• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

"Kutlu Doğum Haftası"nın ismi değişiyor!

İslamiyette Hz Muhammed'in doğduğu hafta olarak bilinen ve son dönemlerde "FETÖ'nün icadı" olarak anılan Kutlu Doğum Haftası'nın ismi değiştiriliyor.
"Kutlu Doğum Haftası"nın ismi değişiyor!

Türkiye Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti Toplantısı kararları açıklandı. Kamuoyunda tartışmalara konu olan Kutlu Doğum Haftası için "Onun (Hz. Muhammed) sünneti, sîreti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmî etkinliklerle anlatıldığı bir sîret haftasına dönüştürülerek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilecektir" denildi.

Kutlu Doğum Haftası', ‘Hicri Takvim Birliği', ‘İmsak ve Yatsı Vakitlerinin Tespiti', ‘Ramazanda Yayınlanan Dini İçerikli Programlar' gibi konuların dört oturum halinde derinlemesine ele alındığı toplantının kararları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti üyesi Türkiye'nin önde gelen 40 ilim adamının katıldığı ve iki gün süren toplantının ardından oy birliği ile alınan kararlardan birisi de kamuoyunda “FETÖ’nün icadı” olarak adlandırılan ve Hz. Muhammed’in doğum gününün hicri değil de miladi takvime göre anılması oldu. Kutlu Doğum için “Yirmi sekiz yıldır devletin desteği ve bütün toplum kesimlerinin katılımıyla bir bilgilenme ve bilinçlenme şöleni haline gelmiş olan Kutlu Doğum Haftasının asrın fitnesi FETÖ ile irtibatlandırılması başta Diyanet ve İlahiyat camiası olmak üzere aziz milletimizi derinden yaralamıştır. Akıl, vicdan ve iz‘an dışı bu iddia, aynı zamanda tarihi gerçeklere de aykırıdır” denildi.

“SIRET HAFTASI OLARAK İCRASINA DEVAM EDİLECEKTİR”

Kararda “Bu hafta asırlardır 12 Rebiulevvel'de idrak edilen mevlit kandilinin bir alternatifi değil; Hz. Peygamberin(s.a.s.) sîreti, sünneti ve evrensel mesajını anlamak ve hayata geçirmek gayesiyle uygulamaya konulmuş ilmi ve kültürel faaliyetler bütünüdür. Esas amaç, Hz. Peygamberin hayat veren çağrısının daha geniş kitlelere ulaştırılması olunca, bu etkinlik için tüm eğitim kurumlarının ve halkımızın yoğun bir şekilde katılımının daha çok sağlandığı bir zaman dilimi belirlenmiştir. Yukarıdaki mülahazalar doğrultusunda Sevgili Peygamberimizin ve Onun doğumunun bir tartışma ve polemik konusu yapılması kabul edilemez. Bu itibarla bu topraklarda bin yıldır vecd ile kutlanan mevlit kandili programları zenginleştirilerek sürdürülmeli, Kutlu Doğum Haftası ise Onun sünneti, sîreti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmî etkinliklerle anlatıldığı bir sîret haftasına dönüştürülerek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilecektir.” denilerek artık Kutlu Doğum Haftasının ‘siret haftası’na dönüştürüleceği vurgulandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler