• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Kuzey Kıbrıs Turkcell geleceğe yatırım yapıyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell geleceğe yatırım yapıyor
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yeni yönetim yapısı, önemli oranda kendi içerisinden yetiştirdiği değerlerden oluşuyor.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, kendi alanında profesyonel bir ekiple çalıştıklarını belirtti, bu tecrübelerin Kuzey Kıbrıs Turkcell’e büyük değer kattığını söyledi.

Ülkemizin teknoloji ve iletişim lideri Kuzey Kıbrıs Turkcell, yarattığı istihdamın yanı sıra insan kaynaklarına yönelik ciddi yatırımları ile de dikkat çekiyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yeni yönetim yapısı, önemli oranda kendi içerisinden yetiştirdiği değerlerden atanmıştır.

Yeni Genel Müdür Yardımcıları’nın çoğunluğu Turkcell’de deneyim kazanan genç isimlerden oluşuyor. Kurum, geleceğe yönelik yatırımlarını teknolojinin yanı sıra insan kaynaklarında da sürdürüyor.

‘Bu gurur hepimizin’

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği mezunu olduktan sonra Yüksek Lisans eğitimini (MBA) Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, New York Üniversitesi'nde aldığı Pazarlama, Harvard Üniversitesi’nde aldığı Organizasyonel Gelişim eğitimleri ve Turkcell Grup’taki 16 yıllık deneyimini, Kıbrıs’a taşımaya devam ediyor.

Turkcell Grup'a 1999 yılında katılan Aybars Karaatmaca, Turkcell Satış Fonksiyonu'nda başladığı görevine 2001 yılında Satış Geliştirme Takım Lideri, 2002 yılı sonrasında ise Ürün Yönetimi ve Stratejik Planlama Bölümleri'nde Birim Yöneticisi olarak devam etti. Eş zamanlı olarak Turkcell CRM (Customer Relationship Management) Müşteri İlişkileri Yönetimi programını da yöneten Aybars Karaatmaca 2005 yılında Pazarlama Öngörüleri Bölüm Başkanlığı görevini üstlendikten sonra aynı yıl içerisinde Turkcell Grup şirketlerinden İnteltek'e Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 2008 -2012 tarihleri arasında ise Turkcell'de Distribütör Yönetimi ve Satış Operasyonları Bölüm Başkanı olarak görev aldı.

1 Nisan 2012 tarihinden itibaren Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Aybars Karaatmaca, “Dünyanın en ileri teknolojilerini adamızla buluştururken, insana yatırımda da son derece hassas davranıyoruz. Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerindeki öncü duruşumuz, insana yatırım misyonumuzun önemli bir sonucudur. Kuzey Kıbrıs’ın yetişmiş, bilgili, iyi eğitimli insan kaynağına son derece önem veren kurumumuz, kendi içinden yetiştirdiği değerlere yönetim kademelerinde önemli sorumluluklar vermenin gururunu taşıyor.” dedi.

Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yetişmiş pek çok önemli uzmanın bugün birçok ülkede ciddi sorumluluklar üstlendiğini de hatırlatarak, “Kuzey Kıbrıs Turkcell’in her kademesinde, ülkemizde eğitim almış, kurumumuz içerisinde deneyim kazanmış çok sayıda isim bulunuyor. Pek çok değerli uzmanımız da gerek Turkcell Grup içerisinde kariyer basamaklarını tırmanırken, gerekse ülkenin ve dünyanın farklı teknoloji kurumlarında başarıyla sorumluluk üstlenebiliyor. Aynı zamanda Turkcell Grup olarak takip ettiğimiz iç terfi oranımızın yüzde 100 olması da kurumumuz içerisinde yetişen değerlerimize ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Tüm bunlar gurur vericidir ve bu gurur hem bizlerin, hem de tüm Kuzey Kıbrıs’ındır” şeklinde konuştu.

Turkcell yönetim kadrosu 2015 (4)

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in zirvesinde

Turkcell Grup’un bir parçası ve Turkcell’in yüzde 100 iştiraki olarak 1999 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Turkcell’de, üst yönetim kademesi, Genel Müdür Aybars Karaatmaca liderliğinde 5 Genel Müdür Yardımcısı’ndan oluşuyor.

Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevinde yer alan Ayhan Barış, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nde Lisans eğitimi aldıktan sonra Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde MBA Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Profesyonel kariyerine 1998 yılında İstanbul’da Doğa Enerji Üretim ve Sanayi Ticaret'te Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Ayhan Barış, 1999-2000 tarihleri arasında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdür Vekili olarak görev yaptı.

2000 yılından bugüne Turkcell ailesinde görev yapan Ayhan Barış, Genel Müdür Yardımcılığı’ndan önce Pazarlama İletişimi, Müşteri Deneyimi Yönetimi, Kurumsal İletişim, Pazarlama Stratejileri ve Fiyatlandırma bölümlerinde yönetici olarak görev aldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’de İnsan Kaynakları’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilen Burcu Topal ise Lefke Avrupa Üniversitesi mezunu.

Lefke Avrupa Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Burcu Topal, 2004 yılında ise aynı üniversitede MBA Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2002-2005 yılları arasında Sontex Ltd. Şti'de Üretim Planlama Uzmanı olarak, 2005-2008 yılları arasında ise ODTÜ KKK'da İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalışan Burcu Topal, 2008’den bugüne Turkcell ailesinde görev yapıyor.

Teknik Operasyonlar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilen Alp Ağcataş, Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun. Turkcell ailesine 1997 yılında katılan Alp Ağcataş, 1997-2007 yılları arasında Turkcell’de Faturalandırma ve Ücretlendirme ile ilgili İş Destek alanında Destek Mühendisi, Analizci ve Yönetici gibi farklı pozisyonlarda çalıştı. Ağcataş 2007 yılında Kuzey Kıbrıs Turkcell'e transfer olmuş 2011 yılına kadar görev almıştır.

Sırasıyla Faturalandırma ve Ücretlendirme Danışmanı, Servis Ağı ve Geliştirme Operasyonu Müdürü görevlerini yürüten Ağcataş son olarak, Kasım 2011 yılından bu yana Belarus BeST'te Bilgi Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktaydı. Eylül 2015 itibarı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’de yeniden görev almaya başlamıştır.

Deneyimlerini Kıbrıs’a taşıdılar

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in profesyonel yönetim kadrosunda, Turkcell Grup ve dünyanın farklı merkezlerindeki deneyimlerini Kıbrıs’a taşıyan önemli ismimler de geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Finans ve Regülasyonlar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Laçinler, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Toshiba TMST Tıbbi Sistemler'de Finansal Analist olarak görev aldı.

Turkcell ailesine 1999 yılında katılan Laçinler, Turkcell Grup’ta Gelir Analizi Uzmanı olarak göreve başladı. 2005-2011 yılları arasında Gelir Analizi Birim Yöneticisi olarak görevine devam eden Laçinler 2011 yılında ise Bütçe Planlama ve Kontrol Yönetimi Bölümü’nde yönetici olarak görevine devam etti. Son olarak 2012 yılından bu yana Turkcell Grup Finans Bölümü’nde Global Tower Kontrol Müdürü olarak çalışan Emre Laçinler, 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren ise Kuzey Kıbrıs Turkcell'de Finans ve Regülasyonlar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çağlar Aslan ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun; Bilkent Üniversitesi'nde İşletme, Michigan State Üniversitesi'nde ise MBA Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Profesyonel kariyerine 2003 yılında Garanti Bankası Stratejik Planlama ve Pazarlama Yetkilisi olarak başlayan Aslan, 2005 - 2007 yılları arasında ise Hasbro Intertoy'da Ürün Yöneticisi olarak görev aldı.

Turkcell ailesine 2007 yılında Premium, Kurumsal Müşteriler ve Uluslararası Dolaşım Uzmanı olarak katılan Ozan Çağlar Aslan, şimdi deneyimlerini Kuzey Kıbrıs’a aktarıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler