• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

KTHY’nin kayıp uçak motoru ne oldu?

KTHY’nin kayıp uçak motoru ne oldu?

Son günlerde KTHY ile ilgili tartışmalar yeniden gündemi meşgul etmeye başladı. Bu tartışmalar son günlerde  ara vermeden devam edip gidiyor. Yapılan büyük hatalar sonrasında batırıldığı iddia edilmesinin yanı sıra kasten ve isteyerek batırıldığı iddiaları da sanırım gündemden düşmeden olanca hızı ile sürüp gidiyor.

Bir süre önce DETAY Gazetesi sayfalarında KTHY’nin Belçika’ya tamir için gönderilen uçak motorunun geri dönmediği ve akıbetinin ne olduğu sorulmuştu. Detay Gazetesinin sayfalarındaki haber aynen şöyleydi.

KTHY’nin iflasını açıklamazdan önce Belçika’ya tamir için gönderilen uçak motorunun ne olduğuna yönelik bana sorulan soru sonrasında apışıp kaldım. Yahu uçak motorunun hele hele Belçika gibi ticari otoritenin son derece yüksek olduğu bir yerde kaybolması mümkün mü diye kendi kendime de sordum.

İş bununla da bitmedi. Bırakın kayıp uçak motorunun yurttan çıktıktan sonra buradaki yakıtı beğenmeyip dönmediğini birde tamir için  Kıbrıs Vakıflar Bankasından, Belçika’da tamiri ön görülen uçak motoru ile ilgili olarak 5 Milyon lira kredinin alındığı ve bu paranın nereye harcandığı da birilerinin merak konusu oldu.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. KTHY’nin bünyesinde bulunan bir uçağın motorunun tamir için Belçika’ya gönderildiği ancak uçak motorunun ortadan kaybolduğu öne sürülüyor. Kaybolan ve geri gelmediği iddia edilen uçak motorunun akıbetinin ne olduğu da bilinmiyor. Tamir ve bakım için Belçika’ya gönderildiği öne sürülen uçak motorunun herhangi bir riske karşı sigortasının yapılıp yapılmadığı da Top Secret olarak olaylar zincirinin bir halkası olarak orada duruyor. Uçak motoru Belçikaya gönderildi mi?  gönderilmedi mi, ? Gönderilmediyse  Vakıflar Bankasından alındığı öne sürülen 5 Milyon lira tutarındaki kredi neden uçak motorunun tamiri için denilerek alındı. Üstüne üstlük Ercan Hava Alanı içerisindeki hangar ipotek olarak verildi.

Yok uçak motoru Belçika’ya gönderildiyse bu mavro beytambal kalsın uçak motoru nerelere saklandı da kayıplar listesine dâhil oldu. Sanırım bu soruların cevabını verecek birileri bulunur.

Birde KTHY’nin İngiltere slotlarının durumu da merak ediliyor. İngiltere’deki slotların satıldığı ileri sürülürken bu slotlar satılmışsa elde edilen para nerelere harcandı. Yok satılmamışsa bu slotlar bugün ne durumdadır. Satmaları düşünülüyor mu? Yoksa muhtemelen kurulacak yeni bir KKTC Havayolu şirketine mi devredilecek.

Sanırım bu iş çok bilinmeyenli bir denklem değil. Sadece çözülmesi basit bir problem.

Çıkan haber sonrasında uçak motoru ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi bilgi de verilmedi. Vakıflar Bankasından alınan 5 Milyon liranın nereye harcandığı konusunda da açıklama yapılmadı. Vatandaş 5 Milyon ile Uçak Motorunun akıbetinin ne olduğu konusunda bilgi verilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Taner ULUTAŞ

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler