• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kiprianu : “Anastasiadis yalan bağımlısı”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Mont Pelerin 1’den ayrılmak ve Ada’ya dönmek için şahsının (Kiprianu) adını kullandığını, bunu da Rum Ulusal Konsey toplantısında itiraf ettiğini açıkladı.
Kiprianu : “Anastasiadis yalan bağımlısı”

Politis haberi “Andros Kiprianu ‘Yalan Bağımlısı Olduğunu” Savunuyor… Belge Başkan’ın Mont Pelerin’den Dönmek İçin AKEL’i Kullandığını İtiraf Ettiğini Gösteriyor” başlığıyla aktardı.
Haberde başkanlık seçiminin ikinci turu öncesinde iki adayın katılımıyla Çarşamba akşamı gerçekleşen tartışma programında Stavros Malas’ın,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Tumazos Çelebis’e söylediklerine değinmesi üzerine, Anastasiadis’in Mont Pelerin 1’den ayrılmasıyla ilgili soru işaretlerinin yeniden gündeme geldiğine dikkat çekildi. 
Habere göre tartışma programı sırasında Anastasiadis, (Malas tarafından) söyleyenlerin “dayanaksız ve olgularla ilgili Türk tarafının versiyonu olduğunu” söyledi. 
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da dün basın toplantısı düzenleyerek Anastasiadis’in, Mont Pelerin’den Ada’ya dönmek için adını (Kiprianu’nun) kullandığını “Ulusal Konsey” toplantısında itiraf ettiğini belirtti.
Kiprianu “Sayın Anastasiadis’in yalan bağımlısı olduğunu büyük bir üzüntüyle gözlemliyorum” dedi, “Tartışma programı sırasında, Mont Pelerin’den ayrılmak için adımı asla kullanmadığını ve Kıbrıslı Türklerin her söylediğini kabul ettiğimi söyledi.  Ancak, Sayın Anastasiadis 1 Ağustos 2017 tarihli Ulusal  Konsey toplantısında olanları itiraf etti” diye ekledi.
O tutanakların Kıbrıs sorununun özüyle alakası olmadığına da, Anastasiadis’in ifadelerinden dolayı mecburiyet olduğunu alenen ortaya koyduğuna işaret eden Kiprianu, “Anastasiadis’i, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, “size telefon ettim ve Kıbrıs’a dönmenizi istedim, çünkü AKEL’de problemim var” diyerek  yalan söylemekle de suçladı. 
Gazete, 1 Ağustos 2017’de okunan tutanakta ise “AKEL’le problemim var, dedim. Evet, erteleme talep etmek, gelip Ulusal Konsey’e bilgi vermek ve Yunan hükümetiyle görüşmek için bunu söyledim” ifadelerinin yer aldığına dikkat çekti.
Habere göre Kiprianu, “Bir Başkanın, sırf kendini savunmak için bu kadar kolay yalan söylemesi çok tehlikelidir” vurgusunu da yaptı.  
AKEL Genel Sekreteri, Stavros Malas’ın Çarşamba akşamı canlı yayınlanan tartışma programında kullandığı bazı ifadelerini de şu şekilde netleştirdi: 
“Başkan’ın, Crans Montana’daki müzakereleri  Mevlüt Çavuşoğlu’nun havaya uçurduğu hikayesi doğru olsaydı; BM Genel Sekreteri Türkiye’yi suçlayacaktı. Aksine, bütün garantörlerin iradesini tanıdı. BM Genel Sekreteri’nin ifadesi doğru değilseydi Kıbrıs Rum tarafı neden tepki göstermedi?”
Haravgi, Andros Kiprianu’nun dünkü basın toplantısında söylediklerini “AKEL Genel Sekreteri: N. Anastasiadis Yalan Bağımlısı” başlığıyla aktardı. 
Habere göre Anastasiadis’in “KİT’leri özelleştirmeyeceği sözü vererek, mevduatların tıraşlanacağını bilmediği,  akrabalarına paralarını yurtdışına kaçırmaları için bilgi vermediği, Downer’den belge almadığı, büyük bir inkişaf çalışması yapılacak Pera Pedi bölgesinde malı bulunmadığı” konusunda yalan söylediğini kaydeden Kiprianu, Anastasiadis’in kendisine yönelttiği “Kıbrıslı Türkler ne dediyse kabul etti” suçlamasına da şu cevabı verdi:
“Sayın Anastasiadis Kıbrıslı Türk olsaydı, o zaman evet, Kıbrıslı Türklerin bana söylediklerini kabul ettim.  Anastasiadis, bana,  Mont Pelerin’den ayrılmak için adımı kullandığını söyledi.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler