• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kuzey Kıbrıs Turkcell’le profesyonelliğe ilk adım

Kuzey Kıbrıs Turkcell PAF Takımı Yaz Staj Programı’nı başarıyla tamamladı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’le profesyonelliğe ilk adım
15 üniversite öğrencisi 2 ay süren yaz stajlarını tamamladı.
PAF Takımı Staj Programı kapsamında öğrenciler, 2 ay boyunca teorik bilgilerini uygulamaya geçirme, iş yaşamında deneyim kazanma ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işleyişini tanıma imkanı buldu.

Üniversite mezuniyeti sonrasında öğrencilerin profesyonel hayata bir adım önde ve bilinçli başlamasını amaçlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yaz staj programı tamamlandı. Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal’ın verdiği bilgiye göre öğrenciler, hem kurumsal iş ortamını deneyimledi, hem de İnsan Kaynakları Bölümü tarafından hazırlanan uygulamalara dahil oldu.

Stajyerler, Reverse Mentoring (Tersine Mentörlük), Fikir Yarışması, Ortak Proje Hazırlama ve Turkcell Dijital Akademi Eğitimi gibi programlarla profesyonelliğe ilk adımı attı.

6 Temmuz’da Golden Tulip Otel’de yer alan oryantasyon eğitimi ile başlayan PAF (Profesyonelliğe Adım Formasyonu)Takımı Staj Programı kapsamında öğrenciler, 2 ay boyunca teorik bilgilerini uygulamaya geçirme, iş yaşamında deneyim kazanma ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işleyişini tanıma imkanı buldu.

Üst yönetime mentörlük deneyimi

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal bu yıl ilk kez İnsan Kaynakları Bölümü tarafından hazırlanan Reverse Mentoring (Tersine Mentörlük) uygulaması ile 5 öğrencinin üst yönetimde bulunan Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları’na sosyal medya başta olmak üzere güncel trendler konusunda mentörlük yaptığını söyledi. Topal bunun yanında öğrencilerin düzenlenen ‘Fikir Yarışması’ ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yeni ürünleri ile ilgili fikirlerini, şirketin ortak kullanım portali olan INSIDE platformunda özgürce paylaşarak yarıştığını ve yarışma sonucunda kazanan stajyerlerin ödüllendirildiğini de belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal 15 stajyerin staj dönemi boyunca kendi deneyimlerini de katarak ortak projede çalıştıklarını söyledi. Burcu Topal sözlerine şunları ekledi: “Stajyerlerimiz proje süresi boyunca haftada bir kez rutin toplantılar düzenleyip hep beraber deneyimlerini paylaştılar, araştırmalar yapıp proje konusunda fikirler ürettiler. Sonrasında ise ürettikleri fikirlerin hayata geçirilebilmesi için yönetim takımına sunum gerçekleştirdiler. Proje boyunca çok güçlü bir takım çalışması sergileyen ekibimiz, projeye tek bir noktadan değil müşterinin tüm dünyasına dokunabilecek ve fayda sağlayacak şekilde hareket etti.”

Burcu Topal ayrıca, öğrencilerin iki aylık staj dönemi boyunca Kuzey Kıbrıs Turkcell Dijital Akademi üzerinden online (çevrimiçi) olarak “CV’niz (Özgeçmiş) Hazır Mı?”, “Liderlerin Hikayeleri”, “Yaratıcı Sunum İpuçları” ve “ Girişimciliğin ABC'si” eğitimlerini alma fırsatı yakaladıklarını da belirtirken her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında 2 ay boyunca düzenledikleri PAF programını bu yıl da tamamladıklarını söyleyip 15 stajyeri başarılarından ötürü gönülden tebrik etti.

Stajyerler neler söyledi?

Anıl Eyupoğlu: “ Öncelikle kurumsal anlamda başarısı ile tanınan Kuzey Kıbrıs Turkcell’de bana böylesi bir fırsat verilmesinden dolayı gururluyum. İlk bakışta 2 ay kısa gibi görünse de, hem teknik anlamda hem de profesyonel iş hayatında deneyim kazanma anlamında oldukça verimli bir süreçti. Ayrıca, kişisel görevler dışında yapılan Yeni Dünya Tasarımı, Reverse Mentoring, Sosyal Medya Çalışmaları gibi uygulamalar ile farklı alanlarda deneyim kazandım. Her günü dolu dolu geçen, yoğun ve oldukça verimli bir staj dönemiydi.”

Şermin Zeliş Yaradanakul: “Kuzey Kıbrıs Turkcell PAF Staj Programı’nda ‘Pazarlama İletişimi’ bölümünde 2 ay stajyer olarak görev aldım. Görev aldığım süre zarfında okulda öğrenmiş olduğum birçok teorik bilgiyi birebir pratik olarak uygulama fırsatına sahip oldum. Kendi düşüncelerimi özgürce ortaya koyabileceğim bir ortamda çalışarak kendimi geliştirme imkanını yaşadım. Kuzey Kıbrıs Turkcell’e, bana hayatım boyunca hep gülümseyerek ve özlemle hatırlayacağım bu güzel anıları yaşama fırsatı sunduğu için çok teşekkür ederim.”

Fezile Yorgancıoğlu: “Kuzey Kıbrıs Turkcell gibi kurumsal bir şirkette staj yapabilme fırsatım olduğu için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. 2 aylık bir süreçte, yoğun çalışma temposu içerisinde dinamik bir ekiple çalışmak önemliydi. Burada sadece iş deneyimi değil aynı zamanda birçok dostluklar da kazandım. Stajyerlere sorumluluk vermekten çekinmeyen birlikte çalıştığım ekibim sayesinde saymakla bitmeyecek tecrübeler elde etmiş oldum. İleriki iş hayatım için harika bir deneyim oldu.”

Mete Ramazan: “Staj için Kuzey Kıbrıs Turkcell’i seçmemin en önemli nedeni prestijli ve güvenilir bir şirket olmasının yanında uluslararası platformda üst düzeyde hizmet vermesidir. 2 aylık staj süresince alanında başarılı güzel insanlar tanıyıp, teknoloji alanında kendimi geliştirme fırsatı buldum. Staj döneminde iş yanında çeşitli sosyal aktivitelerin de olması stajımızı daha keyifli bir hale getirdi.”

Reşit Çakıcısoy: “İki ayın nasıl bu kadar hızlı geçtiğini anlamış değilim. Herkesin çalışmak istediği bir yer olan Kuzey Kıbrıs Turkcell’de staj yapmak, harika insanlarla tanışmak benim için muhteşem bir duyguydu. Kurumsal bir ortamda staj yapmak tam anlamıyla profesyonelliğe bir adım atmaktı bence. Kuzey Kıbrıs Turkcell’de staj yaptığım iki ay boyunca kendime çok şeyler kattım, yeni şeyler öğrendim ve daha önce öğrendiklerimi geliştirdim.”

Ayşe Gülkaya: “İki ay süresince Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları bölümünde yapmış olduğum staj benim için çok verimli geçti. Teorikte öğrenmiş olduğum bilgileri pratikte uygulama şansını yakalayarak, İnsan Kaynakları bölümünde deneyim kazandım. Gerek çalışma ortamı, gerekse çalıştığım kişilerle şirket kültürünü daha yakından tanıdım ve büyük Turkcell ailesinden birçok alanda tecrübe edinerek, kariyer yolumda bir adım daha ilerlemiş oldum.”

Burak Kızılkaya: “İlk haftadan itibaren kendimi sanki yıllardır bu şirkette çalışıyormuş gibi hissettim ve hemen ortama, düzene ve insanlara alıştım. Şirketteki bu samimi ortam, herkesin birbirine olan saygısı beni gerçekten etkiledi. Ayrıca staj bana okuduğum bölümle ilgili çok şey kattı. En önemlisi okulumu bitirdiğimde nasıl bir iş yapacağım hakkında bana fikir verdi. Çünkü okuldayken birçok şey öğreniyoruz fakat gerçek hayatta bunları nasıl uygulayacağımızı bilemiyoruz. Benim için unutulmaz bir deneyim oldu.”

Gizem Aytaç: “Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesinde staj yapmak benim için büyük bir iş tecrübesi oldu. Bu iki aylık staj süresi içerisinde hem bölümüm ile ilgili hem de iş hayatı ile ilgili birçok konuda yeni bilgiler öğrendim. PAF takımı staj programı hakkında şunu söyleyebilirim düzenli, programlı ve öğretici bir programdı. Aynı zaman da bu program sayesinde takım olarak çalışmayı, eğlenmeyi ve hep birlikte yeni işler yaratmayı öğrendim.”

Niyazi Şentürk: “ İki aylık staj sürecim benim adıma son derece verimli ve öğretici geçti. Üniversite öğrenimi sırasında aldığım teorik bilgileri pratiğe dökme şansı buldum ve ayrıca daha önce üzerinde çalışma fırsatı bulamadığım cihazlarda (switch, router…) incelemeler ve gözlemler yaparak yeni deneyimler, tecrübeler ve bu cihazların işleyişi hakkında yeni bilgiler edindim. Hem eğitim hem de ileride iş hayatımda bana avantaj sağlayacak bilgi ve tecrübeler edindim.”

Seniha Hilkat: “İki aylık staj süresinde; yeni tanıdığımız kişilerle saygılı fakat samimi bir biçimde birlikte çalışabilmeyi öğrendik. PAF programı düzenli ve öğretici bir programdı. Gönül rahatlığıyla herkesin katılmasını, bu deneyimi yaşamasını tavsiye ederim. Gerek bölümümle ilgili gerekse iş hayatıyla ilgili birçok şey öğrendik. Bizim için avantaj sağlayacak çok keyifli bir tecrübe oldu. Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler