• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

“Kuş Havayolları” uçamadı!

“BirdAirlines” isimli şirketin tek bir uçağı dahi KKTC sınırlarına varmadı...
“Kuş Havayolları” uçamadı!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst 13 Kasım 2016 tarihinde, “BirdAirlines” isimli şirketin KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığını ifade etmişti.Alınan kararın üzerinden tam olarak 9 ay 10 günlük bir zaman geçti. Süreç içerisinde şirket hakkında ilginç iddialar ortaya atıldı, devlet yetkilileri tarafından kaçamak açıklamalar yapıldı fakat halen “BirdAirlines” isimli şirketin tek bir uçağı dahi KKTC sınırlarına varmadı.

Tam 9 ay 10 gün önce (13 Kasım 2016) KKTC’ye uçuş yapması için KKTC hükümeti tarafından izin verildiği açıklanan nam-ı diğer “BirdAirlines” isimli şirketin, 9 aylık süreçte paravan olduğu ve Türkiye Sivil Havacılık Kurumu’nda izin için başvuru sürecinin hiç yaşanmadığı ortaya çıktı.

AÇIKLANALI 9 AY 10 GÜN OLDU!!

 “BirdAirlines” isimli şirketin ülkemizde uçuşlar gerçekleştireceği ile ilgili remi ağızlardan yapılan açıklamaların üzerinden 9 ay ve 10 10 gün geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir gelişme yaşanmadı. Konuyla ilgili kaçamak açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanlığı son olarak BirdAirlines yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, Ercan-İstanbul, Ercan-Ankara, Ercan-Trabzon, Ercan-Gaziantep, Ercan-Antalya, Ercan-Hatay, Ercan-Adana ve Türkiye aktarmalı 3’ncü dünya ülkelerine yönelik seferler konusunda mutabakata vardıklarını belirtmiş ve en kısa süre içerisinde seferlerin başlatılacağını iddia etmişti.

Detay Gazetesi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst 13 Kasım 2016 tarihinde, “BirdAirlines” isimli şirketin KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığını ifade etmişti.

Alınan kararın üzerinden, geçtiğimiz gün tam olarak 9 ay 10 günlük bir zaman geçti.

Süreç içerisinde şirket hakkında ilginç iddialar ortaya atıldı, kaçamak açıklamalar yapıldı fakat halen nam-ı diğer “BirdAirlines” isimli şirketin tek bir uçağı dahi KKTC sınırlarına varmadı.

9 ay 10 günlük süre içerisinde “BirdAirlines” isimli şirketin paravan olduğuna kadar birçok iddia ortaya atıldı. Konuyla ilgili kaçamak açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanlığı son olarak BirdAirlines yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, Ercan-İstanbul, Ercan-Ankara, Ercan-Trabzon, Ercan-Gaziantep, Ercan-Antalya, Ercan-Hatay, Ercan-Adana ve Türkiye aktarmalı 3’ncü dünya ülkelerine yönelik seferler konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, en kısa süre içerisinde seferlerin başlatılacağını iddia etmişti.

Yapılan araştırmalarda, aslında böyle bir havayolu şirketinin var olmadığı ve var olmayan bu şirkete hangi kriterlere dayanarak izin verildiği sorgulanmış, bunun üzerine çelişkili açıklamalar yapılarak konu geçiştirilmişti.

21 Ağustos 2017 tarihi itibariyle "BirdAirlines" adlı şirketin Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne hiç bir başvurusunun olmadığı tespit edildi.

Gerçekte var olmayan bu şirkete izin verildiği ortaya çıktığında Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, "izin süreci devam ediyor kısa sürede tamamlanacak" demişti.

9 ay 10 günlük süreçte yaşanan olaylar sonrası, mevcut firmaların uçakları dışında ne bir uçak KKTC sınırlarına girdi, ne de KKTC sınırlarından çıktı.

manset-001.jpg

Fotoğraf: Senih Çavuşoğlu

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Tolga Atakan, “Meşhur "BirdAirlines" uçuyor demiştik ya, uçmuş aslında. Ama tepetaklak!” yorumunda bulundu.

Atakan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hep kendimizi kandırdık…

Meşhur "BirdAirlines" uçuyor demiştik ya, uçmuş aslında. Ama tepetaklak !

13 Kasım 2016 tarihinde basına düşen açıklamada şu bilgiler vardı;

"Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Bakanlık nezdinde yapılan yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde, “BirdAirlines”ın KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığından verilen bilgiye göre, Dürüst, bir süreden beridir, hükümet kararı ile KKTC’ye yeni bir havayolu şirketi arayışında olduklarını, birçok havayolu şirketinden teklifler alındığını ve en uygun şartları sunan BirdAirlines havayolu şirketine KKTC’ye uçuş izninin verilmesine karar verdiklerini belirtmişti.

Dürüst, “Amacımız, en çok tercih edilen havayolu ulaşımında alternatif yaratarak, hem kendi vatandaşlarımıza uygun koşullarda ve kolay seyahat edilebilir bir ortamın yaratılması, hem de KKTC’ye seyahat edecek olan gerek turist gerekse de öğrencilere kolaylık sağlayarak daha uygun koşullarda KKTC’ye seyahat etmelerini sağlamaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Dürüst, BirdAirlines yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, Ercan-İstanbul, Ercan-Ankara, Ercan-Trabzon, Ercan-Gaziantep, Ercan-Antalya, Ercan-Hatay, Ercan-Adana ve Türkiye aktarmalı 3’ncü dünya ülkelerine yönelik seferler konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, en kısa süre içerisinde seferlerin başlatılacağını belirtti."

Sonrasında Halkın Partisi yaptığı araştırmalarda aslında böyle bir hava yolunun var olmadığını ortaya çıkarmış ve var olmayan bu şirkete hangi kriterlere dayanarak izin verildiğini sorgulamıştı. Bunun üzerine çelişkili açıklamalar yapılarak konu geçiştirilmişti.

21 Ağustos 2017 tarihi itibariyle "BirdAirlines" adlı şirketin TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne hiç bir başvurusunun OLMADIĞINI tespit ettik. Gerçekte var olmayan bu şirkete izin verildiği ortaya çıktığında ilgili bakan "izin süreci devam ediyor kısa sürede tamamlanacak" demişti. Şimdi öğreniyoruz ki şirketin var olmadığı gibi izin almaya yönelik bir süreç de hiç olmamış.

İşte tam da bu noktada sormak gerekiyor;

1. Yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde dediğiniz süreç gerçekte var olmayan bir şirket için mi harcandı?

2. Bu arayış süresince size sunulan ve size cazip gelen teklif ve şartlar neydi ki olmayan bir şirketi seçme yoluna gittiniz?

3. Kaç tane teklif geldi, diğerleri neden elendi?

4. İzin vermeden önce araştırmadığınız bu şirketi en azından izin süreci ve sonrasında araştırdınız mı?

5. İlgili şirketin TCSHGM'ne hiç başvuru yapmadığını biliyor muydunuz?

6. Sizlerin ülkenin ulaşımına yönelik vizyonunuz bu mu?”

1-page-001-010.jpg

Detay Gazetesi olayı manşetten duyurdu...

 

Haberin videosu büyük ilgi gördü:

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler