Razim Kastrati'nin 16 Haziran'da Meyadin yakınlarında öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

Muhaheri'nin yardımcılarından Irfan Hakifi'nin 7 Haziran'da Kayira yakınlarında öldürüldüğünü aktaran Dillon, Hakifi'nin de Güneydoğu Avrupa'dan militan devşirdiğini söyledi.

Dillon, 21 Mayıs'ta düzenlenen bir hava saldırısında ise Orhan Ramadani isimli IŞİD elebaşının öldürüldüğünü kaydetti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler