• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği ( FODER)’in proje çalışmalarının ardı arkası kesilmiyor.

Fotoğraf alanında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken FODER, kalıcı projelere imza atmaya devam ediyor.
Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği ( FODER)’in proje çalışmalarının ardı arkası kesilmiyor.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü” kapsamında sunulan projeler dahilinde, FODER,      “sokak fotoğrafçılığı” ve “iç ve dış mekan portre çekim teknikleri” ile ilgili üyelerine yönelik atölye çalışması düzenlemiş ve bu amaçla Türkiye’nin ünlü fotoğraf ustalarından Maruf Şinik FODER’in davetlisi olarak Ülkemize gelmişti.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen  etkinliklerde öncelikle tüm sanatseverlere açık olarak FODER dernek binasında sanatçının “ Gölgeye Övgü” ve “ Onlar Hep Uzaktalar” konulu sunumları gösterilerek, görsel okuryazarlık üzerine sohbet gerçekleştirilmişti.

Daha sonra ise, FODER Üyelerine yönelik atölye çalışmaları kapsamında önce sokak fotoğrafçılığı konusunda teorik bilgiler aktarılmış ve eğitimler kapsamında Lefkoşa surlar içinde çekimler yapılmıştı.

Sokak fotoğrafçılığı atölyesinin tamamlanmasını müteakip, iç ve dış mekan portre çekim teknikleri de teorik ve uygulamalı olarak devam etmiş, on gün devam eden yoğun programa katılım da oldukça yüksek olmuş ve alanında uzman Maruf Şinik gibi bir sanatçının bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak FODER Üyeleri için bir ayrıcalık yaratmıştır.

Çalışmalar boyunca, Üyeler ve Maruf Şinik arasında sıcak bir diyalog yaşanmış ve verimli sonuçlar yanında güzel dostluklar kurulmuştur.

1993 yılından itibaren fotoğraf sanatıyla ilgilenmeye başlayan Maruf Şinik, ”Onlar Hep Uzaktalar”, “Yığılmalar “, “Bir Toprak Hikayesi”, Işıkla Çizdiğim Yaşam”,” Kendirciler”, Türkiye’de Hiphop”, “İçebakış” isimli belgesel – fotoğraf projelerini yaptı. Ulusal ve uluslar arası fotoğraf yarışmalarında çeşitli derecelerde 62 ödül kazandı. İngiltere ve Lüksemburg’ta düzenlenen Uluslararası bienallerde Türkiye’yi temsil eden takımda yer aldı. Türkiye’de 17 kişisel sergi açtı.

Belçika’da ve Vietnam’da kişisel sergiler açtı. “Türk Fotoğrafçılar Kütüphanesi-29” ve “ Fotoğrafın Kırk Yıllık Yolcusuyla Bir Günlük Yolculuk” isimli iki fotoğraf albümü/ kitabı çıkardı. Pek çok sinema filmi projesinde Set fotoğrafçılığı, görüntü yönetmenliği ve yardımcı yönetmen olarak çalıştı. “Boşluk” ve “ Öç” isimli iki kısa film çekti. “Mesih’in Geçişi” “Beş Benzemez” “control+Z” adlı kısa filmlerde görüntü yönetmenliği yaptı 12. ve 13. Altınkoza Film Festivalinde Adana Sanat Konseyi Temsilcisi olarak Halk jürisinde görev aldı. Halen Görsel okuryazarlık, Temel fotoğraf eğitimi, Fotoğrafta Anlam Yaratma ve Göstergebilim, Sinema da Anlatım Teknikleri ve Film Çözümleme teknikleri konusunda dersler vermektedir .

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler