• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor

KKTC Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürlüğü ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı arasında mevcut işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor

KKTC Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürlüğü ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı arasında mevcut işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Cumhurbaşkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu’nun huzurunda imzalanan protokole, KKTC Cumhurbaşkanlığı Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Mehmet Borak ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal imza koydu.

BORAK: “İŞBİRLİĞİMİZİN KÖKLÜ BİR GEÇMİŞİ VAR”

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Mehmet Borak, protokolü imzalarken yaptığı açıklamada, devlet ve millet hayatında arşivlerin çok önemli yeri olduğuna işaret ederek, devlet düzeyinde yürütülen çalışmaların köklü bir temeli olduğunu, iki kurum arasındaki işbirliğinin yıllara dayandığını söyledi.
İmzalanan protokolün yıllar öncesinden gelen işbirliklerinin devamı ve bir yansıması olduğunu kaydeden Borak, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Borak, protokolün, iki kurum arasında 1960’lı yıllarda başlayan ve bugüne kadar kesintisiz devam eden işbirliğinin, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkana gösterdi önemin ayrı bir tezahürü olduğunu söyledi.

ÜNAL: “PROTOKOL BUNDAN SONRA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERE KAPI AÇACAK”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal da, imzalanan protokolün bundan sonra çok önemli hizmetlere kapı açacağını dile getirerek, iki kurum arasında şu ana kadar çok canlı bir ilişki olduğunu, karşılıklı ziyaretler ve ortak çalışmalar yapıldığını, bölgenin Türk tarihi açısından önemini ortaya koyacak bir çok belge örneğinin teatisinin yapıldığını anlattı.
Protokolün imzalanmasına katkısından dolayı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu’na teşekkür eden Ünal, “Bundan sonra da tarihin aydınlatılmasında en önemli kaynak olan arşivlerimiz, daha pratik, karşılıklı görüşerek ortak çalışmalar yaparak, heyetler arası ziyaretler yaparak ne gerekiyorsa bunları yapacaktır. Çünkü, Türk tarihinin muazzam bir arşivi var, muazzam bir hafızası var ve çok değerli bir arşiv geleneği oluşturulmuş durumda. Biz bu geleneğe hizmet edecek şekilde, geleceğe matuf önemli adımı bugün Cumhurbaşkanlığı Ofisinde atarak, tarihe büyük bir hizmet sunacağız” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, huzurunda imzalanan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.
İki ülke arasında arşiv alanında karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen protokol, iki kurumun kendi arşiv fonlarını geliştirmek maksadıyla araştırmalar yaparak, kendi mevzuatlarına uygun olarak, arşivlerde uygulanan elektronik ve çağdaş teknoloji ile restorasyon uygulamaları konusundaki tecrübelerden karşılıklı yararlanmak amacıyla arşiv alanında uzman değişiminde bulunmasını da öngörüyor. İki kurumun arşiv alanında yayın değişimi, bilimsel toplantı ve sergiler düzenlenmesi de protokol kapsamında yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler