• BIST 9079.97
  • Altın 2324.057
  • Dolar 32.3627
  • Euro 34.9422
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

LAÜ öğrencileri örnek projeler sergiliyor

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ders hocası Yrd. Doç. Dr. Özcan Palavan öncülüğünde, bir çok başarılı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek, "Temiz Bir Çevre
LAÜ öğrencileri örnek projeler sergiliyor

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ders hocası Yrd. Doç. Dr. Özcan Palavan öncülüğünde, bir çok başarılı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek, "Temiz Bir Çevre Temiz Bir Dünya", “Bir Çiçek Bir İnsan”, ve “Renkli Duraklar” adlı çalışmaları ile örnek davranış sergilediler.

“Temiz Bir Çevre Temiz Bir Dünya”

   Çalışmalar hakkında bilgi veren Palavan, “Temiz Bir Çevre Temiz Bir Dünya” adlı projede öğrenciler, ‘Yere Atma Basket At’ sloganıyla çöplerin çöp kutusuna atılması konusunda farkındalık yaratmak istediklerini ifade etti. Palavan, öğrencilerin projeleri kapsamında sıradan bir çöp kutusu yerine basket potalı bir çöp kutusu tasarladıklarını, çöpleri yere atmak yerine daha eğlenceli ve istekli hale gelecek şekilde bireyleri teşvik etmek amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirtti.

   Palavan, proje kapsamında Lefke Bölgesi’ndeki bir çok alana öğrenciler tarafından yapılan çöp kovalarının montelendiğini ve topluma hizmet uygulamaları dersinin genel ilkelerinden biri olan çevre temizliğini topluma aşılamak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak hedefiyle öğrencilerin örnek bir çalışma yaptıklarını belirtti.

“Bir Çiçek Bir İnsan”

  Palavan “Bir Çiçek Bir İnsan” adlı projede ise, görülmeye değer mekanlara çevre düzenlemesi, sakin, dinlendirici ve insanların keyifli vakit geçireceği alanlar kazandırmak, estetik, hoş bir görünüm sağlamak, görülmeye değer mekanlara ilgi çekmek, çevre düzenlemesine ve temizliğe dikkati yoğunlaştırmak, çevre düzenlemesinde farkındalık yaratmak amacı ile öğrencilerin Gemikonağı sahilindeki ışıklandırma direklerine çiçekler koyarak projelerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Öğrenciler tarafından ekilen ve yerleştirilen çiçekler ile sahilin çevre düzenlemesine öğrencilerin katkıda bulunduklarını belirten Palavan, “Bir Çiçek Bir İnsan” adlı projenin sonunda olumlu görüşler alındığını ve dolayısıyla öğrencilerin çevre düzenlenmesi konusunda dikkat çekmeyi başardıklarını dile getirdi.

“Renkli Duraklar”

   “Renkli Duraklar” projesi ile de, Lefke Bölgesi’ndeki bazı durakların daha da bakımlı ve renkli hale getirilmesi amacıyla öğrencilerin özverili bir şekilde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Palavan, yeşil renginin insan psikolojisi üzerindeki etkisinin olumlu olmasından dolayı durakların yeşile boyandığını belirtti. Öğrencilerin bu etkiyi yaratmak istemelerinden ötürü durakların bakımının öğrenciler tarafından yapıldığını dile getiren Palavan, ayrıca bu tür başarılı projeleri ortaya koyan ve örnek davranışları ile takdir kazanan tüm öğrencileri tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler