• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

KIB-TEK dişini gösterdi

KIB-TEK, LED aydınlatma sistemlerinin temini konusunda ihaleyi kazanan firmanın, sözleşmeye uymaması üzerine teminata el koydu
KIB-TEK dişini gösterdi
İhaleyi kazanan firmanın 45 bin adet LED Aydınlatma ışıklarını KIB-TEK’e zamanında teslim etmemesi sonrasında, KIB-TEK Yönetimi, ihaleyi kazanan firmanın sözleşme kapsamında teminat olarak yatırdığı 222 bin 50 Euro’ya el konulduğu açıkladı
KIB-TEK Basın sözcüsü Tuluy Kalyoncu yaklaşık 45 bin adet LED sokak aydınlatma cihazının zamanında KIB-TEK tarafına ulaştırılmaması sonrasında fes edilen sözleşme sonrasında, söz konusu cihazlar için yeni bir ihaleye çıkılacağı bilgisini verdi
Ülkemizde uzun süredir özelleştirme tartışmalarının merkezinde yer alan KIB-TEK, uzun süreli tasarruf sağlamak için başlattığı LED sistemine geçiş konusunda sözleşme koşullarına uymayan firmayla olan kontratını fes ettiğini açıkladı.

Alkan Muhtaroğlu

Elektrik konusunda yeni teknolojileri kullanarak halka daha ucuz servis vermek için bir süredir çalışmalarını yürüten KIB-TEK yönetimi, LED Aydınlatma sistemine geçiş için halkı ve kurumu zarara uğratmayacak bir proje ortaya koymuştu.

LED Aydınlatma sistemine geçiş için çıkılan ilk ihalenin sonuçlanması sonrasında, çıkılan ikinci ihaleyi kazanan firmanın LED Aydınlatma ışıklarını KIB-TEK’e zamanında teslim etmemesi sonrasında, KIB-TEK Yönetimi, ikinci ihaleyi kazanan firmanın sözleşme kapsamında teminat olarak yatırdığı 222 bin 50 euro’ya el konulduğu açıkladı.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz KIB-TEK Basın sözcüsü Tuluy Kalyoncu, LED Aydınlatma sistemi konusunda imzalanan sözleşmenin şartlarının açık olduğunu belirterek, firmanın teminat olarak yatırdığı miktarın büyük bir bölümüne dün, geriye kalan diğer bölümünün ise bugün KIB-TEK kasasına gireceğini söyledi.

Yaklaşık 45 bin adet LED sokak aydınlatma cihazının zamanında KIB-TEK tarafına ulaştırılmaması sonrasında fes edilen sözleşme sonrasında, söz konusu cihazlar için yeni bir ihaleye çıkılacağı bilgisini veren Kalyoncu, KIB-Tek olarak en kısa sürede ada genelinde bu uygulamayı tamamlamayı amaçladıklarını belirtti.

İlk uygulama başarılı

KIB-TEK Basın sözcüsü Tuluy Kalyoncu, LED Aydınlatma sistemine geçiş için ilk ihale sonucunda ellerine ulaşan 10 bin LED cihazının, Lefkoşa’nın çeşitli yerlerine monte edildiğini ifade etti.  LED uygulamasının eski sokak aydınlatma sistemine göre çok daha az elektrik enerjisi tükettiğini belirten Kalyoncu,  uygulamaya başlanan bölgelerde yapılan ilk ölçümler sonrasında %90 oranında daha az elektrik tüketildiğinin tespit edildiğini ifade etti.

KIB-Tek Basın sözcüsü Tuluy Kalyoncu, LED Aydınlatma cihazlarının büyük bir bölümünün temini için çok kısa bir süre içerisinde yeniden ihale açılacağını belirterek, amaçlarının en kısa sürede ada genelinde LED Aydınlatma sistemine geçerek, hem halkın hem de kurumun üzerindeki yükleri hafifletmek olduğunu ifade etti.

Basına yanlış aktarılıyor

LED Aydınlatma sistemine geçiş için başlatılan projenin basında yanlış yansıtıldığına vurgu yapan Kalyoncu, bu projenin finansmanın konuşulduğu gibi halka mal edileceğinin doğru olmadığına vurgu yaptı. Projenin, LED sistemine geçiş dahilinde elde edilecek tasarruf tarafından finanse edileceğini belirten Kalyoncu, geçiş kapsamında halkın cebinden herhangi ekstra bir miktarın çıkmayacağı bilgisini yineledi.

KIB-TEK yönetiminin öngördüğü bu düzenlemenin hayata geçirilmemesi durumunda, daha az elektrik harcayan LED Aydınlatma sistemine geçiş için yeni bir borçlanmaya gidilmesi durumunda kalınacağını ifade eden Kalyoncu, uygulamaya konan model doğrultusunda ne kurumun ne de halkın mağdur olmasının önlediğini de sözlerine ekledi.

Ayda 5 bin adet

Elektrik’te öngörülen tasarrufun elde edilebilmesi LED Aydınlatma cihazlarının en kısa sürede ada genelinde monte edilmesi için çalıştıklarını söyleyen Kalyoncu, ikinci ihalenin sonuçlanması sonrasında, ayda 5 bin adet LED Aydınlatma cihazını ada genelinde monte etmeye başlayacaklarını söyledi.

Kurumun yaptığı araştırma sonrasında ada geneline yaklaşık 50 bin LED Aydınlatma cihazını monte edeceklerini ifade eden Kalyoncu, monte işlemlerinin tamamlanmasından sonra aydınlatma ücretlerinin yarı yarıya azalacağını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler