• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

KTOEÖS: "Kıyak geçme gelenek haline geldi"

KTOEÖS Yönetim Kurulu Başkanı Eylem, devletin imkânları kullanılarak yandaşlara, akrabalara, eşe dosta kıyak geçme, peşkeş çekme ve af çıkarmanın gelenek haline getirildiğini savundu ve “ Bu çarpık düzen kabul edilebilir değildir” dedi.
KTOEÖS: "Kıyak geçme gelenek haline geldi"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Yönetim Kurulu Başkanı Selma Eylem, devletin imkânları kullanılarak yandaşlara, akrabalara, eşe dosta kıyak geçme, peşkeş çekme, kişiye menfaat sağlama ve af çıkarmanın gelenek haline getirildiğini savundu ve “ Bu çarpık düzen kabul edilebilir değildir” dedi.

Eylem yazılı açıklamasında, UBP-DP hükümetinin yaptığını iddia ettiği yağma, talan, peşkeş icraatlarının, ülkede yüzsüzlüğün, hadsizliğin son safhasına varıldığını  gözler önüne serdiğini de ileri sürdü.

“EĞİTİMİ VE SAĞLIĞI PARALI HALE GETİRDİNİZ, ÜNİVERSİTELERDE NİTELİK YERLERDE SÜRÜNÜYOR”

Hükümet yetkililerine seslenen Eylem, “Eğitimi ve sağlığı paralı hale getirdiniz. Üniversiteleri kar amaçlı çoğaltıyorsunuz ama nitelik yerlerde sürünüyor, umursamıyorsunuz. Eğitim sistemimiz yurttaş yetiştirme görevinden çoktan vazgeçmiştir. Yüzlerce niteliksiz üniversite mezunu yanında gittikçe gericileşen, muhafazakârlaşan eğitim sistemine yöneldiniz. Eğitimi vakıflara, tarikatlara, siyasal dincilere bıraktınız, ülkeyi cami ve siyasi tarikatçılarla doldurdunuz. Toplumun ahlakıyla oynarken din, iman, ahlak, takiye politikası sürdürmektesiniz. Bunun yanında adamızı uyuşturucu, kumar, gece kulübü adası haline getirdiniz” ifadelerini kullandı.

“KAYNAKLAR  KİŞİSEL AİLESEL, ZÜMRESEL ÇIKARLARA TESLİM EDİLDİ”

Her geçen gün, kaynakların kamusal olmaktan, kamu yararı üretmekten koparıldığı, kişisel, ailesel veya zümresel çıkarlara teslim edildiği görüşünü ifade eden Eylem, açıklamasında şunları kaydetti:

“Okul,şehirlerin nefes alacağı kamu parkları, bisiklet yolları, hastane, trafiği rahatlatmaya yönelik yeni yollar için arazi yoktur diyorsunuz ama casinolar, oteller, üniversiteler açmak için akrabalara, yandaşlara, kıyılar, denizler, şehirler, araziler, dağ başları, hatta dokunulmaz dediğiniz askeri bölgeleri dahi işinize geldiğinde hemen yağmalattırmaktasınız”.

“YETKİLERİNİZİ BİLEREK VE İSTEYEREK KEYFİ VE KÖTÜYE KULLANMAK SUÇTUR”

“Hükümetin partizanlık ve yandaşlıkla, sınavsız istihdamlar yaptığını, ihtiyaçtan fazla kiralık araba izni verip sermayeye kar sağladığını, sessiz sedasız mercedes makam araçları alımına devam ettiğini, çalışanlara ise ' Göç Yasası' çerçevesinde açlık sınırında yaşamayı reva gördüğünü” savunan Eylem, “Sayın yetkililer, bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, bulunduğunuz görevden kaynaklanan yetkilerinizi bilerek ve isteyerek keyfi ve kötüye kullanmak, yolsuzluk, vatandaşlar arasında eşitsizlik yaratmak suçtur!  Bu suçu işlemekten artık vazgeçin” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler