• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

KKTC'deki sitelere siber saldırı!

Kendilerini CYGODS olarak tanıtan bir grup, Kıbrıs’taki bazı internet sitelerini hackladıklarını duyurdu.
KKTC'deki sitelere siber saldırı!

Kendilerini CYGODS olarak tanıtan bir grup, Kıbrıs’taki bazı internet sitelerini hackladıklarını duyurdu. Kendilerini yurtdışında yaşayan Kıbrıslılar ve bilgisayar konusunda uzman olarak tanıtan CYGODS, 15 Kasım’da TAK’ı, 1 Aralık’ta ise UBP’nin resmi internet sitelerine müdahale ettiklerini iddia etti.

Basın açıklamasında, “esas harekatlarına” başlamadan önce uyarı yapmak istediklerini, “Uyarılarımız dikkate alınmazsa dokunuşlarımız vuruşa dönüşecektir” denildi.

Dün öğlen saatlerinden beridir Türk Ajansı Kıbrıs'a girişlerde sıkıntı yaşanmasının ardından yeni bir saldırı şüphelerini kuvvetlendirdi. Kıbrıs Postası gazetesinin web sayfası da saldırılardan etkilendi. Gün boyu erişimde sıkıntı yaşandı.

 

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Kıbrıs Halkı’na saygıyla sesleniyoruz,

Bizler bir grup Kıbrıslı insanlarız. Hepimiz de yurt dışında mecburen çalışmak ve yaşam sürmek zorunda kalan yurtseverleriz. Avrupa ve Amerika kıtalarının çeşitli bölgelerinde yerleşik yaşam sürmekteyiz. Ortak noktamız ise hepimizin  bilgisayar ve internet alanında uzman olmasıdır. Grubumuzun adı “CYGODS”tur.

Bizler kendimizi, emperyalist komplolar ile adanın bölünmesinden sonra kuzeyde bir avuç grubun çıkarlarına dayalı olarak kurdurulan sistemin, mağdur ve kurbanı olarak görmekteyiz.


İlgili Haber:

TAK'ın Web sitesine ulaşılamıyor


Mevcut sistemin yarattığı haksız ve adaletsizlikleri ailelerimizle birlikte kendi üzerimizde bizzat yaşayan kişiler olarak adamızdan uzakta sürgün kalmaya zorlandık. Biz bu yapıyı ve onun bize yaşattıklarını unutmadık ve affetmedik.

Son günlerde yaşananları, özellikle de genç neslin uyanışını dikkatle ve heyecanla izlemekteyiz. Bu başkaldırış karşısında mutluluk duyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki, tek kurtuluş yolumuz bu kahrolası sistemin yıkılmasından geçmektedir. Bizler ancak bu sistem yıkıldıktan sonra adada yaşam şansı bulabileceğiz.

Uzun bir süredir tasarladığımız plan ve düşüncelerimizi Kuzey Kıbrıs’ın sistem karşıtı halkına destek olmak için harekete geçirmiş bulunuyoruz. Deniz ötesi alanlardan sizlere verebileceğimiz desteğin sınırlı olabileceği gerçeğini kabul ediyoruz ve bu anlamda en şiddetli tesiri yaratmak istiyoruz.

Bu acı verici sistemin kendisi yanında onu destekleyen tüm unsurlar bizim hedefimiz olacaktır. Adanın kuzeyindeki siyasi ve kurulu düzenin işleyişinde bugün internet alanının etkisinin yükselmekte olduğu bir gerçektir. Bizler söz konusu yapıyı işte bu sanal – internet noktasından çökertmek için yola çıkmış bulunuyoruz.

Esas harekatımıza başlamadan önce yine de mevcut sistemi ve yandaşlarını uyarmak istedik. Çünkü bu yapacaklarımız karşısında ister istemez halk adına bazı olumsuzluklar da yaşanabilecektir. Bu yüzden önce uyarı - sonra harekat anlayışındayız.

ubp71216-(1).jpg

Hükümet, Sizi Uyarıyoruz;

Yaşanan ölümlerin ve bugüne kadar yaşattığınız acı ve haksızlıkların sorumluluğu adına görevlerinizi bırakın, istifa edin. Halkımızın hassasiyetlerini dikkate alın. Polis güçlerinizi halkın önünden geri çekin.

Aksi taktirde adım adım internet sitelerinize yönelik harekatlarımıza başlamış olacağız. Uyarımızda ciddi olduğumuzu görebilmeniz için dosya eklerinde yapmış olduğumuz ufak dokunuşları kanıtlarıyla sizlere gönderiyoruz.

15 Kasım 2016 günü “Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)”ın internet sitesinde yaşananları biz yaptık. Bu size küçük bir “dokunuşumuzdu”. Bu konuda halka bilerek yanlış bilgi verdiniz ve bunu bir arıza olarak lanse ettiniz. Bir sonraki dokunuşumuz daha sert olacaktır.

1 Aralık 2016 gecesi ise bu kötü sistemin baş yaratıcısı olan “UBP”nin resmi internet sitesine de ufak bir ikaz “dokunuşunda” bulunduk. Uyarılarımız dikkate alınmazsa dokunuşlarımız vuruşa dönüşecektir.

Her iki siteye yaptığımız bu dokunuşların kanıtlarını ekte servis ediyoruz.

Yurtsever ve direnişteki halkımıza desteklerimiz sürecektir. Bu çamura batmış ve bataklıktan beslenen sistem ile onun destekçilerine karşı dokunuş veya vuruşlarımız devam edecektir.

 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler