• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

“Kültürel değerleri korumayı yeterince başaramadık...”

Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali başlıyor…
“Kültürel değerleri korumayı yeterince başaramadık...”

6’ncı Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali 15 ile 17 Temmuz tarihleri arasında Çınarlı Festival Alanı’nda yapılacak.

3 gün sürecek festivalde konserler verilecek, dans gösterileri sunulacak, amatör tiyatro oyunları sahnelenecek.

Festival kapsamında Çınarlı’nın yaşlıları “Hayat Boyu Yaşam Ödülleriyle” onurlandırılacak. Kıbrıslı Türk gazeteci, araştırmacı, tarihçi, şair ve yazar merhum Bener Hakkı Hakeri için de anma gecesi düzenlenecek.

Geçitkale Belediyesi, Çınarlı Muhtarlığı ve Çınarlı’yı Sevenler Derneği’nin organize ettiği 3 günlük festivalle ilgili bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi.

Yurt dışında olan Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş’ı basın toplantısında Geçitkale Belediyesi Asbaşkanı Lema Gökşan temsil etti.

GÖKŞAN

Lema Gökşan, Çınarlı’nın Geçitkale’nin bir beldesi olduğunu söyleyerek, köye ve Çınarlı’yı Sevenler Derneği’ne ellerinden gelen desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydetti.

BEKTAŞ: “KÜLTÜREL DEĞERLERİ KORUMAYI YETERİNCE BAŞARAMADIK...”

Çınarlı’yı Sevenler Derneği Başkanı Hüsrev Bektaş, bu festivali 6 yıl önce düzenlemeye başladıklarını, hedeflerinden birinin de kültürle değerlere sahip çıkmak, onları korumak ve gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.

Kültürel değerlerin yeterince korunmadığını da söyleyen Bektaş, şöyle devam etti:

“Gözümüzün önünde olan kültürel değerleri çoğu zaman farkına bile varmadan yok ediyoruz. Oysa bu değerlerin korunması, gelecek nesillere aktarılması bizim en asli görevlerimizden biridir. Peki, bu yeterince başarabildik mi? Hayır, bence başaramadık.”

“KÜLTÜREL DEĞERLERİN ÇOCUKLARIMIZA DETAYLI ŞEKİLDE ANLATILMASINDA FAYDA VAR”

Emekli ilkokul müdürü de olan Çınarlı’yı Sevenler Derneği Başkanı Hüsrev Bektaş, eğitim müfredatında kültürel değerleri tanıtan herhangi bir ders olmadığını, bu değerlerin hayat bilgisi veya sosyal bilgiler derslerinde küçük bölümlerde anlatıldığını kaydetti, şunu ekledi:

“Peki, bu yeterli mi? Hayır, değil. Okullarda kültür dersi adı altında bir ders olmasında, kültürel değerlerin çocuklarımıza detaylı şekilde anlatılmasında fayda var.”

HALKI ÇINARLI’YA DAVET ETTİ

Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyenleri Çınarlı’daki festivale de davet eden Hüsrev Bektaş, Geçitkale Belediye Başkanlığı’na, Çınarlı Muhtarlığı’na, Çınarlı’yı Sevenler Derneği üyelerine ve Çınarlı halkına festivale katkılarından ötürü teşekkür etti.

FESTİVAL PROGRAMI

Hüsrev Bektaş’tan sonra Çınarlı’yı Sevenler Derneği As Başkanı Mustafa Kemal Oltan söz alarak festival programını basın mensuplarıyla paylaştı.

Buna göre, 15 Temmuz Cuma akşamı saat 20.00’de resmi zevatın karşılaması ve North Brass Bando ekibiyle festival alanına gidilmesiyle başlayacak festivalde açılış konuşmaları yapılacak.

Gecede, Gönendere Kültür Sanat Derneği Büyükler Halk Dansları Topluluğu, halk dansları gösterisi sunacak. “Yurt Dışına Asla” adlı amatör tiyatro gösterisi saat 21.00’de sahnelenecek ve Veli Tavukçu konseriyle festivalin ilk günkü programı tamamlanacak. Konser, saat 22.00’de başlayacak.

BENER HAKKI HAKERİ İÇİN ANMA GECESİ DÜZENLENECEK

6’ncı Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci akşamında Geçitkale İlkokulu’nun dans gösterisi olacak.

Kıbrıslı Türk gazeteci, araştırmacı, tarihçi, şair ve yazar merhum Bener Hakkı Hakeri için saat 20.45’te anma gecesi düzenlenecek.

“Kaç Yaşındasın Hasan Dayı” adlı amatör tiyatro oyunu saat 21.15’te sahnelenecek. Grup Simologrus konseri saat 21.30’da, Didem Gerçek konseri ise saat 22.15’te başlayacak.

KÖYÜN YAŞLILARINA HAYAT BOYU YAŞAM ÖDÜLÜ VERİLECEK

6’ncı Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali’nin son akşamında ise Dörtyol Kültür, Sanat ve Aktivite Derneği Orta Grup Folklor Gösterisi sunacak. Gösteri saat 20.30’da olacak.

Köyün yaşlılarına “Hayat Boyu Yaşam Ödülü” verilecek. Kapanış gecesinde saat 21.15’te piyango çekilişi olacak. Tavla ve Meryem Yılkan anısına düzenlenen anı saha turnuvasında ödül kazananlara ödülleri verilecek. Festival, Güler Soybir konseriyle sona erecek. Konser saat 22.00’de başlayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler