• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 36 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Kuş uçurtma yöntemleri...

İktidarsızlığın tedavisi nasıldır?
Kuş uçurtma yöntemleri...

SORUNUN KAYNAĞINA İNİLMELİ!

İktidarsızlık tedavisinde çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur. Öncelikle hekim, yaptığı tetkiklerle sorunun kaynağının ne olduğu ve hangi yöntemlerle tedavi edilebileceğini belirler. Erektil disfonksiyonun tedavisinde bazı yöntemler bulunmaktadır. Hekim, hastanın durumuna göre bunlardan birini ya da birkaçını bir arada uygulayabilir.

CİNSEL HAYATI DÜZENLEME

Özellikle sorunun psikolojik kökenli olduğu hallerde bunun yararı olmaktadır. Eşlerin cinsel yaklaşımlarını araştırarak bu yönde düzenleyici önerilerde bulunmak yararlı olmaktadır. Seks tedavisi olarak da adlandırılan bu uygulamalar, diğer tedavi yöntemlerinin yanı sıra da uygulanabilmektedir

VAKUM ALETLERİ

Vakum aletlerinin çok değişik modelleri bulunmaktadır. Hepsi hemen hemen aynı ilkeyle çalışan bu aletlerde, bir tüp ve bu tüpün içindeki havayı boşaltan bir pompa sistemi bulunmaktadır. Penis bunun içine konulmakta ve pompa ile silindirin havası boşaltılarak vakum yaratılmaktadır. Penisin dışındaki bu vakum etkisi ile kan, penisin süngerimsi cisimlerinin içine dolar ve penisin doğal sertleşmesi gibi sertleşme olur. Yeterli ereksiyon sağlanınca penisin dip kısmına bir sıkıştırıcı bant yerleştirilir. Silindirin mandalı açılarak içine hava girişi sağlanır ve silindir uzaklaştırılır. Bant ile sıkıştırıldığı için kan geri akamayacağından penis ereksiyonu devam eder. Bilinmesi gereken husus, sıkıştırıcı bandın yarım saat içinde çıkartılması gereğidir.

PENİS İÇİNE İĞNE

Oldukça etkili bir yöntemdir. Hastaya veya eşine, cinsel birleşme öncesi penisin süngersi cisimlerine iğne yapılması öğretilir. Bu amaçla kullanılan değişik ilaçlar bulunmaktadır. İğne yapıldıktan 10-15 dakika kadar sonra sertleşme gerçekleşmektedir. Bazen bu iğneler yan tesir yapar ve Prisapizm denen, bitmek bilmeyen sertleşmelere yol açabilirler.

İDRAR KANALINA İLAÇ

İğnesiz tedavilerden biridir ve oldukça etkilidir. Küçük bir tablet özel uygulayıcısıyla dış idrar yolunda içeri itilir. Burada eriyen ilaç, idrar yolu duvarından emilerek penis dokusunu etkiler ve 5-10 dakika içinde sertleşme gerçekleşir.

AĞIZDAN HAP KULLANIMI

Yakın bir zamana kadar bu amaçla kullanılan ilaç bir afrodizyaktı. Şimdi maalesef piyasada bulunmuyor. Afrika´da yetişen bir ağaçtan elde edilen maddelerden üretilen bir ilaçla yapılan birçok çalışma ereksiyon sağlamada yararlı olduğunu göstermiştir. Cinsel birleşmeden bir saat kadar önce yutularak kullanılır. İlacı olumlu yönlerinden biri de cinsel uyarılma olmadığı zaman sertleşme olmamasıdır.

HORMON KULLANIMI

Erektil disfonksiyonu olanların küçük bir kısmında neden hormon bozukluğudur. Bunlar arasında en sık rastlananı, erkeklik hormonu olan Testoster´un eksikliğidir. Böyle bir durum tespit edildiğinde bu hormonu içeren ilaçlarla takviye yapılarak başarılı tedavi sağlanabilir. Testosteron eksikliği laboratuar testleri ile ispat edilemediği sürece bu hormonu kullanmak yarar sağlamadığı gibi, hormon dengesini bozucu etki yaratabilir.

CERRAHİ TEDAVİ 

Erektil disfonksiyonu olan vakaların bir kısmında penis damarlarında, yeterli kan akışına izin vermeyecek derecede bozukluklar bulunabilir. Bu gibi hallerde yapılan ameliyatla damarlardaki sorunlar düzeltilebilir.

PENİS YERİNE TAKILAN PROTEZLER

Ameliyatla penisin içine yerleştirilen cihazlardır. Başlıca iki tipi bulunmaktadır. Bir tipi yarı sert çubuklar şeklindedir. Penise yerleştirildiğinde sürekli bir sertlik yaratır, gerekli olmadığı zaman aşağıya doğru bükülmeye olanak verir. Diğer tipi ise daha karmaşık bir yapıdadır. İçerdiği hidrolik sistem nedeniyle gerektiğinde sertleşme sağlar. Bu sertleşme, testis torbasına yerleştirilen bir pompa ile sağlanır. Cinsel birleşme ertesinde de aynı mekanizma ile yumuşama sağlanmaktadır. Penis protezi konulması sırasında penisin süngerimsi dokularının önemli bir kısmı çıkarılmaktadır. Bu sebeple daha sonra başka tedavi yöntemlerinin kullanılması söz konusu değildir. Bu nedenle protez ameliyatına karar vermeden önce diğer tedavi yöntemleri ile ilgili tetkiklerin yapılmış olması ve kesin karar verilmesi gerekmektedir.

İKTİDARSIZLIK YAŞAYANLARA NELER TAVSİYE EDİLMELİDİR?

Sorunlar paylaşıldıkça küçülür. Bu kural erektil işlev bozukluğu da geçerlidir. Bazen erektil disfonksiyonu olan erkeklerin eşleri, bilmeyerek de olsa psikolojik sorun yaratırlar. Sorunun konuşulup tartışılması bazen sorunun ortadan kalkmasını bile sağlayabilir. Cinsel uyum, yetersiz ereksiyon ve erken boşalma gibi hallerde de çare olabilmektedir. Bazı çiftler bunu yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak algılayıp çare aramazken, bazıları da ileri derecede mutsuz olabilmektedir. Yaşlanma ile erektil disfonksiyon sıklığı artma gösterse de tedavi yöntemleri sayesinde ne kadın ne de erkek için çok ileri yaşlara kadar cinsel hayatı sürdürmemek için bir neden yoktur. Eğer çift sağlıklarına dikkat ediyorsa bu kriz de başarıla atlatılır ve güzel bir hayata doğru yelken açılır.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler