• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

İşte BM Genel Sekreterinin açıklaması

Ben, 2016 yılında kapsamlı bir çözüm elde etmek için kendi belirtilen arzuları doğrultusunda, daha da çabalarını yoğunlaştırmaya ortak taahhütlerini memnuniyetle karşılıyorum.
İşte BM Genel Sekreterinin açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon 3'lü görüşme sonrası açıklama yaptı 

İyi günler, bayanlar ve baylar,

Ekselansları Sayın Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk lideri ve Bay Nicos Anastasiades, Kıbrıs Rum lideri ile verimli bir toplantı oldu.

Biz Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüme ulaşmak için devam eden müzakerelerin durumunu değerlendirdik.

Ben bugüne kadar, ve elde edilen ilerleme için onların olağanüstü çabaları için her iki liderleri tebrik ediyorum.

Ben,  2016 yılında kapsamlı bir çözüm elde etmek için kendi belirtilen arzuları doğrultusunda, daha da çabalarını yoğunlaştırmaya ortak taahhütlerini memnuniyetle karşılıyorum.

Ben  cesaret ve yaratıcılık ile çözüm sürecine angaje etmeye devam edeceğim ve  de liderleri teşvik etmeye devam edeceğim.

Onlar daha Kıbrıs'a geri döndüklerinde müzakereleri yoğunlaştırmaya niyetinde olduklarını bana  bildirdi. Ben ciddi olarak, gecikmeksizin, üstün sorunları çözmek için, bu fırsatı en iyi şekilde liderleri çağırdım.

Liderler süreçte benim kişisel olarak hızlandırmamı istedi. Ben konunun uluslararası boyutları da dahil olmak üzere, ihtiyaç duydukları her ne ise onları desteklemeye hazırım.

Önümüzdeki dönem Kıbrıs için çok önemli olacaktır. Zaman çok önemli. Birleşmiş Milletler ve ben başarılı bir sonucu teşvik etmek için elimizden geleni yapacağız.

Teşekkür ederim.

asim_foto.jpg

Good afternoon, ladies and gentlemen,

I have just had a productive meeting with their Excellencies Mr. Mustafa Akıncı, Turkish Cypriot leader, and Mr. Nicos Anastasiades, Greek Cypriot leader.

We discussed the state of play in the ongoing negotiations to reach a comprehensive settlement in Cyprus.

I commended both leaders for their remarkable efforts to date, and for the progress achieved.

I very much welcome their joint commitment to intensify efforts even further, in line with their stated desire to achieve a comprehensive settlement in 2016.

I encouraged both leaders to continue to engage in the process with determination, courage and creativity.

They informed me that they intend to further intensify their negotiations upon their return to Cyprus. I urged them to make the most of this opportunity, in order to resolve their outstanding issues, without delay, in earnest.

The leaders asked me to step up my personal engagement in the process. I stand ready to support them in whatever they may require, including on the international dimensions of the issue.

The period ahead will be crucial for Cyprus. Time is of the essence. The United Nations and I will do our utmost to promote a successful outcome.

Thank You.

Video: Esra Aygın/Havadis

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler