• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

LAÜ öğrencilerine çift diploma alma fırsatı

Bradford Üniversitesi ile “Çift Diploma Anlaşması” imzalandı
LAÜ öğrencilerine çift diploma alma fırsatı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve İngiltere’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan  Bradford Üniversitesi arasında çift diploma anlaşması yapıldı. Ocak 2016 tarihinde imzalanan “Akademik Protokol” çerçevesinde LAÜ öğrencilerine çift diploma alma fırsatı sunuluyor.

Bradford Üniversitesi ile imzalanan protokol hakkında bilgi veren LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, bu program çerçevesinde eğitim alan öğrencilerin dört yıl süresince alacakları yoğun bir eğitim sonucunda her iki üniversitenin diplomasına sahip olacaklarını, eğitim sürecinde ilk üç yılın Lefke Avrupa Üniversitesi’nde, son yılın ise Bradford Üniversitesi’nde tamamlanacağını ve LAÜ’lü öğrencilerin çift  diploma hakkına sahip olacaklarını vurguladı.

Yükselen, İngiltere Eğitim Bakanlığı Royal Charter ünvanına sahip Bradford Üniversitesi’nin  50’inci eğitim yılını kutladığını, 150 farklı ülkeden öğrenci profiline sahip 17,000 nüfuslu köklü bir üniversite olduğunu dolayısıyla burada eğitim alacak LAÜ’lü öğrencilerin kariyer hayatlarına başlamadan önce önemli bir tecrübe kazanacaklarını ifade etti.

Öğrencilere burs verilecek

Yükselen, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Bradford Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde  “Çift Diploma Programı”na İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan Ekonomi, Bankacılık ve Finans, Uluslararası İlişkiler; Mühendislik Fakültesi bünyesinde ise Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümlerinin dahil olduğunu belirtti. Yükselen, anlaşma kapsamında LAÜ öğrencilerine ülke dağılımına göre burs, yüksek şeref bursu ve LAÜ’ye özel burs olmak üzere çeşitli burs imkanlarının da sunulacağını  dile getirdi.

Bradford Üniversitesi yetkilileri LAÜ öğrencilerini bilgilendirdi

Protokol kapsamında, Bradford Üniversitesi yetkilileri çift diploma imkanları ve Bradford Üniversitesi ile ilgili bilgi vermek amacıyla LAÜ’lü öğrencilerle biraraya gelerek tanıtım programı gerçekleştirdiler. Bradford Üniversitesi Dışilişkiler Direktörü Mark S. Garatt ve Bölge sorumlusu  Direktör  Kay Fitzpatrick, LAÜ öğrencilerine Bradford Üniversitesi ile ilgili bilgilendirici sunum gerçekleştirerek, öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdiler.

Üniversite yetkilileri tarafından öğrencilere, Bradford Üniversitesi’nin tarihçesi, kampüs ve fakülte tanıtımı, üniversitenin mezunları, Bradford şehri, öğrenci hayatı, müracaat prosedürü ve vize prosedürleri gibi konularda detaylı bilgiler aktarıldı. Bradford Üniversitesi yetkilileri yoğun tanıtım programı sonrasında ilgili öğrencilerle bire bir görüşmelerde bulundular.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler