• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

KKTC Okçuluları Türkiye’de yarıştı

Yarışmanın ilk günü yapılan sıralama atışları  sonrasında ikinci gün gerçekleştirilen  154 makaralı yay kategorisi yarışmacısı ve 219 olimpik yay kategorisi yarışmacıları arasında ilk 32 yarışmacı değerlendirilerek finallere devam etme hakkı kazandı.
KKTC Okçuluları Türkiye’de yarıştı

KKTC Okçuluk Federasyonu 14-17 Aralık tarihlerinde Türkiye2nin Samsun ilinde gerçekleşen ve Türkiye genelinden 1023 sporcunun katılımı ile yapılan Türkiye kapalı alan okçuluk yarışlarının açılışına, TOF un davetlisi olarak KKTC Okçuluk federasyonu bünyesinde kurulan KKTC Okçuluk milli Takımı olarak davet edilerek, bu yarışmada boy gösterdi. Milli sporcularımızdan makaralı yay kategorisinde Ayşen Tez büyük bir başarıya imza atarak  154 kişi arasından son 32 ye kalırken bir puan farkla son 16 şansını kaybetti. Ayrıca bu yarışma sırasında KKTC Okçuluk Federasyonu ana sponsoru NAVEK A.Ş Milli Sporcularımıza yarışma sırasında destek verirken yanlarında bulunarak  bu gururu ve mutluluğu milli sporcularımız ile paylaştı. Yarışmanın son günü ise KKTC Okçuluk Federasyonu Adına oldukça anlamlı ve gurur verici bir gün sonu oldu. Yarışmaya Türkiye Okçuluk Federasyonu Tarafından Davet edilen KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Sn. Ferdi Çiftçi ödül töreninde Gençler Makaralı Yay Kategorisine ödül vererek Ülkemizin adını duyurma fırsatı yakalamış ve büyük bir mutluluğun ve gururun sahibi olmuştur. Yarışmaya Katılan Milli Okçularımız duygularını şu sözler ile ifade etmişlerdir;
Ayşen Tez “TC Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen ve 1023 sporcunun katıldığı bu yarışmaya katılmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum, makaralı yay bayanlar kategorisinde 44 sporcu arasından bireysel yarışmada 25. Olarak finallerde Türkiye’de milli seviyede olan okçular ile yarışmak ve kıyasıya mücadele edebilme fırsatını arkadaşlarımın da verdiği büyük güç ve destek ile başarmış olup, kendi standartlarımın üzerinde bir performans göstererek 141-142 lik bir puanlık fark ile elendim. Ancak bu yarışmaya katılmak bizler için büyük bir tecrübe olmuş ve KKTC sporcuları olarak bizlere fırsat verildiği taktirde neler başarabileceğimizin kanıtı olmuştur, bundan dolayı Öncelikle Ülkemize ve bu yarışmaya katılmamızı sağlayan KKTC Okçuluk Federasyonuna teşekkür ediyorum.”
Uysal oldaç “ Gerçekten harika bir organizasyon du ve bu yarışmanın benzerini KKTC ‘de de gerçekleştirmek istiyoruz. Bu Güzel yarışmaya katılmak ve tecrübe sahibi olabilmek anlatılamayacak kadar harika bir duyguydu”
Serkan Taydaş “Burada bulunmak bu ortamı solumak gerçekten çok güzel bir duyguydu bence her yurt dışı teması çok büyük bir tecrübe çok değerli antrenörlerle kurduğumuz iyi ilişkiler neticesinde öğrendiğimiz teknik bilgiler her geçen gün bizleri daha ileriye taşıyacaktır”
Osman Tez  “Türkiye okçuluk federasyonun düzenlediği Türkiye şampiyonasında yer almak bizim için çok gurur ve onur verici bir deneyimdir. 1023 sporcunun kıyasıya yapmış olduğu mücadelede yer almanın mutluluğu içerisindeyim. Kendi klasmanımda makaralı yay büyük erkeklerde 120 sporcu içerisinde 42. Olmak benim için bu atmosferde çok büyük bir tecrübedir. Bu tür tecrübeler bizi dahada başarılı hale getirecektir. Yarıştığımız sporcular içerisinde Avrupa şampiyonlarına, dünya şampiyonlarına katılmış çok değerli sporcular bulunmaktaydı. Biz bu sporcularla yarışarak onlarla mücadele ederek tecrübe ve deneyim eksikliklerimizi bire bir yaşamış bulunmaktayız. Ama bu tür yarışmalarda en büyük kazancımız butecrübeyi yaşamak onlar gibi mücadele etmeyi ve teknik olarak kendimizi geliştirmeyi sağlamıştır. Bize bu imkanı sağlayan ülkemize ve federasyonumuza teşekkür ederim.”
KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Ferdi Çiftçi “Böylesine büyük bir yarışmaya Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından KKTC olarak davet edilen ilk Federasyon olmanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz, buraya davet edilerek Kurmuş Olduğumuz Milli Takımda Yer alan sporcularımızın Yarışmasını sağlamak onların bu büyük mutluluğu görmek ben ve ekibim için anlatılmaz bir duyguydu. Göreve geldiğim günden buyana söylediğim tek bir şey var o da Kurduğumuz Milli Takımın sözde kalmayacağı ve yurt dışında iyi temaslar ile yarışa bileceğiydi ve bu temaslar neticesinde ilk yarışmamızı Anavatanımız Türkiye’ Okçuluk federasyonu tarafından gerçekleştirilen yarışmaya katılarak yapmış bulunuyoruz. Hedefimiz daha bir çok temas kurarak ülkemizdeki sporcuların yurt dışında yarışmalarını sağlamak. Ayrıca yarışmanın son günün de  gençler makaralı yay kategorisinde KKTC Okçuluk Federasyonu olarak ödül vermek ve ülkemizin adını duyurmak bizler açısından büyük bir mutluluk olmuştur. Ayrı bir parantezde ana sponsorumuz NAVEK A.Ş ye açmak istiyorum orada bulunduğumuz süre içinde bizleri bir saniye yalnız bırakmayıp desteklerini sonuna kadar bizlere veren NAVEK A.Ş ye sonsuz teşekkür ediyorum.”
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler