• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

LAÜ tarihindeki en büyük başarıyı elde etti

Yükselen, LAÜ'nün gelişimini Lefke ve yöre halkına aktardı
LAÜ tarihindeki en büyük başarıyı elde etti

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)  “2016-2017 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı”, LAÜ Hukuk Fakültesi Büyük Amfi'de düzenlendi. Bölge milletvekilleri, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkan ve üyeleri, çok sayıda iş insanı, birçok sivil toplum kuruluşu ve bölge liseleri yöneticilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantı, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk'un açılış konuşması ile başladı.

Faruk, Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’in her yıl böyle değerlendirme toplantıları düzenlediğini belirterek, geçmiş yıllarda Yükselen’in öngördüğü bütün hususların gerçekleştiğini, toplantıdaki tüm konuların dikkate alınmasının yatırımcılar ve yöre halkı için büyük faydalar getireceğine inandığını dile getirdi.

Faruk: Amacımız LAÜ'yü layık olduğu daha ileri noktalara taşımak

"Lefke Avrupa Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri arasında en hızlı büyüyen üniversite konumundadır. Bu konumda kalabilmesi ve büyümeye devam edebilmesi için biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diyen Faruk, üniversite ile Lefke halkının kucaklaşmasını, iç içe olmasını arzuladıklarını, yöre halkının üniversiteden faydalanmasının LAÜ'nün kuruluş amaçlarının başında geldiğini açıkladı. LAÜ'de son 3 yıl içerisinde birçok yeni bölümün açıldığını belirten Faruk,  "Arzumuz hızlı büyüyen üniversitemizi daha da hızlı bir şekilde, çok yükseklere taşımaktır" dedi.  Faruk ayrıca LAÜ'ye yeni akademik dönemde 3000’in üzerinde yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını, bunun LAÜ için büyük bir başarı olduğunu belirterek bu başarıdan ötürü başta Rektör Yükselen olmak üzere idari ve akademik çalışanlara teşekkürlerini iletti. 

Yükselen:  Yeni Akademik Yıl’a 9167 öğrenci ile başlıyoruz

Rektör Yükselen, geleneksel hale gelen toplantıda, bir devlet vakıf üniversitesi olan Lefke Avrupa Üniversitesi'nde son bir yıl içerisinde gerçekleşen gelişmelerin, katılımcılara sunulduğunu belirterek, sunum akışını “Tamamlanan Akademik Yılın  Değerlendirilmesi” ve “2016-2017 Akademik Yılı Gelişim Planı” olmak üzere iki ana başlıkta topladı.

Öğrenci getirme noktasında geçtiğimiz yıl LAÜ'nün tarihindeki en büyük başarıyı sağladığını belirten Yükselen, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin sayısının 3300’e yaklaştığını ve yeni eğitim yılına 9167 toplam öğrenci ile başlandığını dile getirdi. Yükselen, LYS'de son üç yıldaki tercih sayısının %147, toplam yeni  kayıt öğrenci sayısının %137, toplam öğrenci sayısının ise %138 oranında arttığını ve bu rakamların KKTC üniversiteleri arasında gerçekleşen en yüksek artış oranları olduğuna vurgu yaptı. Yükselen ayrıca LAÜ'nün 2016 LYS sonuçlarına göre, 2147 öğrencinin tercih etmesiyle tarihinde ilk kez KKTC üniversiteleri arasında 3. sıraya ulaştığını ifade etti. Yükselen, KKTC'deki beş büyük üniversitenin ortak programları değerlendirildiği zaman, LAÜ'nün 28 programda en yüksek taban puanla öğrenci alan üniversite olduğunu ve bu rakamın yüksek puanlı öğrencilerin de artık öncelikle LAÜ’yü tercih etmeye başladıklarının işareti olduğunu belirtti.  LAÜ'nün son üç yılda yaşadığı büyük öğrenci sayısı artışına paralel olarak  akademik kadronun da güçlendirildiğini ifade eden Yükselen, ayni süre içerisinde tam zamanlı akademisyenlerin sayısının da 112'den 304'e çıkarıldığını belirtti.

Son üç yıl içerisinde toplam 52 yeni program açıldı

Yükselen, 2015-2016 Akademik Yılı içerisinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Protez Teknolojisi, Patoloji Laboratuvar Teknikerliği, Ortopedik Protez ve Ortez, Elektronörofizyoloji, Odyometri ve Perfüzyon Teknikleri”, Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Turist Rehberliği", Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde "Beslenme ve Diyetetik (ing)", Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde "Psikoloji (ing)", Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde "Spor Yöneticiliği", Sağlık Yüksekokulu bünyesinde "Hemşirelik (ing)", İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde "Yeni Medya ve Gazetecilik" programlarının açıldığını belirterek, son üç yıl içerisinde ise 12 lisans, 24 ön lisans,  9 yüksek lisans ve 7 doktora programı olmak üzere toplam 52 yeni programın YÖK onayıyla açılarak belirtilen büyümenin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.  Altyapı çalışmaları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yükselen, artan öğrenci sayısına bağlı olarak derslik, laboratuvar ve diğer altyapı ihtiyaçlarının karşılandığını, ulaşım filosunun genişletildiğini dile getirdi.

Yükselen, artan öğrenci sayısı ile doğan barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile yeni yurtlar yapıldığını, yurt ve daire inşaatlarının halen devam ettiğini belirterek, önümüzdeki yıl da öğrencilerin barınma konusunda herhangi bir zorluk yaşamayacağını ifade etti.

Hukuk Fakültesi Amfiler Binası, Lefke Merkez Yurdu ve EUL Lounge tamamlandı

Tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgiler veren Yükselen, Hukuk Fakültesi Amfiler Binası'nın, Lefke Merkez Yurdu'nun ve EUL Lounge binalarının tamamlandığını ve LAÜ Cami Projesi inşasının devam ettiğini belirtti. Yükselen, gelecek yıl içerisinde "Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Eczacılık Fakülte Binası, LAÜ Ulaşım, Genel Hizmetler ve Teknik Hizmetler Binası, Gemikonağı Misafirhane Projesi, Kampüs Yurt Projesi"nin yapılması planlanları olduğunu dile getirdi.

lau-006.jpg

Alınması gereken önlemler konusunda ise bölgede sosyal, kültürel gelişimi arttıracak yatırımların desteklenmesi gerektiğini, bölgeye yatırımcıların gelmesi için teşviklendirme yapılması gerektiğini belirten Yükselen, gelen öğrenciyi bölgede tutabilmenin önemine dikkat çekti. Düzenli olarak yaptırdıkları anket sonuçlarına göre Lefke ve bölge halkının  öğrencilerle anlaşma konusunda bir sorun yaşamadığını ifade ederek,  "öğrenci dostu bölge" olmanın önemine dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler