• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğu kalkıyor

Sağlık Bakanı Altuğra, maske kullanma zorunluluğunun kaldırılacağını açıkladı...
Kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğu kalkıyor

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda kararların resmi gazetede yayınlanmasının ardından kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılacağını açıkladı. 
Bakan Altuğra şu ifadelere yer verdi; 
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda kararların resmi gazetede yayınlanmasının ardından kapalı alanlarda maske kullanımı kaldırılacaktır. 
Ancak üst solunum şikayetleri olan kişiler kapalı alanlarda ve toplu taşımacılıkta başka kişilere hastalık bulaştırmamak amacıyla maske kullanmaya devam etmelidirler. 
Risk grubunda olup örneğin 60 yaş üstü kişiler, altta yatan akciğer,böbrek, nöroloji hastalığı olanlar, uzun süre bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanan kişiler, diyabet hastaları, HIV hastaları  özellikle aşısız kişilerin kapalı alanlarda maske kullanmaları önerilmektedir. 
Kapalı alanların, sınıf, restoran, spor salonları vb. yerlerin sıklıkla havalandırılması gerekmektedir.  
Vaka sayılarının giderek azalması ve aşı yapan kişi sayılarının artmasıyla pandemi kuralları giderek azalmış, nihayet bu günlere hep birlikte gelmiş durumdayız. 
Tüm dünyayı etkileyen pandemi ülkemizde de yaşamı önemli ölçüde etkilemiş ve pandemi ile mücadelede en etkin rolü oynayan Sağlık Bakanlığı’na bu süreç birçok şey öğretmiştir.
İstatistik bilgiler için otomasyon sisteminin gerekliliği, pandemi gibi tüm dünyanın ilk kez yaşadığı salgında organize olarak birlik ve beraberlikle çalışmanın önemini, aynı zamanda sağlık çalışanlarımızın ne kadar önemli bir görev üstlendiğini bizlere bir kez daha göstermiştir. 
Ülkemizde ilk kez Covid-19 vakasının görülmeye başlandığı ve (DSÖ) tarafından "küresel pandemi" ilan edildiği Mart 2020’den bu yana tüm dünya ile birlikte mücadelemiz başlamıştır. 
Ne mutlu ki bizlere pandemide birçok ülkeye göre başarılı bir sınav vermiş bulunmaktayız. 
DSÖ’nün istatistiki bilgilerine göre Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da 46 ülke arasında 1 Milyon nüfusa göre toplam ölüm sayısında 40. Sırada yer almaktayız. 
Yine DSÖ’nün istatistiki bilgilerine göre Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da 46 ülke arasında 1 Milyon nüfusa göre toplam vaka sayısında 28. Sırada yer almaktayız. 
KKTC’de vaka ölüm oranı % 0.25’dir. 
Aşılama oranlarımız da birçok ülkeye göre çok iyi durumdadır. 
26 Mayıs 2022 Perşembe günü itibariyle aşıla durumu 
Toplam Yapılan Aşı Sayısı: 858.733 adet
En az 1 Doz Uygulanan Kişi Sayısı: 301.786 adet ( ( %78.83) 
Aşılama Serisini Tamamlayan Kişi Sayısı: 313.100 adet ( % 81.78) 
3. Doz Uygulanan Kişi Sayısı: 185.885 adet 
4. Doz Uygulanan Kişi Sayısı: 83.085 adet
5. Doz Uygulanan Kişi Sayısı: 11.374 adettir. 
Bu mücadelede başta gece gündüz demeden halkın sağlığı için fedakârca çalışan sağlık çalışanları, siz değerli halkımızın kurallara uyması, tüm kurumlarımızın bizlere verdiği destek ve kuşkusuz Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin koşulsuz desteği sayesinde pandemide sona doğru gelmiş bulunmaktayız. 
Bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarına, siz değerli halkımıza ve her konuda olduğu gibi, Kovid-19 ile mücadelemizde yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 
Dünyanın birçok ülkesinde aşı ve tıbbi malzeme eksikliği yaşanırken Türkiye Cumhuriyeti istediğimiz her türlü yardımı bize yapmış, Acil Durum Hastanesi’ni ülkemize kazandırarak büyük bir katkı sağlamıştır. 

Bundan sonraki dönemde sağlık alt yapımızdaki eksiklikler, halkımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi adına mücadelemiz devam edecektir.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler