• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İskele Belediyesi, CIOFF üyelerini KKTC’de buluşturdu

skele Belediyesi, konsey toplantısından sonra sektörler buluşması toplantısını da ilk kez KKTC’de yapan Uluslararası Festivaller ve Geleneksel Sanatlar Festivalleri Organizasyonu Konseyi’ne (CIOFF) ev sahipliği yapıyor.
İskele Belediyesi, CIOFF üyelerini KKTC’de buluşturdu

 

İBugün (13 Mayıs) başlayan ve 3 gün sürecek olan toplantılara CIOFF üyesi ülkemizin yanı sıra Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Fransa, İtalya, Makedonya, Montenegro, İspanya, Portekiz, Sırbistan ve İsviçre, Slovenya’dan katılımcılar yer alıyor. CIOFF’a üye olan Arnavutluk, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ise mazeretlerinden dolayı toplantılara katılmıyor.

AÇILIŞA TURİZM VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU DA KATILDI

Uluslararası Festivaller ve Geleneksel Sanatlar Festivalleri Organizasyonu Konseyi’nin 3 gün sürecek olan sektörler buluşması toplantısının resmi açılışı Salamis Bay Conti Hotel’de başladı. İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde Başbakanlık, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Gençlik Dairesi ve Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu’nun katkıları ile gerçekleşen toplantıların açılışına, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan,

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, CIOFF Üyesi İskele Belediyesi’nin kardeş şehri Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in yanı sıra CIOFF Başkanı Mr. Philippe Beaussant, CIOFF UNESCO Temsilcisi Ms. Magdalena Tovornic, CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı, İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali Genel Koordinatörü Özlem Kadirağa ile dernek ve kurum temsilcileri katıldı.

KÜLTÜR VE SANATIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İskele Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ülkemizin sevilen sanatçılarından Mustafa Kubbittin’in Mağusa Limanı isimli şarkıyı seslendirmesi ile devam etti.İskele Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtan sinevizyon gösterisinin de yer aldığı toplantının açılış konuşmalarında kültür ve sanatının önemine değinildi.

ATAOĞLU: ÜLKE GÜZELLİKLERİNİ DÜNYAYA TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada ülkemize ait kültür, sanat ve tarihi eserleri dünyaya tanıtılması ve yansıtılması için çalıştıklarını dile getirti. Böylesi toplantılarda hem farkı kültürleri tanıdıklarını hem de ülke kültürünün tanıtıldığını belirten Ataoğlu, toplantının gerçekleştirilmesine katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

SADIKOĞLU: TOPLANTIYA VESİLE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da CIOFF üyesi olan İskele Belediyesi’nin uluslararası boyuta taşınan festivalinin her yıl daha da geniş kapsamlı ve başarılı bir şekilde düzenlendiğine dikkat çekti. 3 gün sürecek olan söz konusu toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Sadıkoğlu, 3 gün sürecek olan toplantıların verimli ve başarılı geçmesini temenni etti.

ŞAHİN: TÜRKİYE HER ZAMAN KKTC’NİN YANINDA OLACAKTIR

İskele Belediyesi’nin kardeş şehri CIOFF Üyesi Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de bir konuşma yaptı.  Dünya barışına kültürler arası diyalog ile katkı sağlandığına dikkat çeken

Şahin, Türkiye olarak her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olduklarını söyledi.

KADİRAĞA: TOPLANTIYI KKTC’DE YAPMAK GURUR VERİCİ  

İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali Genel Koordinatörü, CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı, Özlem Kadirağa da yaptığı konuşmada UNESCO’ya bağlı olan ve 120 üyesi bulunan Dünya Folklor Festivalleri Birliği CIOFF’un bu yılki bahar toplantısının KKTC’de yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BEAUSSANT:  ESAS AMAÇ FARKLI KÜLTÜRLERİ BULUŞTURMAK

CIOFF Başkanı Philippe Beaussant ise CIOFF’un esas amacının farklı kültürdeki dansların ve kültürlerin tanıtılmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, her yıl düzenlenen festivallerde binlerce insanı ağırladıklarını söyledi.  Beaussant, 2016 yılındaki Festivalin, Ağustos ayından Meksika’da yapılacağını kaydederek, bu festivalde 70 ülkeden 2500 dansçı ve müzisyen katılacağı da sözlerine ekledi.

3 ÜLKE KKTC’DEKİ TOPLANTILARA KATILMIYOR

CIOFF’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 3 gün boyunca sürecek sektörler buluşması toplantılarına üyesi olan Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Arnavutluk da davet edildi. Ancak üç ülke de mazeretlerinden dolayı toplantılara katılamayacaklarını bildirdi. Dün (12 Mayıs) KKTC’ye gelen CIOFF Üyesi ülkeler, sektörler buluşması toplantılarının ardından 16 Mayıs Pazartesi günü adadan ayrılacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler