• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İşte Game Of Thrones'un 8. sezonundaki ilk 5 bölüm senaryosu

Bu senaryoda sızdı...
İşte Game Of Thrones'un 8. sezonundaki ilk 5 bölüm senaryosu

2015 son sezonunda olduğu gibi, Game of Thrones sezon 8 sızdırdı.

İki gün önce, GOT’in büyük serisinin yedinci sezonunda, hayranları şaşkına çevirip bitiminin nasıl olacağını beklediklerini belirtti. Bugün, HBO’nun bir çeşit gözetiminde, The Game of Thrones sezon 8'i süzüldü ve 2019 yılına kadar yutturmacaya dayanamayan o cesurlara getiriyoruz. Bu notu kendi kararınıza okumaya devam et.

Thrones Oyunu Sezon 8 Cap. 01

İlk sahne: Kara Kalede Gece Kralı’nın devamı filmi. Tommund ve Gendryolay yerinden kaçabiliyorlar. — Ölüm Viserion ve ölüler alevler içinde. Lord Beric Dondarrion, White Walkers (ekrandan ölür) ile savaşmak için geride kalıyor, ancak önce EDD’yi öldüren beyaz yürüyüşçüyü öldürüyor. EDD beyaz bir yürüyüşçü tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Tommund ve Gendry , Wintergreen için monte edilirken, Black Castle’ın arka planda yanması görüyoruz.

Daenerys , Jon , Tyrion , Davos , Jora , Brienne , Podrick , The Dog , Missandei , Varys ve Theon Invernalia’ya varıyor. Davos,Jon’la birlikte olduğu için çok daha soğuk ve daha koyu hale geldiğini söylüyor. Jon ve Aryailk kez buluşuyorlar. Daenerys , SansaStark’la tanışır ve Sansa , Jon ve Jon’un aşık olup olmadığını sorar.Daenerys buna yeterli bir cevap vermiyor. Sansa, Winterville’deJon ve Daenerys’in varlığından pek memnun görünmüyor. Jonanlar ve onunla konuşur. Pinkie’nin ölümünden ve burnunun hemen altında kendilerine hep ihanet ettiğinden bahsediyor. CerseiLannister’la çalışmanın aptalca olduğunu söylüyor. Tazı ve Arya da birbirleriyle konuşurlar. Arya , Hound’a onu geride bıraktığına pişman olmadığına karar verir. Hound , Arya’yı orada, özellikle Duvar’ın ötesinde gördüğü şeylerle öldürmesi gerektiğini söyledi.

Euron Greyjoy Gold Company ile King’s Landing’e geri döndü. O CerseiLannister ve Throne Salonu’ndaki Altın Şirketikomutanları ile görüşür. Cersei , King’s Landing’e gönderilen paralı askerler için Euron’a teşekkür eder . Cersei , komutan komutan Stormhold’u ve orduyu kalede karşılaması için emir emretti.Robert Baratheon bir keresinde kalenin yüzyıllarca sürdüğünü ve uzun gecede de ayakta kalacağından emin olduğunu söyledi. Kaleyi tutan bir Baratheon yokken, yerini almak son derece zor olmazdı.Büyük Savaş sırasında kendilerini korumak için ona ihtiyaçları var. O gecenin ilerleyen saatlerinde Euron Greyjoy , Cersei Lannister’laseks yapmak üzeredir. Euron , ona verebileceğini öğrenince kardeşini kaybetmeyeceğini şaka yapar. Cersei’nin yüzü yeterince diyor. Euron’layatağından çok memnun değil. Ertesi sabah, Euronparalı askerleri Stormhold’a taşımak ve kaleyi ele geçirmek için ona ‘The Silence’ ‘e emekverdi. Döndükten sonra, Cersei’ye onun kral olmak istediğini söyler. Sessizlik içinde Euron , Yara Greyjoy ile Queen Cersei hakkında bir konuşma yapıyor. Yara ona Queen Cersei’nin maskotu olmakla ilgilenmediğini bildiğini söyler. Eurongüler ve Braavos’daki iyi arkadaşlarına en kısa zamanda bu sorunun üstesinden geleceğini söyler.

Daenerys , Jon , Sansa , Tyrion, Davos , Missandei , Sam , Varys , kuzeyin efendileri ve Vale Şövalyeleri, Büyük Kış Odasında bir araya geliyor. Bu sahnede Robalito ve Yohn Royce da bulunuyor. Sam Jon’la çalışmaya geri döndü ve ikisi de bir sarılma paylaştı. Jon , Sam’e geri döndüğünden memnun olduğunu söyler. Kuzey Lords, Daenerys’i kendi kraliçesi olarak kabul etmekten çok mutlu değil.Daenerys çok iyi savunmayı başarıyor, ancak şimdilik Kuzey’in desteğini alamıyor. Lyanna Mormont , DaenerysTargaryen’easla ‘Her Grace’ demeyeceğini söyler; çünkü yalnızca bir Kral tanır ve o da Kuzey Kralı Jon Snow’tır . Tyrion gülümser ve kızgın bir kız olduğuna değinir . Jon, birbirleriyle görüşecek ve Lannister’inordusundan haber gelmediğini söyleyecek vaktin olmadığını söylüyor. Sansa, CerseiLannister’e güvenmediğini söylediğini söyledi. Tyrion , kardeşleri Jaime’e güvenebileceğini söylüyor, ancak Daenerys’in bu davayı kabul etmediği görünüyor. Grup, Kuzey’i Night Ordusu Kralı’na karşı nasıl savunacaklarını tartışıyor. Jon Snow , Robin’e , Eagles Nest’i katlamayı ve Gece Kralı’nı çekmeyi önerdiğini söyler. Robin gerçekten dikkat çağırmaz ve Jon önerisini kabul eder. Toplantıdan sonra Daenerys , Jon’a kuzeydekilerin çok inatçı ve dar görüşlü olduğunu söylüyor.

Theon Greyjoy Winterberg Tanrıları Ormanı’nı ziyaret eder ve Robb BranStark’la tanıştığında arkadaşını düşünür. Stark House’a karşı yaptığı her şey için derhal özür diler, ancak Bran buna gerek olmadığını söyler. Theon’unkardeşi Sansa’yı kurtarmak için kendini kurtardığını biliyor. RamsayBolton’un elinde ne kadar acı çektiğini gördü. Theon bütün bunları nasıl bildiğini soruyor, ancak Bran buna cevap vermiyor. Arya ve Brienne eğitim alıyor ve Jon kız kardeşinin dövüş yeteneklerinden etkilendi. Arya , düşmanlarını sivri uçlarıyla vurması gerektiğini asla unutmadığından bahsetmektedir.Arya’ya Büyük Kış Salonundaki toplantıya neden katılmadığını soruyor. Arya , Sansa’nın o şeylerden çok daha iyi olduğunu söylüyor.

Volantis’te Lady Melisandre Kızıl Tapınağa girer. O yine Kinvaratarafından karşılandı. Melisandre , Kinvara’ya Büyük Savaşta rol oynamış olduğunu söyler. Bağışlanan ve hayata döndüren prens olan Kral Jon Snow’a hizmet etti. Kinvara , Melisandre’ye Tanrı’ya iyi hizmet ettiğini söyler, ancak o da ödemek zorunda olduğu hatalar yapmıştır. Kinvara Melisandre’ye , Tanrısı’nın Melisandre’dendaha fazla kurban vermesini istediğini ve onu Kuzey’e dönmeye zorladığını söyler. Melisandre , Kuzey’e girmesine izin verilmediğini söyler. Kinvara gülümser ve Melisandre’ye , gelecekte cezalandırılmasının yararlanabileceğini söyler.

Jaime Lannister’ı Bronn ile tanıştığında bir hanede görüyoruz.Jaime , Bronn’ı görmekten şaşırır ve neden takip ettiğini sorar.Bronn , kokulu kentte onun için bir şey kalmadığını ve Kuzey’de bir miktar macera arayacağını söyledi. Jaime onun tarafında Bronn’unolması için mutludur. Bronn Jaime’eneden sevdiği kadından ayrıldığını soruyor, ancak Jaime sorusuna tam olarak cevap vermiyor.Ardından King’s Landing’den ayrıldığı için şimdi ne yapmayı planladığını soruyor. Jaime , Bronn’a Aguasdulces’e Lannisterordusunu geri getirmesi için yola çıktığını söyler. Bronn ona neden işgal ettiği kaleye vereceğini soruyor. Jaime hangi amaca sahip olacağına cevap verir mi? Bundan ne kazanıyor? Sana önemli olan her şey için Edmure su kuşuna sahip olabilir.

Tormund ve Gendry , Invernalia’ya varırlar. Jon Snow Sansa’yaneden Bran’ın Büyük Salondaki toplantıya katılmak için zaman ayırmadığını ve hatta onunla konuşmaya gelmediğini soruyor. SansaJon’a Bran’ın çok değiştiğini ve kendini Üç Göz Raven’ı olarak tanımladığını söyler. Ona söyleşi yapmaktan çok fazla şey bekleyemeyeceğini söylüyor. Samwell ortada gelir ve Jon’a Branhakkında acilen söylenecek bir şey olduğunu söyler. Bran , Jon’u geri döndüğünde tanrıların ormanında ilk kez görüyor. Jon , Duvar’ın ötesinde bir wargo bulmuş olduğunu belirtiyor. Sam , Bran’ın yeşil bir Warg’dan çok daha fazlası olduğunu söylüyor. İkisi, Jon Snow’aailesiyle ilgili rapor verir. Jon ilk etapta buna inanmaz. Bran , Jon’aonun hakkında her şeyi bildiğini söyler. Duvarın ötesinde, Bedava Halk tarafından çevrelendiğini gördü. Gecenin Kralı’nda sertçe dövüştüğünü gördü ve kendi adamları tarafından bıçaklandığını gördü. Jon gerçekten Targaryen olduğuna inanamıyor. Sam, Daenerys Targaryen değil, Demir Taht’da doğru hakka sahip olanın onun olduğu görüşündedir, ancak Aegon Targaryen .

 

Thrones Oyunu Sezon 8 Cap. 02

Bölüm neredeyse 2 saat sürecektir.

İlk sahne Winterfell Büyük Salonunda gerçekleşecek. Jon , Daenerys , Tyrion , Davos ve Sansa burada bulunmaktadır.Gendry ve Tormund geri kalanı Duvar’ın düştüğünü ve Night Watch’un yok edildiğini bildirir. Tormund ayrıca, gecenin kralının bir undead ejderine bintiğinden ve ciddi karmaşık olduklarından bahsediyor. Bran Stark Gendry ve Tormund’unhikayesini doğruluyor ve gecenin kralının Winterfell’e doğru yola çıktığınısöylüyor. Jon Snow geri kalanları zamanında kaybedecek vakit olmadığını söyler ve Usta Wolkan’dan Kuzey’deki tüm bayraklarını Ölüler Ordusu’na karşı savaş hazırlamak üzere bilgilendirmesini ister.WinterfellSavaş meydanında bir saldırıya hazırlanmaları gerekiyor.

Bir sürü yeni bilgiyi işlemek ve kimliğiyle savaşmak zorunda kaldıktan sonra Jon Snow , annesine Lyanna ve amcası Ned Stark’ı ziyaret etmek için şifrelere gider. Daenerys, Jon’la ilgili bir sorun olduğunu ve kriptolarda bulduğunu belirtiyor. Jon’a onunla ilgili sorunun ne olduğunu soruyor. Jon , ona Jon Snow bile çağrılmadığını söyler. JonSnow’a insanların hayatının boyunca inandığına yalan söylüyor.Daenerys şaşkın ve Jon’tan açıklama isteğinde bulunmasına karşın kendisinden uzaklaşıyor. Daenerys , Jon’unkendisine doğru davrandığını not ediyor.

Daenerys , Jorah Mormont’un kendisine bildirimde bulunan kriptleri terk edip, cryptlerde neler olduğunu sorar ancak DaenerysJon’a ne olduğunu bilmediğini söyler. Jorah’a Jon’un ondan bir şeyler sakladığını söyler. Jorahda Daenerys’e günlerce dışarıda kaldığı gerçeğine çarptığını söyler. Son zamanlarda pek iyi hissetmediğini söyledi. Jorah , Üstat Wolkan’ın onuincelediğini önermektedir.

Qyburn Cersei kameralarına girdi. Düşükten daha fazla bahsetmediğini ve dinlenmek için yeterli zamana ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Cersei bunun için zaman olmadığını ve düşük hakkında daha fazla bilgi vermediğini söyler. Qyburn kameralarından ayrılıyor, Cersei penceresinden dışarı bakıyor ve karın King’s Landing’e nasıl düştüğüne tanık oluyor. Bir sonraki atış Jaime, atını karlı koşullarda sürüyor. O ve Bronn , Riverrun’a varırlar, her ikisi de Tully’ninRiverrun’a kuşatıp kuşatmayı keşfederler. Jaime olay yerine girdi ve Edmure ile tanıştı. Edmure , Jaime’e zincir yapacağını söyler, ancak Jaime , kale hakkında iddia etmeye gelmediğini söyler. Edmure’yi , Büyük Savaşta Gece Kralı’na karşı yeğenine ve yeğenine yardım etmeyi teklif ediyor. Ayrıca, Edmure Riverrun’u Tully’ye geri vereceğini taahhüt ediyor çünkü artık bu noktada kaleyi kimin tuttuğu önemli değil. Edmure , Jaime için değil ailesiyle aynı fikirdedir.

Stark House adamlarının çoğu ve Daenerys ordu Winterfell’e geldi . Bunların arasında Howland Reed var . Ordusu ve MeeraReed’le yan yana geldi. Arya , Winterfell’de bir ziyaretçi alır.Cerwyn evinde tipik bir adam gibi görünüyor, ancak hızla maskesini çıkarıyor. Öyle görünüyor ki JaqenH’harar . Arya , Jaqen’in onu ziyaret etmesinden şaşırır . Jaqen , Arya’ya , birçok yüzü olan Tanrı’nın başka bir ölümü gerektirdiğini ve listeden çıkarılması için bir isim olduğunu söyler. Yedi Krallık Kralı Cersei Lannisterolduğunu ortaya koyuyor. Bir fiyat ödendi. Birçok kişinin Tanrı’sındaki diğer hizmetçisi Arya Stark Cersei Lannister’ı öldürebilir mi? Arya’yabir zehir kokusu verir ve onu terk eder.

Jon Snow , Howland Reed’le yalnız konuşmak için vakit harcamıştır . Howland’dan Bran’ın hikayesini doğrulamasını isteyin; ancak Howlandbunu tanımıyor. Jon Snow , RobertBaratheon artık hayatta olmadığından gerçeği söylemesini istiyor, yalan söylemenin bir anlamı yok. Howlandnihayet Ned’in Sevinç Kulesi’nden çıktığında Lyanna’nın oğlan taşıdığını doğruladı. Bunu daima gizli tutacağına söz verdi. Jon , yine de gerçeği söylediğin için teşekkür ederim.

Tondon, Jon, Sansa, Arya, Brienne, Podrick, Davos, Tormund, Gendry, Varys, Jorah, Theon, Starb Bannermen ve Daenerys’inordusu Kuzeyde savunmayacaklarını biliyorlar . Görünüşe göre son Ev, White Walkers tarafından saldırıya uğradı ve kaleleri yok edildi.Ned Umber hayatta değildi. Tyrion , hastalık yüzünden yok olan Daenerys’i konuşuyor. O, Kuzey’i savunmak için bir plan sunuyor.Kalan Free Folk olan Tormund , Dothraki , Unsullied , Dreadfort dragonglass ile saldıracaklar, çünkü başları burada başlıyor .Winterfell’e giderken, ejderler ölü orduyu ateşe verecekler. HouseStark ve Valley Şövalyeleri, Winterfell savaş alanındaki zayıf güçlerle savaşacak ve umarım Night of the King’i de yok edecektir. Jon, Brianve Podrick’in Sansa’yı ve Arya’yı ve Bran’ı yanlarına almasını ve Robin Arrynile Eyrie’ye gitmelerini istiyor. Arya istemiyor ve onun çoğu erkekten daha güçlü olduğunu söylüyor. Ona savaş gelmesi için ihtiyaçları var. Jon bunun istemediğini ısrar ediyor. JorahMormont Evi yanında savaşmak istiyor, ancak Lyanna kendisine kendi evine ihanet ettiğini hatırlatıyor. Varys , King’sLanding’inhaberi olduğunu da belirtti. Sözde, Kraliçe Cersei satılık bir ordu satın aldı ve Euron Greyjoy Orduyu oraya yerleştirmek için FırtınaSonunu aldı . Theon saldırı için Fırtına Sonu için yalvarır ve Gendry , babasının evinin koltuğu olduğu için kabul eder. Jon, Euron’u yok etmeye ve kızkardeşini kurtarmak için gece kralına ve ordusuna son vermeye yardım edeceğini söyledi . Artık hiçbir zaman yok, tüm hayatları tehlikede ve gecenin kralı ve orduyla yüzleşmekten başka çaresi yok. Winterfell’deki savaş sırasında yardımına ve Demir Adalar’ın yardımına ihtiyacı var. Hayal kırıklığına uğrayan Theon teklifini kabul eder.

Missandei, Daenerys’i evinde ziyaret ediyor. Daenerys , Missandei’ye Maester Wolkan’ın onu muayene ettiğini ve hamile olduğunu doğruladığını söyledi. Missandei neden o zaman mutlu olmadığını soruyor. Daenerys, Jon’un kendisine doğru gittiğini ve nedenini anlamadığını düşünüyor.

Free Folk , Dothraki , Unsullied Winterfell’i terk etmeyehazırlanın. JonDaenerys’e neden bu önemli toplantıya katılmadığını soruyor, ancak Daenerys de buna cevap vermiyor. Meera,Winterfell’deki Godswood’da Bran’a çok garip davranmaya başlayınca Bran’a veda edecek. Gece Ordusu Kralı ordusu geldiği için Meera’dan sizi uyarmasını isteyin. Meera diğerlerini uyarmak için Jon , Sansa’ya elveda demeye devam edecek. Winterfell’ebüyük bir kış fırtınası yaklaşmaya başlar. Kaos patladı. Kuzey ve Daenerys ordu, gece kralın ordusuyla yüzleşmek için dışarıda toplanıyor. Jon, Sansa , Arya ve Daenerys’in Winterfell’dekalmalarını emretti. Kaybetmek için çok değerlidirler ve Winterfell’in düşmeyeceğini vaat ediyorlar. Değişiklikler , Tyrion , Robin , Samwell , Gilly , Lyanna ve Missandei de Winterfell’dekalır. Arya ilk önce istemiyor ama Jon’un isteğine itaat ediyor. SansaMeera’dan Bran’ı en kısa sürede getirmesini ister. Büyük bir güreşçi sürüsü Winterfell’in savaş alanını istila eder. Dothraki , öncelikle Orman Ölüleriyle yüzleşmekte ve birçoğu oldukça kolay çıkarılmaktadır. Hayalet Jon’la kavga eder ve onu öldürmeye çalışan bir ışık alanına atar. Hayalet Jon’u kurtarmaya çalışırken öldürüldü.Winterfell içinde, Daenerys hayal kırıklığına uğradı çünkü yardım edemedi ve Drogon undead’ları yok etmek için uçması gerekti .Bayanandei , hamileyken kavgaya akıllıca gelmediğini söyler. SamGilly ve Little Sam’i rahatlatmaya çalışıyor. Haberler Sansa , Tyrion ve Varys’ı şaşırttı. Drogon , Gece Ordusu Kralı’nın büyük bölümünü içeri sokar ve alır, ancak süreçteki bazı Kuzey bandrollerini öldürür. Beyaz Yürüdükler, üzerlerinde Üstteki Undead Vision uçan Night King ile birlikte sahneye giriyor. Viserion , kuzey orduyu da yok etmeye başlar. Lord Glover ve Howland Reed bir ejderhanın ateşinden ölecekler. Tormund , Bedava İnsanlara ve kavgalara yönelir , ancak Drogon’un ateşiyle öldürüldü. Drogonda bir ölü olmayan devi öldürmeyi başarıyor. Meera, Bran’ın Godswood’dan ayrılmasını ister, ancak ona yardımının ve Jon’un ve şirketin olduğunu söyler.

Bran Rhaegal’ı aklında kontrol etmeye çalışıyor. Meera Bran’ı çok tehlikeli olduğu ve içeride kalması konusunda uyarıyor. Jon ve Daenerys’in ordu, savaşların çoğunun gelmeye devam ettiği için gittikçe azalmaktadır. White Walkerlar Winterfell’i istila etmeye çalışıyorlar. Gray Worm iki Beyaz Yürüyüşçü ile karşı karşıya ve Dragonglass mızrağıyla onlardan birini çekebiliyor. Diğer White Walker onu öldürdü. White Walkers, Winterfell’i Bran’ı yıkmaya çağırmaya çalıştı. Brienne kaleyi Podrick , Jorah ve Gendryile birlikte tutar. White Walkers ve Wights da işgal etmeye başlar.Podrick , Brienne’in bir psikopat haline gelmesine ve Orow ile birlikte White Walkers’tan birinin çıkmasına neden olan bir grup Wights tarafından öldürüldü. Meera Bran’ı vazgeçip içeri girmeye çağırıyor ancak Bran istemiyor, Meera’nın gitmesini ve kaleye sığınmasını istiyor. Meera onunla sonuna kadar kalacağını söylüyor.Jaime Lannister ve Tully’nin güçleri kuzeye yardım için zamanında geliyor. Bran, Rhaegal’da savaşmaya başlar ve ejder ölümsüzlerle savaşmaya başlar. Viserion , sağ yanında boynuna ısırmaya çalışır, ancak kavga sırasında da ciddi şekilde yaralanır. Rhaegal , gece kralının yaralı Viserion’un arkasında savaş alanından ayrılmaya başlamasını sağlayan Viserion’u ateşe vermeye başlar.

Meera bunun onların için son olduğunu fark eder. White Walkers Bran’a gelir ve Bran’ın cesedini savunurken Beyaz Walkerlar tarafından öldürülür. Viserion ve Rhaegal birbirleriyle savaşmaya devam ederler ve her ikisi de ağır yaralanmaya başlar. Görünüşe göre bir ejderhanın ateşi Gece Kralı’na zarar verebilir. Beyaz Yürüçiler , Bran’ı ölüme kadar bıçakladılar; Rhaegal yere düşmeye ve Wights tarafından bıçaklanmaya neden oldu . Night King’in Undead Ordusu çökmekte. Jaime’in adamlarına komuta ettiğini ve kalan ölülerle Bronn’la savaştığını görüyoruz. Jon , Hound ve Davos’un yanında kavga ediyor. Hound burada bir patron gibi dövüşüyor. Jon , Night King’in ordusunun geri çekildiğini fark etmeye başladığında, herkesin mümkün olan en kısa zamanda savaş alanından ayrılmasını emreder. Sse Davos ve Köpekile gider böylece herkes şimdi güvende olur. Vadinin Şövalyeleri, Sansa, Brienne ve Robin Eyrie’ye giderler . Arya, El Perro, Jaime Lannister, Bronn, Edmure Tully, Tully ve Lannister Riverrun’aemekli olurlar . Jon , Davos , Tyrion , Varys , Missandei , Jorah , Samwell , Gilly , Little Sam , Theon , Yasadışı ve Dothraki’ninkalan güçleri güneye gidiyor . Lyanna Mormont ve adamları BearAdası’na çekildiler .

Gördüğümüz son vuruş Drogon’un arkasındaki Jon ve Daenerys’tir ve bu ölüleri Rhaegal’ı da içeren alevler içine sokar.Bu mücadelede her iki taraf da ağır kayıplar yaşadı.

 

Thrones Oyunu Sezon 8 Cap. 03

Bu bölümün diğerlerinden biraz daha kısa olduğunu ve +/- 60 dakika sürdüğünü unutmayın.

Jon, Daenerys, Sansa, Robin, Lord Royce, Jaime, Bronm, Edmure, Varys, Brienne, Tyrion, Jorah, Gendry, Sam, Gilly, Davos, Missandei, Little Sam ve Theon Greywater Watch’evarırlar. Ancak, bu karakterlerin hepsi ekranda görünmüyor. Orada dinlenmek için durun ve gece kralını sonsuza dek yenmek için strateji tartışın.

Greywater Watch’da, Daenerys, Jon, Jaime, Bronn, Edmure, Tyrion, Sansa, Sam, Davos, Robin ve Lord Royce ayrılmadan önce nasıl organize olacağını tartışıyorlar. Jon, Eyrie’den Gece Kralı saldırısını beklemek ve kalenin emprenye edilmesi çok zordur. Tyrion, gecenin kralının orospuyu emprenye etmek için sadece iyi adamlara ihtiyacı olduğunu söyler, ancak sadece Bronn şakayı yakalar. Kalan Lannister ve Tully’nin ordusu Riverrun’u Edmure , Tyrion , Jaime ve Bronn ile savunuyorlar. Eyrie ilk saldırıya geçtiğinde Night King Ordusu Kanlı Kapı’ya çekilmelidir ve Lannister ve Tully’nin kuvvetleri de saldırıya katılmaya ihtiyaç duyarlar. Theon Pyke’ikurtarmalı ve kalan Kuzey Ordusu ve Ironborn’la birlikte savunmalıdır . Jon , Arya ve The Hound’un Greywater Watch’egelip gelmediklerini belirtti . Edmures , Arya’nın ölmediğini, ancak Winterfell’den emekliye ayrılıp kaybolduğunu söylüyor.Sansa , Hound ile güvende olacağını söyledi. Her zaman bir şekilde hayatta kalmayı başarır. Jon ayrıca Sansa ve Brienne’den Robin ve Gendry’ye Eyrie’ye katılmalarını istiyorlar ve burada muhtemelen daha güvenli olacaklar. Jon , Riverrun’daDavos , Jaime , Jorah , Bronn , Tyrion ve Edmure ile kalıyor. JonDaenerys’in Varys ve Missandei ile birlikte Dragonstone’a gitmesini istiyor . Sam ve Gilly onunla gitmelidirler. Bununla birlikte, Üstat Wolkankötü haberler aldı. Lyanna Mormont Bear Adası’na gelmedi ve öldü.

Bir sonraki atış, Arya ve Kingsroad’da seyahat eden Hound’tur .HoundArya’ya , kardeşi ve kardeşini takip etmesi gerektiğini söyler.Umarsız ordunun şu anda Kuzey’de yalnız başına seyahat eden aptal bir kız olduğunu ekliyor. Arya , Köpeğe, korktuğu takdirde onun yanında kalması gerektiğini söyler. Avcı , Arya’nın Kralın İnişinegittiği konusunda anlaşıyor, ancak nedenini anlamıyor. Arya , listesinden soyadını geçmesi gerektiğini söylüyor. Hound güldürür ve Arya’ya neden o lanet listeyi tuttuğunu söyler, çünkü herkes yine de ölecektir. Arya , Cersei’yi öldürmesi gerektiğini söyledi. Houndkabul eder ve ona kardeşiyle de bazı göze çarpan sorunları olduğunu söyler. Köpek, yaşlı bir kadının ormanda yalnız kalmaması gerektiğini söylüyor, Gece Ordusu Kralı ordusu yaklaşıyor. Yaşlı kadın ölümden korkmadığını söylüyor. Arya kadına Jon Snow’un muhtemelen Dragonstone’a gittiğini düşünüyor. Yaşlı kadın Arya’ya bakar ve ona daha önce rastladığını söyler. Arya şaşkınlıkla, Old Lady ayrılır.

Gece boyunca, Greywater Watch karakterleri kabinlerde uyurlar.Jon son bir kez Howland Reed’le görüşür ve White Walkersmuhtemelen yakında Greywater Watch’u vuracağı için onlarla Güney’e katılıp katılmayacağını sorar . Howland Reed , ölmeye hazır olduğunu söyledi. Artık hayatını umursamıyor, şimdi ölen çocuklarıyla. Jon Snow’a Walkers’ın kendisine sahip olabileceğini söylüyor. Jon’a Arthur Dayne’yi sırtından vurduğu için günahlarını ödeyeceğini söyledi. Jon’a bebek Jon’la birlikte Ned Stark’ı nasıl gördüğünü anlattığı hikayeyi anlatıyor. Amcası her zaman onu güvende tutmak istedi, hayatını Jon için feda etmeye bile istekli.Howland , Jon’a Jon Snow’daki Ned’in birçok özelliğini tanıdığını ve Demir Taht’da iyi bir hükümdar olacağını söylediğini söyler. Jonbununla ilgilenmediğini ve Howland Reed’den ayrıldığını ısrar ediyor.

Sonra Cersei’yi King’s Landing’de görürüz. Qyburn , El odasını ziyaret ederek Cersei’ye Winterfell’e saldırı düzenlendiğini ve Daenerys ile Jon’un ordularının büyük bir bölümünü kaybettiğini bildirir. Cersei gülümsüyor. Qyburn ayrıca Lannister’ın ordusunun Winterfell’daki savaşa katıldığı görüşündedir . Cersei , Jaime’inhayatta kalabildiğini sorar; ancak Qyburn bilmediğini söyler.Cersei , bunun yapılmaması gerektiğini söyler. Bundan sonra, EuronKing’s Landing’e geri döner. Cersei’ye GoldenCompany’ninFırtına Sonu’nı başarıyla almış olduğunu ve ordunun orda olduğunu söylemeye geliyor. Cersei’ye nihayetinde ödülünü almak istediğini ve bu akşam evleneceği ve karı koca olamayacağını söyler.Cersei isteksizce kabul eder.

Greywater Watch’da hala gece ve karakterler sabaha kadar orada kalıyor. Jon ve Daenerys bir kulübede beraber yatarlar. Daenerysnihayet Jon’aoğluyla hamile olduğunu söyler. Jon şaşkın ve Daenerys’e olan mutluluğunu dile getiriyor. Şu anda onlara olan tek iyi şeyin şaka olduğunu şaka yapıyor. Ayrıca çocuğunuzun sağlığını tanıdıkları gibi sorarlar. Daenerys , Jon’u , Targaryens’i yıllarca akrabalıyor ve mükemmel sağlıklı. Daenerys , bir daha çocuk sahibi olduğunu düşünüyor ve Jon’a oğlunun adını nasıl söyleyeceğini soruyor. Jon hayatında tanıştığı en büyük insanın, hayatını kurtaran kişinin, amcası Ned’in adının altına alınmasını düşünüyor. Oğlunun EddardTargaryen olmasını istiyor. Daenerys adını tekrarlar ve gülümser. Çok sevdiğini söylüyor. İkisi kulübelerinde öpmeye başlarlar. Jaime , Brienne’ninkulübesini de ziyaret ediyor. BriennePodrick’in ölümü üzülerek ona Podrick’in ölmesinin en az olası olduğunu söylüyordu. Jaime , Brienne’eonun iyi bir çocuk olduğunu söylemeyi ve bu süre boyunca Brienne’de olmaktanşanslı olduğunu söylemeyi kabul eder.

Hound ve Arya gece boyunca ateş yakarlar . Hound , listesindeki isimlerden çoğunu nasıl geçmeyi başardığını soruyor ancak Aryayanıt vermeden önce Hound’a durmasını söylüyor. Bazı tuhaf sesler duyun. Kısa bir süre sonra, bir grup kavga Arya ve Köpeğesaldırır. İkisi kavgalarla savaşmaya başlar, fakat daha fazla dövüş gürültüye çekilmekten gelir. O zaman Nymeria ve çok daha büyük kurtlar ortasında gelir ve büyük bir Wight grubunu öldürürler. Birçok kurt da ölür. Çoğu Wight öldürüldüğünde, Hound , bir başka Wightsgrubunun onları öldürmeye gelmeden önce kaçmaları gerektiğini düşünüyor. Arya , dövüş sırasında İğneyi kaybettiğini keşfeder; ancak Hound , kahramanlık kılıcı arayacak vakit olmadığını ve hemen ayrılmaları gerektiğinde ısrar ediyor. Bu sefer Arya , onu ve köpeği takip etmesi için Nymeria’yı alır.

Cersei Lannister ile Euron Greyjoy arasındaki düğün, Taht Odası’nda gerçekleşir. Euron çok mutlu görünüyor, Cersei degil.Onlarla evlenen Qyburn . Cersei uzun, sıkı bir siyah elbise giyiyor.Düğün sırasında çok üzücü görünüyor. Düğün sahnesinin kendisi fazla zaman almaz ve sahne, düğün yatağınıza dönüşür. Bu sahne, Cersei ile Euron arasında seks yapan ve Jaimeile Brienne’nin de kulübelerinde seks yapan bir kesişimi . İkisi hala birbirlerini düşünüyor.

Ertesi sabah, grup Greywater Watch’ten ayrılıyor, Jon ve Sansa şu an için elveda diyorlar. Jon , Gendry’den kız kardeşini güvende tutmasını ister. Daenerys ve Jon elveda deyin ve ayrılın. Daenerys, Jon’a Drogon’ın onunla kalması gerektiğini söyler. Gece Kralıyla savaşmak için onlara ihtiyaç duyacaklar. İkisi birbirlerini terk etmeden önce birbirlerini öpüyorlar. Jorahhala bununla ilgili zorluklar yaşıyor.Bütün karakteri farklı şekillerde görüyoruz ve bölüm böyle bitiyor.

Ölmüş: Bir grup Wight and Wolves , Lyanna Mormont (ekran dışında)

Ayrıca ilginizi çekebilir: Thrones Oyunu Direktörü Tyrion hakkında bir teori reddediyor

Thrones Oyunu Sezon 8 Cap. 04

NOT: BU ÖN ÖDÜLDÜRDÜR, ÇOK ŞEY ANLAMDA DEĞİŞTİRİLİR.

DÜZENLEME: ORİJİNAL OLARAK, HUKUK DÜNYASINDAN ÖLÇÜM EDİLMİŞTİR 2. YAZICILARIN KULLANILMASI İÇİN GREYWATER’I DAHİL ETMEK İÇİN TERCİH EDİLMİŞTİR.

İlk sahne King’s Landing’de gerçekleşecek . Cersei , Qyburn , Euron ve Altın Şirket’in üç Komutanına sesleniyor . Qyburn , Daenerys ve Jon’unordularını bölüştürdüğünü ve Jaime’in Jon ve Edmure ile Riverrun’da olduğunu ve muhtemelen The King of the Night’ın saldırısını beklediğini bildirdi. Pyke Theon Greyjoy ve Jon’un ordu tarafından ele geçirildi, bu da Euron’u görmezden öfkelendirdi . Daenerys , Dragonstone’a döndü. Cersei güler ve geri kalanına, Gece Kralı’nın orduyu yakında yemesini beklediğini söyler. Daenerys’in ordusu büyük ölçüde azaldığından, çok uzun süre beklemek ve Golden Company’ye Dragonstone’asaldırmasına izin vermemeliler. Euron Greyjoy , Cersei Taht Odasında ona katıldığında Demir Tahtını izliyor. Euron’a yeğenineden alıp götürdüğünden Pyke’ye neden saldırmadığını sorar.Euron ilk başta bunun kuzeye gitmek çok aptalca bir düşünce olduğunu düşünüyor, ancak Cersei başka bir ders almak için onu ikna ediyor. Euron filosunu almaya karar verir ve Pyke’ye gider.

Cersei ve Qyburn yukarıdan Euron’un nasıl ayrıldığını izliyorlar .Qyburn , şu anda kuzeye gitmek için en önemli müttefiklerinden zekice olup olmadığını Cersei’ye sorar. Cersei , Qyburn’adüşmanlarının EuronGreyjoy’la başa çıkmasını beklediğini ve asla King’s Landing’edönmeyeceğini söyler.

Daenerys, Sam, Gilly, Varys ve Missandei Dragonstone’adöndüler. Varys,Daenerys’e Cersei’nin Altın Şirketi tuttuğunu ve Euron’un teknelerinin King’s Landing’den ayrıldığını gördüğünü bildirir. Güçleri zayıfladığı için her an grev yapabilirlerdi.Daenerys , Jon’u ve şirketi, Gece Ordusu Kralı’nı mümkün olan en kısa sürede bitirmesini kabul ediyor ve yapmasını bekliyor. Daenerysbanyo alırken, Missandei şu an gözle görülebilir şekilde hamile olduğunu belirtiyor. Daenerys Missandei’ye Missandei’nin her gün kayıp olduğunu söylediği Gray Worm’un ölümüyle nasıl uğraştığını sorar. Missandei , Daenerys’e Jon’u özlüyor mu diye sorar. Daenerys evet diyor. Gilly ve Little Sam ile sonraki sahne Samwell . Samwell, Gilly’nin LittleSam ile Horn Hill’e gitmesiniistiyor. Dragonstone’da her taraftan düşmanlarla güvende değillerdir. Gilly , Sam’i onları terk etmeyeceğine dair hatırlatıyor, ancak Sam ısrar ediyor. Annen ve kız kardeşinle güvende olacaksın.Onlara karşı savaşacağına söz verir.

Jaime, Jon, Bronn, Tyrion, Jorah ve Edmure Riverrun’da zaten.Jon , Ölüler Ordusu’nun İkizler’e geldiğini gördüğünden bahsetti.Onların üzerine yakında olacaklar ve ordularını hemen Eyrie’yegötürmelerini söylüyorlar. Tyrion , Jaime’e Cersei’yi ve neden onu terk etmeyi seçtiğini soracak zaman alır. Jaime , Tyrion’aCersei’nin oğullarının ölümünden sonra asla barış bulamayacağını ve Golden Company’yi işe alıp Dragonpit’teki herkese ihanet etmeyi seçtiğini söyledi. İlişkileri onu tamamen tüketti. Tyrion geri kalanı, Daerseins’in Dragonstone’da güvende olmadığını hatırlatıyor; Cersei’nin arkasında binlerce satranç silahı ordusu olması nedeniyle. Bundan böyle Dragonstone’a her an saldırabilirim. Jorah , onu her ne pahasına olursa olsun koruyacağına söz verdiği gibi yerinin kraliçesiyle olması gerektiğini düşünüyor. Jonkabul ve onu bırakmasına izin gibi görünüyor. Jon , kız kardeşi Sansa’ya , Ölü Ordusu’nun yakında Vadiye’de varacağını ve ordusunun şimdi Vadiye doğru ilerlediğini bildirmek için bir mesaj gönderdi.

Cersei , Westeros’un dev haritasında Golden Company’ninkomutanlarıyla birlikte. Komutanları, kalan Euron gemileri ile adamlarını Ejderha Taşısına almalarını ve Daenerys Targaryen’iele geçirmelerini emretti . Lanet olası yabancıyı öldürmek için sabırsızlanıyorum. Komutanlar ayrılır ve emirlerine uyarlar.

Sansa, Jon Snow’dan sözcüğü alır ve Valley Lords’u şimdi hazırlamasını emreder. Rob Roy Arryn’i Lord Royce’un Vadinin Şövalyelerini almasını ikna edin. Robin , Sansa’ya onlarla savaşmayı niyetinde olduğunu söyler. Sansa, Robin’e bunun iyi bir fikir olmadığını ve güvenli kalmasını söyler. Robingüler ve Sansa’ya Sansa’nın aksine kız olmadığını söyler. Gendry ve Sansa da bir konuşma yapıyor. Sansa , Gendry’nin Arya’yla nasıl tanıştığını soruyor ancak Sansa’ya hikayenin anlatılması çok uzun olduğunu söylüyor. İkisi iyi görünüyor ve Sansa onlarla savaştığı için teşekkür ediyor.

Missandei , Dragonstone’da bir ziyaretçi alır. İlk önce JonSnow’un peşinden gider , ancak Daenerys’le de tanışmaktan mutluluk duyar. Sana önemli haberler getiren eski Melisandre gibi görünüyor. Eski Melisandre , savaşı kazanmak istiyorsa ve kralın gerçek kanını gerektiriyorsa, büyük bir fedakarlık yapılması gerektiğini söyler. Eski Melisandre , Daenerys’inbebeğine işaret ediyor. Daenerys yaşlı kadına öfkeli ve hemen gönderiyor. EskiMelisandre ayrılmadan önce Varys dışarıda onunla konuşur.Melisandre , Varys’e şaşkın olan kimliğini ortaya koyuyor. Varys’e , sesin alevlerde ne söylediğini hatırlaması gerektiğini söylüyor. Halkı kınamadan kurtaracak kişi olmalı. Varys’tan kehaneti yerine getirmesini ve Westeros’u kurtarmasını isteyin. Değişenler tek kelime edemezler. Melisandre , Dragonstone ve seriyi bırakıyor.

Bir sonraki vuruş Pyke’de gerçekleşir . Theon Greyjoy , adamları ona EuronGreyjoy’un da Pyke’ye geldiğini söylemeye geldiğinde babasının sandalyesinde oturuyor. Euron Theon’la dışarıda görüşür. Yara’nın yanındadır ve Theon’a Pyke’den vazgeçmesi ve kızkardeşinin boğazı önünde kesilmesi gerektiğini söyler. Theondaha soğuk hale geldiğini fark etmeye başlar ve nefesini görebilir.Euron’a kendileri için geldiklerini söyler, ancak Euron ilk başta anlamıyor. Adamlar çığlık atmaya başlar ve Wytes Pyke’iistila etmeye başlar. Yara anı yakalar ve Euron’u başlatır . Theon , Yara’yı Dragonstone’a kaçırmaya yalvarır. Yara Theon’la birliktegelmesini ister, fakat ona başka zaman başaramayacağını söyler.Yara Theon’la birliktegelmesini ister, fakat ona başka zaman başaramayacağını söyler. Birkaç sadık adamı olan küçük bir gemide kaçar. Theon Euron’a karşı savaşıyor . EuronTheon ilesavaşırken Ironborn ve Northmen kavgalarla savaşıyor. Euron üstü alır ve Axon Theon’u Theon’un vücuduna doğru sallar.Theon derhal ölür, Euron güler. Euron adamlarını Gemilerle Pyke’den ayrmaya çağırıyor . Adamlarının çoğu öldü, fakat Euronkaçmayı başardı.

Cersei Lannister ve Dağ , Taht Odasında Qyburn’u alırlar.Daenerys’inyenildiğini söylemeye geliyor. Cersei gülerek ikisi de zaferlerini kutlamak için içki içiyorlar. Cersei baş döndürücü hissetmeye başlar ve halk, Qyburn’unyüzüyle Arya olduğunu fark eder. Cersei’yi Jaden’in şişesi ile zehirledi. Qyburn onunla yüzleşmeye başlar ve Cersei bir şeylerin burada olmadığını fark eder. O zaman Arya kimliğini bildirecek. Cersei’ye , bir aslanın bir kurt paketi ile savaşması gerektiğini söyler. Cersei , La Montaña’ya Arya’yıöldürmesini ister, ancak Arya ona yardım etmeyeceğini söyler. İşi bitirmek için Nymeria ve Hound’ı getirin. Nymeria, Cersei’ye ve Dağ ile savaşan Hound’a ciddi zararlar verir. Arya,Cersei’yi bitip boğazını keser. Nymeria ve Hound dağı yok ediyor ancak ölecek gibi görünmüyor. Dağ bir noktada kaskını kaybeder ve o zaman Köpek yüzünü ateşle yakalamayı başarır. Dağölmeye bırakıldı ve El Perro , Arya ve Nymeria Kırmızı Korumayı terk etti.

Golden Company’nin komutanı kaleye girdi ve Daenerys’i teslim etmek için Varys’a emir verdi. Varys , Daenerys’in öldüğünü ve Komutanlar Varys’ıkendi yolundan çekip bıçaklamalarını söyler.Aslında, Daenerys’in cesedini buluyor ve cesedini Cersei Kraliçesine götürmek için onlarla götürüyorlar . Samwell , Missandei ve Dany’nin bebeği ile gizlenebilir . Altın Şirket, King’sLanding’idestekliyor.

Euron Greyjoy , Kraliçe Cersei’nin öldürüldüğünü keşfetmek için King’sLanding’e döner. Ölümünden dolayı üzülmüş gibi davranıyor.

Jon Snow ve Sansa Stark , hepsinin öldürüldüğünü keşfetmek için Dragonstone’a geri döndüler. Samwell merdivenlerde onu Jon’unoğlu kollarında bulur. Jon ağlamaya başlar. Daenerys’in başarılı olup olmadığını soruyor, ancak Samwell hayır demek üzücü. Ona kızı Lyanna Targaryen’içağırdığını söyler.

Kral Euron Greyjoy’un taç giyme töreni. Yedi Krallık Kralı oldu.

 

Thrones Oyunu Sezon 8 Cap. 05

Sahne 1 — Dragonstone

Jaime, Bronn, Gendry, Tyrion ve Davos, Dragonstone’da .Edmure’ninRiverrun’a geri döndüğü iddia edildi. Jon onları alır ve Daenerys’inölümüyle ilgili raporlar. Tyrion Daenerys’in öldüğünü öğrenince çok üzülüyor ve Dragonstone kayalıklarında Jon Snow ile sohbet ediyor. Jon’aDaenerys’e inandığını söyler. Bu bok dünyasında daha iyi bir yer olabileceğine ve o rüyadan daha iyi vazgeçebileceğine inandı. Ayrıca, TyrionDaenerys’i neyin öldürdüğünü soruyor. Jon, doğumda öldüğünden ve Gold Company’nin cesedini Cersei Lannister’e teslim ettiklerinden bahsetti. Jon’un bebeğinin hayatta ve iyi yanıtladığı bebeğe ne olduğunu sorar. Tyriongülümser ve Dragonstone’da iniş yapan tek bir Greyjoy gemisini fark eder. Jon ve Tyrion tekneye doğru yürüyorlar. Dragonstone’a gelen YaraGreyjoy’dan başka bir şey değil. Onlara Euron’dan kaçtığını, ancak ordusunun çoğunu kaybettiğini bildirdi . Jon Theon’ın nerede olduğunu sorar ve ölüler geldiğinde muhtemelen hayatta kalmadığını söyler.

Sahne 2 — Kings Landing

Daenerys’in gövdesi, King’s Landing’deki duvarlara asılmıştı.King’sLanding halkı boklarını bedenlerine atıyor ve cesedini alay ediyor. Yakınlardaki Arya ve köpeğin bulunduğu bir kulübe yakınlardadır. Euron’unşu an kral olduğunu ve King’s Landing’inEuron’un düşmanlarının bir başka saldırısına maruz kalabileceğini öğreniyorlar .

Arya Jon’a yardım etmek, onunla savaşmak istiyor, ancak Hound şu laneti yapacağını düşünüyor. Arya , köpeğin yaptığı şeyle ilgilenmediğini söyledi ancak kardeşiyle savaşmaya devam edecek.Hound sonunda onunla birlikte kalmayı ve Jon’a ve şirkete yardım etmeyi kabul eder.

Ardından Euron Greyjoy , Taht Odası’ndaki Altın Şirketin Kumandanıylakonuşurken görüyoruz. Ona Dragon Kraliçesi’nin cesedini getirdiği için teşekkür ediyor ve onu hayatta tuttuğu için üzülmüş gibi düşünüyor. Onu canlı yakalarsa yakalayacağını itiraf ediyor. Euron Greyjoy , kralın kraldan hesaplaştıracağını umuyor ve ilk önce vurması gerekiyor. Euron , yeni ustayı , her krallığa bir kuzgun göndermek ve tüm Büyük Lordların kendisine sadakati yemin etmesi gerektiğini yazması için emir verir; aksi halde Kralın İnişAskeri ordusuyla onlara saldırır.

Sahne 3 — Dragonstone

Savaş Konseyi’nde Euron Greyjoy’nun mesajını tartışan Jon, Jaime, Bronn, Tyrion, Jorah, Sansa, Gendry, Davos, Missandei, Samwell ve Yarabulunmaktadır. Euron Greyjoy , Queen Cersei’nin trajik ölümünden sonra kendini Yedi Krallık Kralı ilan etti.Jaime, Euron’un Kraliçe Cersei cinayetinin arkasında olduğuna ve öfkeli olduğuna inanıyor. Yara, Jaime’i kabul eder. Davos , bu çılgıncının Yedi Krallık’ı yönetmesine ve sahip oldukları her şeye sahip çıkması gerektiğini savunuyor. Gendry , Baratheon’un yerini ölen ailesinden alıp Euron’a olan nefretini ifade eder. Tyrion ve Jaime,Euron’lasavaşmak için Lannister’ın ordusunu kullanmak istiyorlar . Tyrion , Daenerys kalıntılarını Jon ve Dany’ninyavruları için savaşmaya devam ettirmeye ikna etmeleri gerektiğine inanıyor. Böylece Kuzey, Lannister’inordusu ve Dothraki , Unsullied ve Drogon’ın onlar için savaştı.

Daha sonra Jon’un yakınlarına dönen Samwell , ancak Jon Samwell’denbunu geri kalanı söylemesini istemiyor. Jon açıkça bir kral olmak istemediğini açıklıyor. Ona bakan Davos’tur. Diğerlerine, Jon’un Westeros halkını kirli el Euron Greyjoy’dan kurtarmak için son şansı olduğunu söyler ve Jon’un iyi bir kral olacağına inanıyor.Tek umududur. Diğerleri Davos’la hemfikirler ve Jon yeni kazanılan pozisyonunu kabul eder.

Savaş Konseyi’nden sonra, Jon kızkardeşi Sansa ile konuşur. Sansa , Jon’unsoyundan şaşkına dönüyor ve babanın daima ailesine yalan söylediğine inanmakta zorlanıyor Catelyn , Jon . Jon , Sansa’yıkabul eder ve Winterfell’in varisi olduğundan Kuzey ve Winterfell’e bakmasını ister. Kabul eder ve Jon’aDragonstone’tan yine de ayrılmayı planladığını söyler. İkisi, elveda demeden önce sarılmak isterler.

Missandei, Jon’a yaşlı kadının tekrar Dragonstone’da onu ziyarete geldiğini bildirir. Eski Melisandre , Jon’a günahlarını ödemeye hazır olduğunu ve kimliğini ortaya koyduğunu söylemeye gelir. Şaşkın bir kitleye kendisinin rol aldığını ve kehanetin gerçekleştiğini söyler. Davos , cadının öleceğini garanti eder.Gendry Davos’a razı. Missandei ayrıca Daenerys’i , bebeğini Işık’ın Efendisi’ne kurban ettirmeye ikna etmeye çalıştığına dikkat çekti. Jon Eski Melisandre’yi asmayı önerir ancak MelisandreJon’u ateşle öldürmesini ister; çünkü bu en saf ölüm şeklidir.Dragonstone’un dışında, Drogon Ateşi tarafından öldürülmüş olarak idam edilir .

Tekneler, Blackwater Körfezi’nde dolaşmak için Dragonstone’tan ayrılmaya başlıyor. Tyrion , Missandei , Davos , Samwell ve bebek Lyanna şu an Dragonstone’da kalıyor. Jorah , Gendry , Jaime ve Bronn gemilere bindi. Jon , Tyrion’a ve Missandei’ye canlı olarak geri dönmezse Lyanna’ya bakmasınıister. Jon , Samwell’e elveda diyor ve kendisine her zaman sadık olduğu için teşekkür ediyor.

Sahne 4 — Kings Landing

Euron King’s Landing Duvarlarına bakar ve Targaryen gemilerinin yaklaştığını görür. Daenerys’in çürük bedeni de görülebilir.Targaryen / Stark zırhını ve teknelerin üzerinde süren Drogon’ukullanan Jon Snow’ı fark ettik. Euron emirleriyle yeniden tasarlanan akrepleri ortaya çıkarıyor. Lannister’in adamları önce yere inip istila etmeye başlarlar. Şehrin duvarlarını koruyan Altın Şirketin adamlarını görüyoruz. İki GC komutanı filler topluyorlar. Filler Lannister’in birkaç adamına basarlar. Kuzey Ordusu’nun Lannisterler’e , Dothraki’ninyanlara doğru geldiklerinigörebiliriz. Jon ve Drogon kavgayakatılırlar ve Drogon , felâketlerdeki fil ile birlikte komutanlardan birini kurar. Zavallı hayvan ölürken bilmeden çok sayıda erkeği vurgular ve öldürür. Yara’nın baltasıyla elinden geleni yaptığını ve Gendry’nin çekiçiyle bir adamın kafatasını parçaladığını görüyoruz.Euron , adamlarına, Drogon’u akreplerle birlikte getirmelerini emretti . Üç tanesi var. Öncelikle görünmüyorlardı, ama sonra Drogon sağ kanatta iki kez vuruldu ve bu da onu karaya çıkardı.

Lannister’ın ordusu Stark’ın ordusu ve Dothraki şiddetli bir şekilde savaşıyor ve şehrin kapıları boyunca kırılıyor. Jon, Drogon’la Dragonpit’e kaçmaya çalışıyor, çünkü Drogon’ın acı çektiğini ve artık düzgün şekilde uçamayacağını görüyor. Arya , Drogon’un Dragonpit’e doğru uçtuğunufark eder. Bu arada, Hound Jaime, Bronn ve Jorah’a katıldı. Gendry ve Yara , şu anda Euron’unsaklandığını düşündükleri Kızıl Muhafaza yolunda savaşmaya karar verirler. Euron , adamlarını Jon Snow’la birlikte canavarları yok etmek için Dragonpit’e gitmesini emretti . Bronn ve Jaime, Euron’u Dragon Company’e taşıyan Altın Şirket ile birlikte görüyorve onlarla birlikte gidiyorlar. Jaime , Jon’un tehlikede olduğunu anlamaya başlar. Tyriondışında, Dragon’un çukurunun altında yabani bir ateşin olduğunu bilen tek kişi o.

Drogon hemen ateşe solumaya başlarsa, yangın tüm Dragonpit’iyok edebilir ve onunla herkesi ve her şeyi alabilir.

Thrones Oyunu Sezon 8 Cap. 06

Arya ve Nymeria şimdi Jon’u Drogon’un yaralarıyla ilgilenmek için Dragonpit’e girdiler . Jon , mızrakları Drogon’un kanatlarından çıkarmaya çalışıyor. Jon, Arya’yı orada görmek çok şaşırır ve King’sLanding’i derhal terketmesini ister. Arya ilk başta Jon’u terk etmek istemiyor ve onlarla savaşmak istediğini belirtiyor. Arya , Drogon , Targaryen Warriorsmasallarına bakarak gençken bir ejderha atmayı hep hayal ettiğini söylüyor. Jon gülümser, ancak Arya’yışimdi Dragonpit’i terk etmesini ister çünkü çok tehlikelidir. Her ikisi de Arya Jon’u dinlemeye ve ayrılmaya karar vermeden önce bir sarılmak isterler . Jon’u terk etmesinden çok üzgündü.

Yara ve Gendry Red Keep’in içindeydiler ama Euron’un Dragonpit’tenkaçtığı sonucuna vardı, çünkü Yara , amcasını bitirmek istediği için canını sıkmak için çok çalıştı.

Euron ve GC , Dragonpit’i istila eder. Euron Jon Snow ile savaşmaya başlar. Jaime , Jon’u oradan çıkartmak için Hound ve Jorah ve bazı Lannister’lebirlikte Ejderha Kabuğu’na dolanıyor.Bronn hayatını tehlikeye atmak istemiyor ve bulunduğu yerde kalıyor. Euron neredeyse Jon Snow’ıöldürmeyi başarıyor, fakat Jaime , aniden onu arkadan bıçaklamış ve ölümcül şekilde yaralamıştır. Jaime , Jon’u Dragonpit’den çıkarmaya çalışırken Jorah ve The Hound , Jon’un Dragonpit’ten ayrıldığından emin olmak için geri kalan sellwords’lara karşı savaşıyor . Gold Company’in adamları Drogon’da mızraklar atmaya devam ediyor ve onun öldüğü açıktır. Bir noktada, Drogon bilmeden ateşi serbest bırakarak Dragonpit’in titremesine neden oluyor. Jaime, Drogon’un Dragonpit’in altında ateş yakmasına ve Jon’unhayatını sürdüreceğine karar verdiğini fark ediyor. Ciddi şekilde yaralandı Euron , ölmeden önce güldüğünde, hepsinin berbat olduğunu söylüyor.

Jon’dan önce El Perro , Jaime ve Jorah kaçabilirler, çok geç ve ormanda yangın tüm Dragonpit’i tüketiyor. Kimse onu canlı tutmaz.Yara ve Gendry , orman yangınlarının patlamalarına uzaktan izlerve çok korku ile izlerler. Orman yangınlarının daha fazla ateşlenmeden önce insanlar King’sLanding’ten kaçtığı görülüyor.

Tyrion , Dragonstone’a dönen bazı Targaryen teknelerini görür.Yara ve Theon patlamalar hakkında Tyrion , Davos Samwell ve Missandei’yibilgilendirdiler ve Jon , kardeşi ve Jorah’ı muhtemelen canlı canlı çıkmadı. Tyrion haberi duyduğunda çöker ve Jon’un ölümünü duyunca Samwell ve Davos da aynı şekilde davranıyor .Sam Well ve Davos’un biraz konuşması var ve Sam Well , şimdi Davos’a ne yapacağını soruyor. Davos , Sam’i çok uzun süre yalnız bıraktığı için muhtemelen karısıyla döneceğini söyler. Samwellgülümser ve Dvaos’a aynı şeyi yapmayı planladığını söyler.

Sonra Arya ve Nymeria’nın tekneye bindiklerini görüyoruz, Arya, Kaptan’a Westeros ile bittiğini söyledi. Yüzbaşı, Westeros’ta barış olduğuna göre, şu anda küçük bir kızın ve bir kurtun ne yapacağını soruyor. Arya , ‘ValarMorghulis’ ile karşılık verdi . Arya gemisinin doğuya doğru ilerlediğini görüyoruz, kısa süre önce 3 yıl atlamıştık.

Bir sonraki atış Sam , Little Sam’in nasıl okunacağını öğretiyor. LeydiGillyTarly , adı şimdi, Reach’ın Leydim . Sam’in annesi Talla ve Gilly , Samwellve Little Sam’e bakıyor ve ikisi de bu ikisi için bir sevgi paylaşıyor. Sam içeri girer ve nerede konuştuklarını sorar, ancak Sam’in annesi şaka yapar, sadece kadınlar konuşur. Sam ve Gillybirlikte nihai bir sahneyi paylaşıyorlar. Gilly’nin Sam için iyi haberler var. Oğluyla hamile. Sam açık bir bulutun üzerinde, oğlu Gilly ile birlikte olduğunu öğrendiğinde. Aynı zamanda, Gilly’nin Little Sam’i kendi Sam’i olarak kabul edecek ve Reach’ı bir gün miras alacağından emin olmaktadır.

Lady Sansa ve Lord Gendry’yi birlikte görüyoruz. Sansa, Edmureoğulları birbirleriyle kavga ederken Gendry , Edmure ve Roslin’ebakar. Edmure hala Riverrun Lordu unvanına sahiptir. Sansa, Edmure’nin oğullarından birinin Arya’nın kılıcını taşıdığını fark eder, İğne onu nasıl kurtardığını sorar. Edmure oğlu Willem’in ava çıktıklarında ormanda kılıcı bulduğuna yanıt verir. Kızkardeşinin hala hayatta olup olmadığını, Sansa’nın muhtemelen olacağını söylediğini soruyor. Arya her zaman hayatta kalmanın bir yolunu bulmuştur. Sansa ve Gendry Winterfell’in kriptolarını ziyaret ediyorlar . Jon’un heykeli de kriptolarda. Kuzey ve Kuru Vadi’nin gerçekten Sansa’ya ait olup olmadığını sorduğunu açıklayın. Sansa , gerçek babası Ned ve kardeşleriyle birlikte, Jon’un gerçekten ait olduğu tek yer olduğunu söylüyor. Gendry aslında “ Jon “ unvanınıvermediğini şaka yapıyor. Sansa her zaman “ Jon Snow “ yazacağını söylüyor. Sansa, hala Winterfell’in Leydi’si ve Vale’nin Leydi’siolduğu için yapması gereken çok işi olduğunu belirtiyor. Gendry’ninFırtınanın Sonu ile ne yapacağını sorun, çünkü boş. Gendry , King Regent tarafından gerçek bir Baratheon olarak tanınmaya başlandıktan kısa bir süre sonra bunu yapmayı planladığını söyledi.

Ve sonra King Regent’ı ve Kraliçe Lyanna Targaryen’in TyrionLannister’ı görebiliriz . Tyrion , Missandei’nin yatmadan önce Lyanna için Rhaenys ve Visenya Targaryen’in masalları hakkında bir kitap okuduğunu gözlemliyor. Lyanna , annesinin de ejderha atıp davranmadığını soruyor ve Missandei , onun oldukça savaşçı olduğunu söyledi. Bir sonraki sahnede, Tyrion ve Missandeibirbirleriyle yataktalar ve Lyanna hakkında en sakin çocuk olmadığını konuştular. Tyrion , yetiştirme konusunda çok iyi olduğunu belirtiyor.

Missandei güler ve Tyrion’a , Jon ve Daenerys’in ebeveyn olarak başka türlü olmasını beklememesi gerektiğini söyler. Tyrion , Missandei’ye Lyanna’yıeğitmek için mükemmel bir iş çıkardığını ve ikisinin de birbirleriyle seks yapmaya başladığını söyledi. Tyrion’lason sahne, Westeros’un dev haritasında Lyanna’lı bir sahnesidir.Tyrion , Lyanna’ya , şu anda Lady SansaStark’ın yönettiği Yedi Krallık’ı yöneteceğini söyleyerek, Stormlands Lordu, Lord GendryBaratheon’la evlenen tek Stark çocuğu. Riverlands , EdmureTully tarafından yönetilmektedir. O zaman Tyrion’un kendisi Casterly Rock’tan sorumludur, ancak kale hala boştur. Reach, RandyTarly’nin oğlu Lord Samwell Tarly tarafından yönetiliyor.Diğer ellerdeki demir adaları şu anda Yara Greyjoy tarafından yönetiliyor. Lyanna , Dorne’isorar; burada Tyrion , Dorne’in şu anda Oberyn’in kızlarından birinin yönetiminde olduğunu söyler.Her zaman bir kaleye sahip olmak ve güzel bir genç kadın yaşamak isteyen bir adamla evlidir. Şimdi ikinizde var. Şimdi Tyrion ve LyannaDemir Taht’a doğru yürüyorlar. Tyrion , Lyanna’yı , Oyların Korunması’nın çocuk oyunu olmadığı ve fiyata gelen bir oyun olduğu konusunda uyarıyor. Elbette, Tyrion ona yalnızca Taht Oyunu ile başa çıkmak zorunda kalmayacağını ve onun için her zaman orada olacağını kendisine temin eder. Son atış Lyanna ve Tyrion , Demir Taht’a bakıyor.

Uzakdoğu’da, Evergreen Lands’da bir sahne buluyoruz. Tek bir White Wanderer yaklaşır ve Bran Stark’ın cesedini bir sunağa götürür.Gece Kralı’nın 2. bölümde Bran’ı bıçaklamış olduğunu unutmayın . Kalbinde Dragonglassile bıçaklanıyordu . Bir ritüel gerçekleştiriyor ve Bran gözlerini açıyor. Onlar parlak bir mavi. White Walker, Bran’ın kafasına bir taç koyar ve sunak yavaşça buzların birine dönüşür. Kış geliyor …

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler