• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

KKTC'de Başbakan Yardımcısı istifa etti: İşte detaylar

KKTC'de Başbakan Yardımcısı istifa etti: İşte detaylar

Serdar Denktaş bugün düzenlediği basın toplantısında görevi devredip Başbakan Yardımcılığından istifa edeceğini açıkladı.

DP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş hükümette artık ülkeye yararlı olamayacaklarını dile getirerek kendisinin görevi bir arkadaşına devredeceğini partisine mensup bakanların ise görevlerine devam edeceğini dile getirdi.

SOSYAL YIKINTIYI DÜZELTEMEDİK

Demokrat Parti Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş açıklamasında, hükümete gelince bizim Sosyal yıkıntıyı düzeltme hedefimiz vardı. Ancak biz düzeltmeye çalışırken halk başka boyuta taşındı. Parti olarak yıllarca söylediğimizi başaramadık. İyi yönetim gösteremedik dedi.

GEÇMİŞTEN KALAN ALIŞKANLIKLAR DEVAM ETTİ

Serdar Denktaş açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘Geçmişten kalan alışkanlıklara devam edilirken gereken çalışma yapılamadı. Bu düzen ve sisteme devam edilemez. Kötü yönetim ve iyi yönetememekte ki tek suçlu KKTC’de yalnız siyasetçi değildir. KKTC’de programa göre bütçe değil,  bütçeye göre program yapılıyor ve bu düzen sürdürülebilir bir düzen değildir.’

MECLİSTE DENETİM ŞART

KKTC’de Seçim sistemi işlevini yitirdi ve halkın demokratik istekleri yerine getirilemedi. Demokratik itibar bitti ve KKTC’ye bağlılık ve sevgi erozyona uğradı. Bu gidişe daha fazla devam edilemez. Yürütme ve yasama ayrışmalı. Daha fazla özgürlük. Denetim, İnsan hakları ve fırsat eşitliği sağlanmalı. Meclisteki birisi hangi partiden olursa olsun denetlenmeli ve hesap sorulmalı.’

ŞİKAYETİMİZ TÜRKİYE’DEN DEĞİL BURADAKİ İDARECİLERİNDENDİR

Halk siyasetçiyi kendi menfaati için uğraşan birisi olarak görüyor. Bu düşünce ortadan kaldırılmalı.Türkiye’deki siyasiler bir parti ile daha yakın ilişki olabilir bunu anlayışla karşılarız. Anavatandan gelen yardım olmasa birçok projeyi geliştirilemezdik. Kendi kendimize yetmez durumdayız açıklamasında bulunan Denktaş, şikayetimiz Türkiye’den değil burada görevlendirdiği bürokratlar ve idarecilerdendir. Bazı bürokratların davranışları zayıf halkalar oluşturuyor ifadesinde bulundu

İSTENMEYEN SİYASETÇİ OLDUM

Serdar Denktaş açıklamasına devamla KKTC halkı kendi Anavatan ile ilişkilerini hep siyasetçilerimize mal ediyor. Egemenliği, birine karşı durmak için değil kendi ihtiyacımız oldu için istiyoruz. Kimsenin önünde eğilip bükülmedim ve bu nedenle bazı dönemlerde istenmeyen siyasetçi oldum.

ÖNÜMÜZE SÜREKLİ ENGEL KONDU

Anavatan –KKTC ilişkilerinin işleyişi için tartıştım. Siyasetçinin verdiği sözler vardır. Hedeflerimiz için önümüzde engel konursa hükümette oturmanın bir anlamı yoktur.  Dağınık bir hiyararşik düzen oluşturduğunu ve halkın anavatan ile ilişkilerin bozulduğunu sürekli olarak dile getirdim. Mesele Türkiye’den gelen yardımın denetlenerek doğru işlediğine bakmaktır. Bu sayede büyüyecek bütçeden nemalanıp kendi ayaklarımız üzerinde duracağız. Fedral bir yapıya geçerek dünya ile bütünleşerek siyasel baskıları kaldıracağız dedi.

GÖREVİ İADE EDECEGİM

KKTC’de yaşanan bu durumlar siyasetçinin kendi siyasal geleceğini garanti altına almak için Türkiye’den gelen isteklere kayıtsız şartsız evet demesinden kaynaklanır. Bu durum ilişkilere de yansır. Bu durumda Hükümette oturmanın gereği olmaz diyen Serdar Denktaş görevimi başbakana iade edecek ve yerime atayacağım birisine görevimi devredeceğim. Bakanlarım görevlerini devam ettirmelerini istedim. Yüce meclise dönüp sorunları çözmek için uğraş vereceğim.  Kamu Reform Yasası, Belediyeler Yasası ve Seçim Yasası değiştirilmesi gerekir. Bu 3 yasa değiştirilmeden seçime gitmek doğru olmaz. Bu arada partimizin yenilenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğim. Kısa bir süre sonra kurultayımız var onun hazırlıklarını da hızlandıracağım ifadesinde bulundu.

Serdar Denktaş kimdir?

serdar_ozkan

Serdar Denktaş 1959 yıl ve Lefkoşa doğumlu Kıbrıslı Türk politikacıdır.

Birleşik Krallık'ta London College of Printing’de matbaacılık alanındaki eğitimini tamamladıktan sonra Cardiff Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldı. Cardiff’te Türk Öğrenci Derneği'ni kurdu ve Öğrenci Birliği yönetim kurulunda görev aldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1986 senesinde Kuzey Kıbrıs Kültür Derneği'ni, 1989 yılında ise Genç İşadamları Derneği’ni kurarak ilk başkanlığını yaptı. Kıbrıs Kredi Bankası'nda Genel Müdürlük görevinde bulundu.

Siyasî hayatı

dp

1990 parlamento seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa milletvekili seçildi. 20 Haziran 1990 ile 15 Mayıs 1992 tarihlerinde İçişleri, Köyişleri ve Çevre Bakanlığı yaptı. 1992 senesinde İçişleri Bakanlığındaki görevinden istifa ederek daha sonra Dokuzlar hareketine dönüşen parti içi muhalefette söz sahibi olmasyla birlikte arkadaşlarıyla birlikte Parti’den ihraç edildi. İhraç edildikten sonra Demokrat Parti’nin kuruluşunda genel başkan Hakkı Atun önderliğinde yer aldı. 1992 - 1993 seneleri arasında Demokrat Parti’den Lefkoşa İlçe Başkanlığı ve Genel Sekreterlik yaptı. 1993 parlamento seçimlerinde Demokrat Parti’den Lefkoşa Milletvekili seçildi ve 1 Ocak 1994 - 18 Ocak 1995 tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. 1996 senesinde partisinin kurultayında Genel Başkanlığına seçildi. 16 Ağustos 1996 senesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2000 senesinde Demokrat Parti Genel Başkanlığı’ndan istifa etti ve 2001 ile 2003 senelerinde Turizm ve Çevre Bakanlığı görevinde bulundu. Aralık 2002'de yeniden Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

6 Aralık 1998 ve 14 Aralık 2003 genel seçimlerinde Demokrat Parti’den Lefkoşa Milletvekili oldu. Cumhuriyetçi Türk Partisi - Demokrat Parti Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı. 20 Şubat 2005 genel seçimlerinde Demokrat Parti’den Lefkoşa Milletvekili seçildi. 28 Nisan 2005 tarihinde kurulan Cumhuriyetçi Türk Partisi – Demokrat Parti Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı. 14 Mayıs 2015'te bu görevlerinden istifa etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler