• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

KKTC'ye 3 yeni uçuş rotası!

Artık o 3 bölgeden KKTC'ye direk uçuşlar olacak...
KKTC'ye 3 yeni uçuş rotası!

Türkiye’nin Konya, Trabzon ve Eskişehir şehirlerinden KKTC’ye uçuş başlatılıyor.

3-5 Ekim tarihleri arasında İran'ın Tahran, Tebriz ve Mashad kentlerine tanıtım turu gerçekleştirilecek.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlığın KKTC’yi tanıtmak ve ülkeye daha fazla sayıda turist gelmesinin sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Yrd. Doç. Dr  İsmet Esenyel de Kuzey Kıbrıs turizm sektörüne yeni bir ivme kazandırmak maksadı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç .Dr Temel Kotil ile bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda genellikle son yaşanan Türkiye ve global siyasi ve ekonomik hareketliliğin Kuzey Kıbrıs turizmine etkileri üzerinde duruldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Yrd. Doç. Dr İsmet Esenyel, "Birinci pazar olarak belirlediğimiz Anavatan Türkiyemizi , Kuzey Kıbrıs'a daha fazla yakınlaştırmak adına son derece etkin bir tanıtma ve pazarlama faaliyetlerine başlıyoruz . Özellikle THY bu hedefleri tutturmak adına çok önemli bir misyon üstlendi biz de Avrupa'nın en iyi hava yolu ile böyle bir yola çıktığımız için çok mutluyuz” dedi.

Son aylarda yakın olan destinasyonlara girmek adına çok büyük emek harcadıklarını söyleyen Esenyel, “bu uğurda THY ile 3-5 Ekim tarihlerinde Tahran , Tebriz ve Mashada tüm sektör paydaşları ile çıkarma yapacağız. Bakü , Dublin ,İskoçya Glasgow , Danimarka Kopenhag ve Norveç'e çok stratejik hamleler ile roadshowlar düzenleyeceğiz.  THY ile bu vesile ile organize edeceğimiz bu tanıtma faaliyetleri bize destinasyon pazarlama ve PR anlamında büyük avantajlar sağlayacak” diye konuştu.

Esenyel, THY temsilcilerinin adaya uçacak olan uçakların “ touchdown" sıkıntısının minimum etki ile hem maliyet hem de zaman anlamında yeni bir çalışma içerisinde olacağını ve Kuzey Kıbrıs turizm sektörü için çalışan tur operatörleri ve seyahat acentelerinin de mukayeseli avantaj elde edeceğini bildirildi.

Kuzey Kıbrıs turizm sektörüne bu yıl çok önem verdiklerini belirten THY Genel Müdürü Doç. Dr Temel Kotil ise,  Kıbrıs Türk turizmi adına başlatılan tanıtma hamlelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


"Son yıllarda çok da alışık olmadığımız bir kurumsal yapılaşmaya doğru ivme kazanan KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığının attığı adımları takdir ile izliyoruz” ifadelerini kullanan Kotil, “Tanıtım anlamında KKTC’ye daha farklı destinasyonlardan uçmak için seferberlik ilan ediyoruz” dedi .


Kotil Türkiye üzerinden Kuzey Kıbrıs'a uçacak olan herkese köprü olmak istediklerini ifade ederek, “Yakın bir zamanda Türkiye'mizden Konya , Trabzon ve Eskişehir’den direk seferler başlatacağız , böylelikle Türk insanının yavruvatanı daha iyi tanıması ve ziyaret etmesi adına önemli katkılar sağlamak bizleri çok mutlu edecektir”  diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler