• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

KTÖS Milli Eğitim Bakanı'nı yasalara uygun davranmaya çağırdı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün yasalara uymadığını savunarak, Dürüst’ü yasalara uygun davranmaya çağırdı.
KTÖS Milli Eğitim Bakanı'nı yasalara uygun davranmaya çağırdı

KTÖS LEFKOŞA POLİS MÜDÜRLÜĞÜ VE BAŞSAVCILIĞI DA GÖREVE DAVET ETTİ

KTÖS, yasaların uygulanması için Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek, şikayette bulundu ve Polis ile Başsavcılığın görevini yapmasını istedi.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş ile KTÖS Mali Sekreteri Mustafa Baybora bugün Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek, Milli Eğitim Bakanı’nın yasalara uyması gerektiğini vurguladı, bu konuda polisin gerekli işlemleri yapmasını istedi.

1455786784

Burada konuşan Maviş, ülkede yasalara bağlı kalınması, uygulanması ve yasalara inanılması gerektiğini ifade ederek, bu konuda yasalara uymadığını savunduğu Milli Eğitim Bakanı’nı eleştirdi.

Maviş, bakanın okullara Öğretmenler Yasası’na uygun ve ihtiyaç duyulan alanlarda atama yapmadığını; ihtiyaç duyulmayan atamalar yaptığını savundu.

Bu kapsamda bugün polise yasaları hatırlatmak ve suç duyurusunda bulunmak için geldiklerini belirten Maviş, bu konuda araştırma isteyeceklerini söyledi.

Basın bildirisini ise KTÖS Mali Sekreteri Mustafa Baybora okudu.

“ETİK DIŞI VE YASA DIŞI”

Baybora, hükümetten eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi için nitelikli ve yapıcı çözüm önerileri beklerken Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün “partisel menfaatlerini eğitime bulaştırdığını” savundu.

Atatürk Öğretmen Akademisi mezunu 10 sınıf ve okul öncesi mezunu ile 117 özel eğitim öğretmeni işsiz beklerken Bakan Dürüst’ün alan dışından üniversite mezunlarına görev verdiğini savunan Baybora, bunun hem etik dışı hem de yasadışı bir uygula olduğunu ifade etti.

Eğitim Bakanı’nın eğitimle ilgili yasaları uygulamadığını öne süren ve açıklamasında Öğretmenler Yasası’na atıfta bulunan Baybora, şunları kaydetti:

“Eğitim Bakanlığı’nı ilk hatasından sonra uyarmamıza rağmen, Bakanlığın yanlışı düzeltmek yerine iki gün içinde toplamda 5 kişiyi alan dışından ataması sitemli bir menfaat gütmekten partisel çıkar sağlamaktan başka bir şey değildir.

Eğitim Bakanlığı’nın görevi; okullarımıza Öğretmenler Yasası’nın 10 (A) 2. maddesi uyarınca geçici veya sürekli ilkokul, okulöncesi ve özel eğitim lisansına sahip öğretmenleri göndermektir.

Öğretmenler Yasası’nın 16. maddesinde belirtilen özel nitelikleri taşıyan öğretmenlerimiz mevcuttur. Eğitim Bakanı’nın yapmış olduğu uygulama meşru ve yasal değildir.

Buradan bu sorunu dile getirmemiz bir uyarı, bir ihbar ve benzeri hukuk dışı olayların çözümü için bir örnektir. Görev verilen kişiler ile bir sorunumuz olmadığını, bu kişilerin Bakanlığın meşru olmayan uygulamalarının bir kurbanı olacağını belirtiriz.

Eğitim Bakanı’nı empati yapmaya ve yasalara uygun davranmaya davet ederiz. Bu anlamda yasaların uygulanması için Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nü ve Başsavcılığı göreve davet ederiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler