• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İskele Belediyesi'nde neler oluyor?

Kararlar deftere yazılmadı. Belediye meclis üyeleri isyan etti.
İskele Belediyesi'nde neler oluyor?

İskele Belediyesi'nde neler oluyor? Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu nereye koşuyoır?

Kararlar Belediye karar defterine yazılmadı.

Belediye meclis üyeleri isyan etti.

İskele Belediye Meclis üyesi Ozan Türeller yaşananları sosyal medya hesabından duyurdu.

İşte o açıklama;

İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi meclisinin ve meclis üyelerinin, yasaların ve halkın vermiş olduğu yetki ve görevlerini engellediği, baskı kurduğu, yasa tanımadığını, sizlere bildirmek isterim.

Bilgi verilmiyor

Yasalarca Meclis üyelerine verilen, bilgi alma yetkimize ve Belediyeler yasası madde 62 de açıkça yazılan ( Belediye Başkanı, Meclis üyelerinin Belediyeye ait işler hakkındaki sözlü ve yazılı sorularını yanıtlamakla yükümlüdür.) Ne var ki saklaması gereken şeyler olacak ki Aylardır istenen bilgiler verilmiyor.

Kendi işyerlerinden mal alıyorlar

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu kendisine ait işyeri olan Sadıkoğlu petrol istasyonundan belediyeye yakıt alımı yapmaktadır ve Asbaşkan sayın Mahmut Yılmazoğluları ise ailesine ait işyeri olan Yılmazoğulları Ltd( İnşaat malzemeleri) den oldukça yüksek rakamlar olduğu söylenen miktarlarda mal alınıyor.

Belediyeler yasası

Madde 138: Belediye başkanı, meclis üyesi veya Belediyenin herhangi bir memuru, Belediye tarafından gerçekleştirilecek veya Belediye adına yaptırılacak bir proje ile ilgili doğrudan veya eşi, çocukları, kardeşleri, anne ve babası veya bunların ortaklıkları kanalıyla dolaylı olarak belediyenin açacağı ihalelere katılamazlar ve Belediyeye ücret karşılığı iş yapamazlar.

Başkan bu güne kadar hiç böyle şeyler olmadı diyor, doğrudur başkan senin Asbaşkan' lık döneminde yakıt satmaya odaklandığın için fark edemedin herhalde.

Bu alımlar Başkan tarafından meclis'de sözlü olarak doğrulanmış ancak bu alış-veriş detaylar paylaşılmamıştır. Çok az bir miktarmış gibi konuşmuştur. Nerden korkan sayın başkan açıklasana detayları.

Asbaşkan teklifleri görüyor

Asbaşkan Mahmut Yılmazoğluları diğer şirketlerin vermiş olduğu teklifleri görüyor ve ona göre tekliflerini verdiği tesbit edilmiş ''gözümle gördüm'. Diğer işletmelerle haksız rekabet yapılıyor.

7 meclis üyesi yazılı olarak asbaşkanın istifasını istedik. Ancak Asbaşkan bu avantajlı durumdan vazgeçmek istemiyor.

Başkana ise bu halk 10,000 TL den fazla maaş ödüyor ancak adam 20 sene belediyeye yakıt satmış yetmiyor. Başkan oldun yine değişmedi. Doyumsuzluk bu olsa gerek.

15/12/2015 tarihinde gerçekleşen genel gündemli, İskele Belediyesi Meclis Toplantısında Belediye başkanı kendi işyerinden yakıt almaya devam edeceğini, asbaşkan'dan İnşaat malzemelerini almaya devam edeceğini kendisine göre doğru olanın bu olduğunu, yasa tanımadığını istediğimiz yere gidip şikayette bulunmamızı kimseden korkusu olmadığı söylemiştir.

Başkan bak seni halka şikayet ediyorum o istenilen bilgileri ver, o zaman daha da şikayet edecek yerler olacak.

Gündeme gelen 7 meclis üyesinin 9/12/15 tarihinde yazılı olarak imzaları ile İskele Belediyesi Asbaşkanı sayın Mahmut Yılmazoğulları’nın istifasını istemiştir. Asbaşkan istifa etmemiştir. Başkan, Asbaşkan, Meclis üyesi Eray Göksan bu durumların ortaya çıkmaması ve Asbaşkanı görevden almamamız için birlikte hareket etmektedir. İskele Belediyesi Meclis Toplantısında Başkan Hasan Sadıkoğlu, Asbaşkan Mahmut Yılmazoğlu ve 7 Meclis üyesi vardı.

( Toplam meclis üyesi sayısı 10 dur ve Osman Kırşan ayni gün meclis üyeliğinden istifa ettiğini yazıl olarak beyan etmiştir ).

6'ya 3 asbaşkan görevden alınsın

Asbaşkanı görevden almak için ‘’oylama yapılması’’ için oylama yaptık. Oylama sonucunda 6 meclis üyesi asbaşkanın görevinden alınması yönünde kapalı oylama yapılmasını onaylamış, Başkan Hasan Sadıkoğlu, Asbaşkan Mahmut Yılmazoğlu ve meclis üyesi Eray Göksan karşı çıkmıştır . Bunun üzerine Başkan karar defterine EL koymuş ve kararı, Karar defterine yazdırmamış ve asbaşkanın görevden alınmaması için Yasalara uygun olmayan şekilde karar defterine el koymuş ve kararı yazdırmamıştır. Asbaşkan artık devrik asbaşkandır. Toplantı yaşanan tartışmalarla dağıtılmıştır...

Başkan orda burda benim aday olacağımı ve partinin bana baskı yaptığını söylüyormuşsun. Korkma ne meclis üyeliğine, ne de başkanlık için aday olmayacam. Aday olacak olan herhalde senin gibi yapar, her konuda sessiz kalır çok iyi sessiz bir insan gibi davranır. Senin Eski başkana yaptığın gibi yüzüne güler, arkasından da kuyusunu kazarsın..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler