• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Işısal’ın duygusal anları

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, bu sabah BRT 1 kanalında yayınlanmakta olan “Yeni Bir Gün” programında gözyaşlarını tutamadı…
Işısal’ın duygusal anları

İnsanlara, çocuklara ama özellikle de yaşlılara karşı sevgisi, saygısı ve düşkünlüğü ile bilinen Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, bu sabah (06.01.2016) saat 9.30’da, BRT 1’de katıldığı ve Meriç’teki Gündüz Bakım Merkezi’ne giden 65 yaş üzeri bireylerin konuşulduğu “Yeni Bir Gün” programında duygusal anlar yaşadı.

Işısal, Gündüz Bakım Merkezi’nin yaşlılara sunduğu imkan ve olanakları anlatırken, bu merkezin yaşlılar için ne denli önemli olduğunu, bu sayede sosyalleştiklerini, evlerinden çıkmaya başladıklarını, kendilerini değerli hissettikleri ve mutlu olduklarını söylediği anda duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. “Bizler de bir gün yaşlanacağız ve bakıma ihtiyacımız olacak” şekllinde konuşan Işısal, bu yüzden yaşlıların ikinci baharlarını en rahat bir şekilde geçirebilmeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Belediye Başkanlığı görevindeki 3’üncü dönemini yaşayan Osman Işısal, Değirmenlik Belediyesi’nin çalışmaları ve bugüne kadar yaptığı projelerin yanı sıra, yapılmakta olan ve yapılacak yeni projeler ile ilgili bilgiler de verdi.

Sosyal Aktivite Merkezi (SAM)

Yapılan birçok prpjenin ardından, şu anda Değirmenlik’te Sosyal Aktivite Merkezi’nin (SAM) yapıldığını kaydeden Osman Işısal, 7’den 70’e hizmet verecek olan bu merkezde satranç, tiyatro, müzik, folklör, resim, seramik, konferans salonu gibi, sosyal yaşamı canlandıracak birçok etkinliğin yer alacağını belirtti.

Toplamda 3 milyon TL’ye malolacak olan SAM’ın sadece Değirmenlik halkına değil, tüm bölge halkına hizmet vereceğinin altını çizen Başkan Işısal, SAM’dan sonra Kapalı Spor Salonu, daha sonra da yeni bir Belediye Binası yapımının projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Değirmenlik Belediyesi Sağlık Birimi’nin yapmış olduğu özverili çalışmalar üzerinde de durdu.

Işısal, 16 köyden oluşan Değirmenlik Belediyesi’nde yaşayan halkın hayvancılık ile uğraştığını, bölgede birçok mandıra bulunduğunu ve sineklerin ana kaynaklarının da bu mandıralar olduğunu belirtirken, Sağlık Birimi Sorumlusu Şifa Berkan’ın bilinçli ve özverili çalışmaları sayesinde, düzenli ilaçlamaların yapılarak, sineğin önüne geçildiğini vurguladı.

Gıda İşletmeleri geliştiriliyor

Işısal, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Koordinasyonu’nda yürütülen; TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı’nın program kapsamında teknik destek verdiği, “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” kapsamında, “Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki, Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin Ve Ürün Kalitelerinin Arttırılması Projesi” ne de değindi.

Değirmenlik Belediyesi’ndeki aile tipi üretim yapan, küçük-orta boy gıda işletmecilerinin ve özellikle de bunların arasındaki geleneksel yöntemlerle doğal köy ürünü üretenlerinin varlıklarını sürdürmesini ve tümünün rekabet güçlerini arttırmalarının destekleneceğini söyledi. Osman Işısal böylece, Değirmenlik Belediyesi hudutları içerisindeki gıda işletmelerinin kurumsallaşma yönünde güçlendirileceğini, ürün kalite ve hijyen standartlarının yükseltileceğini  ve yerel otorite olan Belediyenin gıda güvenliği denetim mekanizmasının etkinleştirileceğini vurguladı.

“İnsanları mutlu edebilmek önemli…”

“Yeni Bir Gün” programının sonuna gelindiğinde, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, insanları mutlu edebilmenin çok önemli olduğunu, kendisinin gerek belediye başkanı, gerekse bir insan olarak, çocuklardan yaşlılara kadar her bireyi mutlu etmek istediğini ve bunun için gayret harcadığını ifade etti.

Son olarak temizlik konusunda değinen Işısal, halktan, temizlik yönünden belediyeye yardımcı olmalarını istedi. Işısal, “temiz yerde sağlıklı ve mutlu yaşanır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler