• BIST 9530.47
  • Altın 2476.256
  • Dolar 32.4888
  • Euro 34.7781
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Kemal Yıldız yeniden başkanlığa getirildi

Özyiğit: “İskele-Karpaz bölgesi gerçek anlamda ilçe olmalı ”
Kemal Yıldız yeniden başkanlığa getirildi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, İskele-Karpaz bölgesinin yıllardır ihmal edildiğini, ilçe olmasına rağmen bunun kağıt üzerinde kaldığını belirterek, bölgede ekonominin gelişmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik ciddi çalışma yapılmadığına dikkat çekti.

Yıllardır halkın gelir seviyesini yükseltmek için değil, halkı hükümete ve bölge milletvekillerine muhtaç etmeye dönük politikalar izlendiğine dikkat çeken Özyiğit, bu duruma son vermekte ve bölgenin gerçek anlamda hizmet alması için projeler üreterek mevcut düzeni değiştirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

TDP İskele İlçesi 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Divanın oluşumu, Genel Başkan’ın konuşmaları ile devam eden kongrede faaliyet ve mali raporun okunup aklanmasının ardından yapılan seçimlerde, Kemal Yıldız yeniden İskele İlçe Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Beyaz, Emine Aksoykan Ceylan, Mustafa Öztürk, Cemaliye Soğancı, Hüseyin Can, Ayşe Gülyaz, Osman İlkhan, Naim Zorali, Şenol Karakaş.

TDP İskele İlçe kongresi yapıldı 1

Cemal Özyiğit

TDP Başkanı Özyiğit, kongredeki konuşmasına ‘sosyal demokrasiye gönül veren, egemenlik kavgası veren, kendi kendimizi yöneterek insanca yaşam talep eden, adalet isteyen çok değerli yoldaşlarım, hepiniz kongremize hoş geldiniz’ diyerek başladı.

1993 yılında kağıt üzerinde ilçeleşen İskele’nin gerçek anlamda ilçeleşemediğini, sürekli olarak göz ardı edildiğini, bölge insanının her anlamda mağdur edildiğini belirten Özyiğit, “Eğer İskele ilçeleştiyse, yetkililer de bunun gereklerini yerine getirmek zorundadırlar. Bunun yapmamanın hiçbir mazereti olamaz” dedi.

İskele-Karpaz bölge insanına yıllardır hep ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını, özellikle üretici kesimlerin büyük mağduriyete uğratıldığını belirten Özyiğit, bölgedeki yatırımlarda yasal zorunluluk olmasına rağmen, yerli insanlarımızın çalıştırılmadığını, insanların sağlığını tehdit eden olaylara göz yumulduğunu söyledi.

Kalecik elektrik santraline filtre takılmasına rağmen çalıştırılmadığını belirten Özyiğit, “Bakan ziyaret edeceğinde filtre çalıştırılıyor, bakan ayrılıyor filtre kapatılıyor. İlgili şirket ‘cezayı ödemeye razıyım’ anlayışında, çünkü cezalar caydırıcı değil” dedi. Özyiğit, “Halkın sağlığı hükümet partilerinin umurunda değil, ancak TDP olarak bizler bu konuya çok büyük önem veriyoruz, sosyal demokrat düşüncenin temelinde insan vardır, politikalarımızın merkezinde de insan vardır” diye konuştu.

Konuşmasında Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının yaşadığı sorunlara da değinen Özyiğit, hükümetin sorunun çözümü yönünde aylarca isteksiz davranmasının çalışanların 3 aydır maaş alamamalarına neden olduğuna dikkat çekti ve “Çalışanlar huzurlu olacaklar ki, halka da huzurlu bir şekilde verimli hizmet verebilsinler” dedi.

TDP İskele İlçe kongresi yapıldı

“ 2 yılda çok yol kat ettik”

Konuşmasında TDP’nin çalışmalarına da değinen Özyiğit, 2 yıl önce kongre yapmakta zorlandıkları İskele İlçesi’nde şimdi yüzlerce kişinin katıldığı seçimli kongreler yaptıklarını belirtti ve ülke genelindeki yükselişin İskele bölgesinde de ciddi şekilde yaşandığını belirtti.

Son 2 yıllık dönemde yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere önemli başarılar yakaladıklarını, yıllar sonra Lefkoşa Türk Belediyesi’ni (LTB) kazandıklarını, Mustafa Akıncı’nın da Cumhurbaşkanı seçilmesinde önemli katkılar yaptıklarını anımsatan Özyiğit, şimdi sıranın ülkedeki değişim ve dönüşümü gerçekleştirmeye geldiğini, bunun da halkın onayı ile ilk seçimlerde gerçekleşeceğine inanç belirtti.

Özyiğit, sosyal demokrat düşünce iktidara gelene kadar, birlik ve beraberlik içinde kararlılıkla mücadelelerine devam edeceklerini belirtti ve bütün uğraş ve mücadelelerinin aydınlık yarınlar için olduğunu vurguladı.

KEMAL YILDIZ

TDP İskele İlçe Başkanlığı görevine yeniden seçilen Kemal Yıldız da kongreye katılan tüm kişilere teşekkür ederek, Yönetim Kurulu ve ilçedeki tüm kişilerle birlikte yoğun bir çalışma temposu içine gireceklerini, özellikle örgütlenme çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Bölgede, eğitimden sağlığa, üretimden turizme kadar yaşanan sıkıntıların çözülmesi adına çalışacaklarını belirten Yıldız, bölge halkının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi adına her platformda aktif mücadele vereceklerini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler