• BIST 9530.47
  • Altın 2478.495
  • Dolar 32.4245
  • Euro 34.7679
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

LAÜ'de düzenlenen "Medya ve Şiddet Sempozyum"u son buldu...

İki gün süren sempozyum boyunca, Türkiye ve KKTC üniversitelerinden birçok akademisyen “Medya ve Şiddet” konusunu farklı alan ve bakış açıları ile ele aldıkları çalışmalarını katılımcılara sunarak, konuyla ilgili kapsamlı ve detaylı bilgiler aktardılar.
LAÜ'de düzenlenen "Medya ve Şiddet Sempozyum"u son buldu...

   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Medya ve Şiddet Sempozyum”unun ikinci gününde, LAÜ Sinema Salonu’nda dört farklı oturum gerçekleşti.  

  Başkanlığını LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Kalkan’ın yaptığı sabahki ilk oturumda, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İzlem Kanlı “Yeni Türk Sinemasında Çocuk Gelin ve Kadın Meselesinin Sorunsallaştırılması ve Şiddete Yönelik Temsillerin Söylemsel ve Mekansal Okunması”, Niğde Üniversitesi Arş. Gör. Yavuz Akyıldız “Michael Haneke Sinemasında Şiddetin Temsili: Funny Games”, Adnan Menderes Üniversitesi Arş. Gör. Ali Emre Dingil ve Uzm. Onur Tatar “Fotoğrafta Savaş ve Şiddetin Soyut Sunumu: Simon Norfolk” konularında detaylı bilgiler aktardılar.

  Oturum başkanlığını LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Asude Tunca’nın yaptığı ikinci oturumda ise, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden Pektaş Turgut “Basılı Medya Reklamlarında Kadın Bedeninin Nesneleştirilmesi”, Niğde Üniversitesi Arş. Gör. Duygu Ünalan ve Anadolu Üniversitesi Öğr. Gör. Özlem Doruk Şahin “Televizyonun Yetiştirme Rolünün Kadınlar Üzerindeki Etkisi: Eskişehir Örneği” ve Bingöl Üniversitesi Öğr. Gör. İlkay Yıldız “Kitle İletişim Araçlarında Kadına Şiddet Olgusunun Yer Alış Biçimleri: Bitlis Ortaöğretim Lise Son Sınıf Öğrencileri Özelinde” konularında sunumlar yaptılar.

   Öğleden sonraki ilk oturumun başkanlığını LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Heycan Erhürman Uğur yaptı. Oturumda Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fevzi Kasap ve Pınar Gürçınar “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yazılı Basınında Engelliye Yönelik Şiddet Haberlerinin Analizi: Kıbrıs, Yeni Düzen ve Havadis Gazeteleri Örneği (2014-2016)”, Başkent Üniversitesi Öğr. Gör. Nesli Tuğban Yaban “İtalya Basınında Şiddetin Temsili: Sultan II. Abdülhamit Dönemi”, Bingöl Üniversitesi Öğr. Gör. Ali Murat Mırçık “Medyada Şiddetin Yeniden Üretimi: Gezi Parkı Olaylarının Halk TV Haberlerine Yansıması” ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğr. Gör. Nurten Avtürk Koldaş

“Kıbrıs Türk Basınında Editoryal Politikalar ve Zenofobi” konusundaki bildirileri ile sempozyuma katkı koydular.

 

   LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Aydın Kılıç’ın  oturum başkanlığını yaptığı son oturumda Kılıç, ayrıca “Reklamlar Aracılığıyla Empoze Edilen Yabancılaştırma ve Şiddet”  konulu bildirisini de sundu. Yrd. Doç. Dr. Heycan Erhürman Uğur “Gazete Haberlerinde Çocuğun Temsili ve Çocuk Hakları: Kıbrıs Basınından Örnekler”, Doğu Akdeniz Üniversitesi Doktora Programı Öğrencisi Ezgi Gedik “Televizyon Dizilerindeki Şiddetin İlkokul Çocukları Üzerindeki Etkisi”, Doğu Akdeniz Üniversitesi Arş. Gör. Mert Yusuf Özlük “Öğrenilmiş Çaresizlik Kabulündeki Cinsel İstismar: Çocuk Gelin Örneği” ve Dr. Cüneyt Kurtulan “KKTC Yazılı Basınında Çocuğa Yönelik Şiddet Haberlerinin Analizi: Kıbrıs Gazetesi Örneği” çalışmaları ile katılımcılara detaylı bilgiler sundular.

İki gün süren sempozyum boyunca, Türkiye ve KKTC üniversitelerinden birçok akademisyen “Medya ve Şiddet” konusunu farklı alan ve bakış açıları ile ele aldıkları çalışmalarını katılımcılara sunarak, konuyla ilgili kapsamlı ve detaylı bilgiler aktardılar. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler