• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

KTAMS, mesai saatleri ile ilgli kararını açıkladı!

KTAMS, 5 Aralık tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu’nun kamuda çalışma saatlerinin düzenlenmesi kararına karşı aldığı iş başı yapma ve iş bırakma eylemi kararını tüm bakanlıklar ile kurum, kuruluşlara tebliğ ettiğini bildirdi.
KTAMS, mesai saatleri ile ilgli kararını açıkladı!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), 5 Aralık tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu’nun kamuda çalışma saatlerinin düzenlenmesi kararına karşı aldığı iş başı yapma ve iş bırakma eylemi kararını tüm bakanlıklar ile kurum, kuruluşlara tebliğ ettiğini bildirdi.

Sendika adına açıklama yapan Genel Sekreter Güven Bengihan'ın açıklaması şu şekilde; 

"5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulunun kamuda çalışma saatlerinin düzenlenmesi kararına karşı sendikamızın almış olduğu iş başı yapma ve iş bırakma eylemi yapma kararı tüm bakanlıklar ile kurum, kuruluşlara tebliğ edilmiştir.

Sn. Hüseyin Özgürgün
Başbakan

Sendikamız KTAMS Yönetim Kurulu 3 Aralık 2016 tarihinde toplanarak, 02 Aralık 2016 tarihinde 161 ve/veya 130 sayılı  Resmi Gazetede yayınlanan ve 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulunun, kamuda çalışma saatlerinin düzenlenmesi kararına karşı aşağıda belirtildiği gibi iş başı yapma ve iş bırakma eylemi yapma kararı almıştır.

Bu çerçevede sendikamız KTAMS, üyelerine çağrı yaparak

1. Günün yirmi dört saatinde süreklilik gösteren ve elzem olan hizmetlerin dışında kalan Kurumlarda 05 Aralık 2016 tarihinden başlayarak; Aralık, Ocak ve Şubat ayları için hafta içi her gün saat 08.00’da iş başında olma ve Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri saat15:30’da, Perşembe günleri ise saat 17.00’da iş bırakma eylemi yapma kararı aldığını duyurmuş ve üyelerini açıkladığı bu eyleme uymaya davet etmiştir.

2. Gazimağusa Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Girne Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Gazi Mağusa Gümrük Şube Amirliği ile Girne Gümrük Şube Amirliğinde  05 Aralık 2016 tarihinden başlayarak; Aralık, Ocak ve Şubat ayları için hafta içi her gün saat 08.00’da iş başında olma ve Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri saat15:30’da iş bırakma eylemi yapma kararı aldığını duyurmuş ve üyelerini açıkladığı bu eyleme uymaya davet etmiştir.

3. Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’ne bağlı sağlık servisleri ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı sağlık servislerinde çalışan ve Değiştirilmiş Şekliyle 6/2009 sayılı Kamu Sağlık Çalışanları Yasası kapsamı dışında kalan kamu görevlilerine 05 Aralık 2016 tarihinden başlayarak; Aralık, Ocak ve Şubat ayları için hafta içi her gün saat 07.45’te iş başında olma ve saat 15:30’da iş bırakma eylemi yapma kararı aldığını duyurmuş ve üyelerini açıkladığı bu eyleme uymaya davet etmiştir.
4. Değiştirilmiş Şekliyle 6/2009 sayılı Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 102’nci maddesinin (1)’inci fıkrası çerçevesinde Kamu Sağlık Çalışanlarına 05 Aralık 2016 tarihinden başlayarak Aralık, Ocak ve Şubat ayları için hafta içi her gün saat 07.45’te iş başında olma ve saat 15:30’da iş bırakma eylemi yapma kararı aldığını duyurmuş ve üyelerini açıkladığı bu eyleme uymaya davet etmiştir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası tahtında yukarda tasnifi verilen eylemlerimizi gerçekleştirmek sendikamızın ve üyelerimizin hakkıdır. Sendikamızın ve sendikamıza bağlı üyelerimizin eylemlerini engellemeye veya durdurmaya Mahfuz gerçekleştirilecek olan tüm hukuki veya fiili işlemler KKTC Anayasası ve Yasaları Tahtında var olan haklarımızın ihlali ve Anayasal ve Yasal suç teşkil edecektir. 

Yukarıdaki tüm olgu, gerçekler, yasal durum tahtında gereğini saygılarımla arz ederim."

Kaynak: Yenidüzen

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler