• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

LAÜ’de “Eğitimde Yeni Yönelimler” ele alındı

LAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından “Eğitimde Yeni Yönelimler” konulu panel düzenledi.
LAÜ’de “Eğitimde Yeni Yönelimler” ele alındı

Lefke Avrupa Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından “Eğitimde Yeni Yönelimler” konulu panele,Rehber Öğretmen T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Oğuzhan Cebeci, Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Araştırma Görevlisi Nurdan Özreçberoğlu,  Edalı Tüzüner, Cemaliye Çağla Sergil konuşmacı olarak katıldılar.

Özreçberoğlu: Matematik eğitimi, matematikle ilgili problem çözen, iletişim kuran ve bunları yapmaktan mutluluk duyan insanlar yetiştirmeyi hedefliyor

Özreçberoğlu,“Matematikte Düşünme Becerileri” konulu sunumunda, yaratıcı, eleştirel veanalitik düşünme becerisinin önemli olduğunu belirterek, “Matematik eğitiminde de sadece matematik bilen değil, bildiklerini uygulayan, matematikle ilgili problem çözen, iletişim kuran ve bunları yapmaktan mutluluk duyan insanlar yetiştirmek hedeflenmektedir” dedi. Özreçberoğlu, sorunları çözmek, zihinsel bağımsızlığı geliştirmek, geleceğe yön vermek, iş ve sorumluklarda farklı bakış açıları oluşturmak, bağımsız karar verebilmek, sosyal baskılar karşısında objektif davranabilmek için düşünme becerilerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Cebeci:Bireysel dönüşüm için yola çıkan birey her adımında, akıl ile kalbi bütünleştirmelidir

   Cebeci, “Paradigma Değişimi” sunumuyla, paradigmanın insanlar için ortak bir kural seti olduğunu, sınırları oluşturmada, sınırların içinde nasıl davranılması gerektiğini söyleme konusunda işe yaradığını vurguladı. “Paradigma yani kabul edilen kural seti bize dünyayı anlamayı ve ileriye dönük tahminler, öngörüler yapabilmeyi sağlar”diyenCebeci, bireysel dönüşüm için inisiyatif, başarma güdüsü, uyum gösterebilme, insanları etkileme, ekip liderliği, politik bilinç, empati, özgüven ve kişisel gelişimin gerekli olduğunu ifade etti. Cebeci, bireysel dönüşüm için yola çıkan bireyin her adımında, akılilekalbinin         bütünleştirmesi gerektiğini söyleyerek, bireyin toplumsal ilişkilerinde özdenetim, güvenilir ve vicdan sahibi olma, uyum sağlayabilme ve yenilikçilik özelliklerine sahip olması gerektiğini belirtti.

Tüzüner:Eğitim örgütlerinin hızla değişen yenilikleri takip edebilmesi gerekmektedir

 “İlkokul Yöneticilerinin Yenilik Yönetimi Becerileri ile Okullardaki Örgütsel Öğrenme Mekanizmaları” konulu sunumundaTüzüner, bilginin önemine dikkat çekerek, bilgiye olan ihtiyacın artmasının eğitim kurumlarına bilgiyi üretip dağıtma konusunda sorumluluk yüklediğini, küreselleşen dünyaya ayak uydurmak ve gelişebilmek için ise, nitelikli ve kaliteli insan yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. Tüzüner, eğitim örgütlerinin hızla değişen yenilikleri takip edebilmesi için bir örgütsel öğrenme mekanizmasına ihtiyacı olduğunu söyleyerek, bunun nedenini öğrenen örgütlerin yaratıcı, işbirliği içinde çalışabilen ve geleceği planlayabilen bir yapıda olması gerektiğini belirtti.

Sergil: Çevremizdeki maddi veya manevi her şey değişim kapsamı içinde yer alır

Sergil ise, “Değişim” konulu sunumuda,evrensel bir olgu özelliği taşıyan değişim ve değişime uyum kavramının, çok tartışılan konulardan birisi olarak her an karşımıza çıktığını belirterek, çevremizdeki maddi veya manevi her şeyin değişim kapsamı içinde yer aldığını dile getirdi. Sergil, “Her sabah uyandığımızda insanların davranışlarından teknolojik yeniliklere, doğadaki olaylardan sosyal yaşam kurallarına kadar her şey ama her şey hızla değişiyor. Bu nedenle, belirli bir amaç, bu amacı gerçekleştirme iradesi ve amaca ulaşmayı etkileyen koşullarla çevrelenen nesneler, olaylar, düşünceler ve bunların oluşturduğu sistemler değişim olgusuyla yüz yüze kalıyoruz” diyerek, bu gerçeklerden kaçmanın mümkün olmayacağını vurguladı.Eğitimde ise, değişimin ister gelişmiş ya da gelişmekte olan, isterse geri kalmış bütün toplumlar için vazgeçilmez bir olgu olduğuna dikkat çeken Sergil, “Değişim hızla gelişmekte olan ülkemiz için de vazgeçilmezdir. Bir ülkede eğitimde değişim yaşanmıyorsa gelişim de yaşanmaz. Ancak, her değişim değişimden etkilenenler tarafından kolayca kabul görmeyebilir. Bazen de değişime direnç oluşabilir, oluşturulabilir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler