• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İskele'deki 1 buçuk kiloluk uyuşturucu baskınında gelişme

İskele’de ele geçirilen yaklaşık 1,5 kiloluk uyuşturucu maddeyle ilgili tutuklanan 4 zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının tamamlanması nedeniyle yapılan teminat duruşması 8 saat sürdü
İskele'deki 1 buçuk kiloluk uyuşturucu baskınında gelişme

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin, 29 Kasım tarihinde İskele’de uyuşturucu zulası olarak kullanıldığı belirtilen bir eve yaptıkları operasyon sonucu ele geçirilen çeşitli türlerdeki 1 kilo 355 gram 133 miligram uyuşturucu maddelerle bağlantıları olduğu iddiasıyla tutuklanan Omar Monjjed, Salih Yiğit, Burak Sevim ve Gökhan Erkır yargılanmayı cezaevinde bekleyecek.

Polisin dün zanlıları cezaevi talebiyle İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarması, zanlıların avukatlarının da bu talebe itiraz etmeleri nedeniyle yapılan duruşma yaklaşık sekiz saat sürdü.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Gazimağusa Şubesi’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Osum’u tanık olarak dinletti.

Tanık polis Hüseyin Osum, 29 Kasım 2016 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Birimi’ne gelen bilgide Cesar Resort sitesi Niberus apartmanı numara 32 adresindeki ikametgahta kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrenmeleri üzerine söz konusu ikametgaha pusu kurduklarını hatırlattı.

Polis memuru pusu görevi yaptıkları sırada zanlı 1 Omar Monjjed’in ikametgaha girmesinin ardından tutuklandığını ve akabinde Omar Monjjed’ten yaptıkları soruşturma neticesinde zanlı 2 Salih Yiğit, zanlı 3 Burak Sevim ve zanlı 4 Gökhan Erkır’ı tespit ettiklerini anlattı.

Söz konusu evde yaptıkları aramada 718 gram 86 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde, 615 gram 922 miligram Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve 16 gram 125 miligram Kokain türü uyuşturucu madde tespit ettiklerini anlatan tahkikat memuru, zanlı 1 Monjjed’in Girne’deki evinde çanta içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan öğütücü tespit edildiğini belirtti. Osum, zanlı 3 Sevim’in saklandığı dairede ise 11 gram 438 miligram sentetik cannabionid, 386 miligram Hintkeneviri ve 8 adet Ecstasy türü uyuşturucu madde tespit edildiğini açıkladı.

Cezaevi talebine itiraz edildi

Omar Monjjed’in avukatı Ramadan Sanıvar cezaevi talebine itiraz etti. Sanıvar müvekkilinin yüklü miktardaki uyuşturucudan haberi olmadığını, Burak Sevim ve Gökhan Erkır’dan 200 TL karşılığında 3 gram uyuşturucu madde almak için eve gittiğini ve bu iki zanlının komplosuna kurban gittiğini iddia etti. Sanıvar, Monjjed’in babasını teminat şartlarını yerine getirebileceğini belirtmesi için tanık olarak dinletti.

Salih Yiğit’in avukatı Ulaş Sabancı da cezaevi talebine itiraz etti. Müvekkilinin rahatsız olduğunu, bakla ve naftalin kokusuna maruz kalması halinde ölebileceğini iddia etti. Sabancı, müvekkilinin KKTC’de bağlantısı bulunduğunu ve her türlü teminat şartlarını yerine getirebileceğini söyledi. Sabancı, Salih Yiğit’in annesi Lale Yiğit’i ve halası Betül Eğmez’i tanık olarak dinletti. Burak Sevim’in avukatı İbrahim Demirtaş da cezaevi talebine itiraz etti. Demirtaş müvekkilinin yargılanmaktan kaçmayacağını iddia etti. Gökhan Erkır’ın avukatı Batur Sağlamer ise talebe itiraz ettikten sonra, polisin elinde müvekkilini suça bağlayacak bir delil bulunmadığını ve tahkikatın eksik olduğunu öne sürdü.

Yargıç Umut İnan, uzun süren duruşma sürecinin ardından duruşmayla ilgili kararını saat 22.30’da açıkladı ve

tüm zanlıların hükümsüz tutuklu olarak, yargılanmaya başlayıncaya değin 45 günü geçmemek şartıyla merkezi cezaevine gönderilmelerini emretti.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler