• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Kordonboyu’ndaki restoranlar gece baskınıyla denetlendi

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekibi, Girne’nin gözde yerlerinden Kordonboyu’nda restoranlara baskın düzenleyerek gece denetimlerinde bulundu.
Kordonboyu’ndaki restoranlar gece baskınıyla denetlendi

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekibi, Girne’nin gözde yerlerinden Kordonboyu’nda restoranlara baskın düzenleyerek gece denetimlerinde bulundu.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, denetimler esnasında mutfakların genel hijyen altyapısı, ekipmanların uygunluğu, havalandırma, temizlik ve genel hijyen uygulamaları, çalışanların kişisel hijyenleri ve yemek üretimleri sırasında teknik kuralların uygulanıp uygulanmadığı kontrol edildi.

Sağlık Şubesi Ekibi, işletmelerde tespit ettikleri uygunsuzlukları rapor ederek bazı işletme sahiplerine para cezası uyguladı. Denetimler esnasında 13 restoran kontrol edilirken,  4 tane işletmeye toplam 552 TL para cezası kesildi.

Gece yapılan denetimlerde hijyen koşullarına uygunsuzluk tespit edilerek faaliyeti durdurulan Kıbrıs Evi’nin mutfağı bugün sabah gerekli düzenlemeleri sağladığından faaliyetlerine devam ederken, Palmi Börek imalathanesinin faaliyetleri durduruldu. Temizlik ve hijyen koşullarına uygun çalışmayan Özbesi Lahmacun Salonu mühürlendi.

SOYEL: “CEZAİ UYGULAMALAR KAÇINILMAZ”

Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, gıda işletmelerinin mutfaklarındaki hijyen koşullarının sürekli olarak altyapısal kriterlere uygunluğunun gözden geçirilmesi ve bina iç bakımı yanında üretim uygulamalarındaki gıda hijyeninin doğru şekilde yerine getirilmesinin şart olduğunu söyledi. Özellikle gıda depolamalarında muhafaza yöntemlerinin riske edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Soyel, denetimlerde; risk olarak tespit ettikleri noktalarda işletmelerin Belediyeler Yasası gereği mühürlendiğini söyledi. Soyel, “Bu tür cezai uygulamalar kaçınılmaz uygulamalar olup halkın kullanımına açık tüm toplu tüketim yerlerinde halk sağlığının korunması adına yerine getirilmektedir” dedi.

GÜNGÖRDÜ: “GIDA DENETİMLERİNE ÖNEM VERMEKTEYİZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Hızla gelişen kentimize olan yoğun ilgi nedeniyle yiyecek-içecek ve eğlence merkezlerinde de artış ve talep yaşanmaktadır. Sadece tursitik nüfus değil aynı zamanda öğrenciler ve halkımızın da yoğunlukla dışarda yemek yeme alışkanlıklarındaki artışı nedeniyle artan sorumluluğumuz adına gıda denetimlerine oldukça önem vermekteyiz” dedi. Güngördü, rutin olarak yapılan kontroller yanında, gece baskınlarıyla da izledikleri gıda işletmelerinde temizlik ve hijyenin sağlanmasının toplum sağlığı açısından önem taşıdığına vurgu yaptı. Güngördü, ekiplerin, kontrollerinde teknik yönlendirmeler yaptığını, yasalara uygunluğun sağlanması için tüm gıda işletmelerinin işbirliği içinde çalışmasını beklediklerini belirtti. Güngördü, yaz sezonunun genelde ülkemiz özelde Girne kenti ekonomisine önemli katkı sağlamasını temenni ederek, turistik ve eğlence ile ilgili hareketliliğin sorunsuz geçmesi için Belediye olarak çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler