• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Yıldırım’ı savundu

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Yıldırım’ı savundu

Ülkemize gelmesinden sonra randevu krizlerine dönüşen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban bir basın açıklaması yaparak hem Yıldırım’ı savundu hem de bildiği gerçekleri paylaştı . Çoban açıklamasında Sertoğlu’nun yalan beyanlar içerisinde olduğunu Cumhurbaşkanı Akıncı’yı da anlamakta güçlük çektiğini belirtti.

KKTC Fenerbahçeliler Derneği açıklaması şöyle ;

24 Haziran 2015 Çarşamba günü Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın KKTC’ye ziyareti sonrasında dün tüm yerel basın organlarında çıkan tepki yazılarını ve birtakım ağır hakaretlerini üzülerek izlemekteyiz.

Tüm yazılarda yapılan ortak görüş olarak belirtilen KKTC kurumlarını ve makamlarını kımsenın kuçuk düşürmesine izin vermeyeceğiz görüşü ön plana çıkıyor. Ancak ne üzücüdür ki bahsettikleri kurum ve o kurumların başlarında bulunan kişiler, Aziz Yıldırım’ın planında olmamasına rağmen kendilerini ziyaret etme istemeleri zaten kendi kendilerini küçük düşürmüştür. Kaldı ki Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı sayın Aziz Yıldırım’ın yapmış olduğu ziyaretin amacı spor konulu değil, FenerBank Projesi ile ilgili bir dizi temaslarda bulunmak ve yetkililerden gerekli bilgileri almak içindi.

Başkanımız Aziz Yıldırım bu çerçevede kulübün yönetim kurulu üyesi ve avukatlarından olan sayın Şekip Mosturoğlu ve kulüp avukatları ile birlikte adamıza geldi. İlk ziyaret TC Elçiliğine gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında Sn Büyükelçi Başkana Kıbrıs Postası isimli gazetenin manşetini gösterdi. Sn Başkanda bunun üzerine dayatma ve gerginliklere yol açmak istemediğini ve ziyaretlerini iptal etmek istediğini belirtti. 2. Cumhurbaşkanımız ile Merkez bankası müdüründen başka kimseyi ziyaret etmeyeceğini söyledi. Zaten Sn.Akıncı’nın da “KTFF'yi ziyaret etmezsen boşuna gelme görüşmeyeceğim” dediğini Cumhurbaşkanlığından Cenk Gürçağ’dan teyit ettik. Elçilikten çiktiktan sonra sayin Mehmet Ali Talat ofisinde ziyaret edildi. Banka konusunda karşilikli fikir teatilerinde bulunuldu ve herkes birbirine iyi dileklerde bulunarak görüşme son buldu. Görüşmenin başindan sonuna kadar içinde bulunan biri olarak söylemek isterim ki KTFF ile ilgili en ufak birşey konuşulmadi.

Biz yemekte iken Ctp milletvekili Sn Fazilet Özdenefe’nin bizlerle birlikte olduğu bir esnada Ctp Basın Bürosunun başkanımız Sn.Aziz Yıldırım’ı kınama mesajını hayretler içinde takip ettik. Sayin Talat’a bizi samimi bir ortamda misafir ettiği için teşekkür eder yaptıkları lüzumsuz açiklamaya bir anlam veremediğimizin bilinmesini istiyoruz. Ne olduysa o saatten sonra oldu anlam veremediğimiz bir şekilde Sn Sertoğlu sert beyanatlar vermeye ülke futbolunu temsil eden bir başkandan uzak söylemlerde bulunmaya başladı. Bir anda telefonlarım susmak bilmedi yerel basın tek taraflı haber yapmak istemediğini Aziz Yıldırım ile de röpörtaj yapıp bu konuyu haber yapmak istediklerini bana ilettiler. Sn başkanımız bu polemiğe girmeyeceğini adaya geliş sebebinin futbol olmadığını futbol olsa idi zaten Sn. Sertoğlunu ziyaret etmekten gocunmayacağını belirtti.

Gelelim Sn. Sertoğlu’na

Başkanımız kesinlikle ve kesinlikle KTFF'den randevu almadi aldi diyen herkes kayıtlarını çıkarıp ispatlasin. Bakın Sn.Sertoğlu ülke futbolunu ileriye taşıma tanıtma çabalarınızı taktirle karşılıyoruz ama unutmayın ki bu çalışmalar yalan beyanlarla, bir federasyon başkanına yakışmayan hakaretvari söylemler ile bir yere varmaz. Projeler hazırlayacaksınız iyi ilişkiler kurmaya ortaklıklar geliştirmeye çalışacaksınız daha öncede söylediğimiz gibi Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün KKTC temsilcileri olarak bizler size her konuda yardıma hazırız. Kaldı ki dün başkanımız ile gerçekleştirdiğimiz sohbet sırasında, başkanımız bana KKTC’de kaç lig var, kaç kulüp ve sporcu var diye sualler sordu ve sarı lacivert renklerde kulüp varsa onlara malzeme yardımı yapacağını ve bu konuyu araştırıp en kısa zamanda yardım etmek istediğini söyledi. Kamuoyuna soruyorum, ülke futbolu ve takımlarına bu denli yardım yapmayı düşünen Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün başkanlığını yapan başkanım sayın Aziz Yıldırım’ın iyi niyetinden ve hassasiyetinden kim şüphe edebilir ki.

Gelelim Sn. Cumhurbaşkanımız Akıncı'ya...

3.Cumhurbaşkanı Sn.Eroglu döneminde muhalefet olarak yaptığı açıklamaların aksine davranışlar sergilemek istemediğinden bu tutumda bulunduğunu öğrendik. Sn Cumhurbaşkanım önce adama randevu sebebin ne diye sormazlar mı? Futbolla ilgiliyse görüşeceğin merci ben değilim KTFF'dir demezler mi? Konu banka ise buyurun projenizi dinleylim veya muatabınız merkez bankasıdır denmez mi? Sebep nezaket ziyareti isede yoğunum teşekkür ederim aldım kabul ettim denmez mi?. Bir ülkenin halk tarafindan seçilmis bir cumhurbaşkanı nasıl olur da KTFF baskani tarafindan aranir ve Aziz Yildirim beni ziyaret etmezse sen de kabul etme deyebilir ve Sn Cumhurbaskani da bu zorlama karsisinda KTFF baskanina uyar anlamis degilim.

 

Bir dünya markası olan Fenerbahçe markasının, Türkiye’de her yıl milyonlarca dolar devletine vergi ödeyen örnek bir kurumun ülkemize yatırım amaçlı ziyaret etmesinden gurur duyacağımıza, yatırım yapmasına teşfik edeceğimize aksine yatırım yapmasına engel olurcasına köstek olunmasını ve konuyu medyada başka yönde bir algı yaratılmaya çalışılmasını esefle kınıyorum.

 

Tüm kamuoyunun bilgisine sunarim.

Erçin Çoban

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Rio Olimpiyatları başladı06 Ağustos 2016 Cumartesi 21:57
  • İtalyan devi Milan satıldı06 Ağustos 2016 Cumartesi 11:09
  • Faslı boksör cinsel tacizden gözaltında06 Ağustos 2016 Cumartesi 10:53
  • Mağusa'nın al yapısına 'Sırp' antrenör!05 Ağustos 2016 Cuma 15:48
  • G.Saray bombayı patlattı!04 Ağustos 2016 Perşembe 14:48
  • Nevena Jovanovic Yakın Doğu Üniversitesi’nde04 Ağustos 2016 Perşembe 14:25
  • Choudhry, “BağlantıYönetim Heyecanlı”04 Ağustos 2016 Perşembe 13:35
  • Fenerbahçe Beşiktaş’ı zengin etti04 Ağustos 2016 Perşembe 12:01
  • Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri04 Ağustos 2016 Perşembe 11:12
  • Diarra ile anlaştık ama....03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:48