• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

KAÜ Lefkoşa için yeni projeler düzenliyor

KAÜ Lefkoşa için yeni projeler düzenliyor

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oya ERTUĞRULOĞLU Lefkoşa şehrini özellikle surlar içi bölgesini kalkındıracak ve yeniden Lefkoşa şehri ile bütünleştirecek büyük bir projedir. Bu projenin her Kıbrıslı Türk için önemi çok büyük olmakla birlikte, kendi ülkesine ve dolayısıyla yaşamakta olduğu şehrine katkı koymak isteyen her birey ve/veya sivil toplum örgütleriyle çalışmaya hazır olduğumuzu bildirmek ve yeni fikirlere açık olduğumuzu topluma duyurmak istiyorum dedi.

Yakınlarda açılacak olan Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi sadece bir kütüphane değil aynı zamanda bir Osmanlı müzesi olarak da topluma ve Lefkoşa şehrine önemli bir katkı koyacaktır. Bu müzenin ziyaret edilmesine yönelik yapılan etkinlikler çerçevesinde ise Lefkoşa surlar içi bölgesinin yeniden değer kazanmasında ve duyarlı insanlarımızın dikkatini çekmekte çok büyük bir payı olacağına inanmaktayım diyen ERTUĞRULOĞLU Bu bağlamda, KAÜ olarak var olan değerlerimize yeniden can katmak adına çalışmalarımızı yürütürken bu konuda başı çekmenin gururunu yaşamaktayız dedi.

K.K.T.C.'de ilk

Yeni açılan bir şehir Üniversitesi olarak çalışmalarımızın gayet hızlı ve iyi gittiğini duyurmak isterim. K.K.T.C.'de ilk olarak yer almakta olan bu konsepte aynı zamanda öğrencilerimizi de alıştırmak ve onları çevre halkı ile bütünleştimek amacıyla çeşitli etkinliklerimizi sürdürmeye devam etmekteyiz diyen ERTUĞRULOĞLU Özellikle, bölge çocuklarına yönelik yapılan etkinliklerimizle hem KAÜ öğrencilerimizle GAÜ öğrencilerimizi kaynaştırmak hem de çevre çocuklarına yönelik eğitimlerine katkı sağlayacak etkinlikler düzenleyerek onlara küçük de olsa yaşamsal nitelikte değerler kazandırmaya çalışmaktayız. Bir şehir üniversitesi olarak çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda, bunun yeni bir akım olduğu farkındalığının tüm Lefkoşa şehrine yayılmasını sağlamak ve duyarlı vatandaşlarımızın katkılarını bu yöne

çekmenin de hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

İngilizce Eğitim

KAÜ Rektör Yardımcısı Oya ETUĞRULOĞLU Şu anda Üniversitemizde eğitim görmekte olan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu İngilizce eğitimlerine devam etmektedir Giderek artacak olan öğrencilerimizin kaliteli ve çağdaş bir eğitim almaları için gerekli donanım ve alt yapının hazırlıkları tamamlanmaktadır. Bu bağlamda, öğrencilerimizin ihtiyaç ve gereksinimleriyle yakından ilgilenmekte onlara hedefledikleri gibi bir eğitim verebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Öğrencilerimize başarılar dilerken hedeflerinin büyük olması ve hedeflerinden vaz geçmemeleri, ulaşabilmek için ellerinden geleni yapmaları hakkında öğüt vermek en önemli görevlerimiz arasında olduğunu düşünmekteyim. Bu konuda onlara destek olmak ise önceliğimizdir diyerek sözlerini noktaladı.

KAU (2)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler