• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Korkmazhan, “Ekonomik protokolün içeriği gizleniyor”

BKP’den hükümete şeffaflık çağrısı..
Korkmazhan, “Ekonomik protokolün içeriği gizleniyor”

2016-18 Ekonomik protokolü ile suyun ardından elektriğin, limanların ve telefonun da özelleştirileceği yönünde hükümet partilerinin yetkililerinin açıklamalarının bulunduğuna dikkat çeken Korkmazhan, “Elektriğin, limanların ve telefonun özelleştirileceği doğrumudur? Bu nedenle mi protokolün içeriğini toplumdan gizliyorsunuz?” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile KKTC hükümeti arasında imzalanacak olan 2016-2018 Ekonomik Mali İşbirliği Protokolü ile ilgili görüşmeler devam ederken, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, protokolün içeriğinin toplumdan gizlendiğini ifade etti. Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, CTP-UBP hükümetinin su anlaşmasında olduğu gibi 2016-18 Ekonomik Protokolü’nü de halktan gizlediğini belirterek, “Ekonomik protokolün içeriğini de Su anlaşmasında olduğu gibi imzalandıktan sonra mı öğreneceğiz?” diyerek hükümet yetkililerine 2016-18 Ekonomik protokolünün içeriğini açıklama çağrısında bulundu. Kıbrıs Türk toplumunun ve çalışanların, yaşamını ve geleceğini doğrudan etkileyecek olan ekonomik protokolün içeriğini ne meclisin, ne sendikaların, ne de toplumun bildiğini, çalışmaların kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü kaydeden Korkmazhan, CTP-UBP hükümetinin toplumdan gizli çalışmalar yapmayı alışkanlık haline getirdiğini ve şeffaflık ile demokrasi değerlerini ayaklar altına aldığını vurguladı.

“ELEKTRİK KURUMU LİMANLAR VE TELEKOMİNİKASYON DAİRESİ ÖZELLEŞTİRİLECEK Mİ?
2016-18 Ekonomik protokolü ile suyun ardından elektriğin, limanların ve telefonun da özelleştirileceği yönünde hükümet partilerinin yetkililerinin açıklamalarının bulunduğuna dikkat çeken Korkmazhan, “Elektriğin, limanların ve telefonun özelleştirileceği doğrumudur? Bu nedenle mi protokolün içeriğini toplumdan gizliyorsunuz?” dedi. CTP-UBP hükümetinin toplumun tüm özvarlıklarını, kamu kuruluşlarını ve ülkenin değerlerini bir bir özelleştirerek, şirketlere peşkeş çekmeyi kendine misyon edindiğini kaydeden Korkmazhan, özelleştirmeleri kurtuluş ve refah reçetesi olarak sunmanın halkı aldatmak olduğunu vurguladı.

“İŞSİZLİK, PAHALILIK, YOKSULLUK VE YOLSUZLUK ARTACAK”
Özelleştirmelerin devam etmesi, elektriğin, limanların ve telefonun özelleştirilmesi durumunda, işsizliğin, pahalılığın, yoksulluğun ve yolsuzluğun artacağı uyarısında bulunan Korkmazhan, “CTP-UBP hükümeti, özelleştirme politikaları ile Kıbrıslı Türklerin kendi evlerinin efendisi olma mücadelesini berhava etmekte ve kendi ülkelerinde köle olma koşullarını dayatmaktadırlar. İnsanımız, özel şirketlere asgari ücrete işleyen köleler konumuna mahkûm ediliyor” dedi.

“ÖZELLEŞTİRME KARŞITI MÜCADELEYİ KARARLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”
Ercan Havalimanı, DAÜ Üniversite Öncesi Kurumları gibi özelleştirme örneklerinde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerden ders alınması ve özelleştirme politikalarına son verilmesini talep eden Korkmazhan, BKP’nin özelleştirme karşıtı mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler