• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Lefkoşa’ya gitmek çileye döndü

Lefkoşa’ya gitmek çileye döndü

Çamlıbel, Tepebaşı, Akdeniz halkının, Başkent Lefkoşa’ya gitmesi çileye dönüşüyor. Bölge halkının Lefkoşa’ya gitmek için kullandığı Çamlıbel- Yılmazköy anayolu önceki gün itibariyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Ulaşımın kapatılması üzerine bölge halkı, Lefkoşa’ya gitmek için Girne veya Güzelyurt’tan dolaşmak zorunda kalıyor. Bu da bölge halkının şikâyetine neden oldu.

Rana SARRO

Çamlıbel- Yılmazköy anayolunun asfalt çalışmaları nedeniyle kapatılması, bölge halkının isyanına neden oldu.

Çamlıbel’den Özhan Köyü’ne kadar olan mesafede başlayan yol tamiratı çalışmalarından ötürü, Çamlıbel Yılmazköy anayolu, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde herhangi bir duyuru yapılmadan araç geçişine kapatıldı.

Çamlıbel, Tepebaşı, Akdeniz halkının, Lefkoşa’ya gitmek için kullandığı Çamlıbel- Yılmazköy yolunun kapatılması üzerine, araçlar Girne veya Güzelyurt güzergâhına yönlendirilmek istendi.

Yolu kullanan bölge halkının itirazı üzerine, Girne Kaymakamı’nın da olay yerine gelerek, duruma müdahale ettiği ve yolun birkaç saatin ardından tekrardan ulaşıma açıldığı bildirildi.

KARAYOLLARI: YILMAZKÖY - ÇAMLIBEL ANAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Olayın ardından Karayolları Dairesi, önceki gün bahse konu yolun ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını duyurdu. Karayolları Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, “D 15” numaralı Yılmazköy - Çamlıbel anayolu, Çamlıbel - Hisarköy birinci kavşağı, yol yapım çalışmaları nedeniyle önceki gün 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar trafiğe kapatıldı.

ULAŞIM ÇAMLIBEL - GÜZELYURT YOLU ÜZERİNDEN SAĞLANIYOR

Karayolları Dairesi’nden verilen bilgiye göre, yolun trafiğe kapalı olduğu süre içerisinde ulaşım “D 05” numaralı Çamlıbel - Güzelyurt yolu üzerinden sağlanacak.

Acil durumlarda sadece Ambulans ve İtfaiye araçlarının ulaşımı, Çamlıbel köy içinden Hisarköy birinci kavşağı arası kesimde, geçici olarak düzenlenecek yoldan sağlanacağı belirtilen açıklamada, sürücülerin can ve mal güvenliği açısından dikkatli ve yavaş seyretmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.

ADIGÜZEL AKDENİZ: SERVİS YOLU YARATILMALIYDI

Bölge halkı, Lefkoşa’ya gitmek için Girne veya Güzelyurt’tan dolaşmak zorunda kalacak. Bu da bölge halkının şikâyetine neden oldu.

Gazetemize ulaşan Çamlıbel Bucağı Güzelleştirme Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (ÇAM-SEV) Başkanı Adıgüzel Akdeniz, servis yolu yaratılmadan, yolun araç geçişine kapatılmasının yanlışlığına dikkati çekti. Yol çalışmalarının tek şeritten devam etmesi ya da servis yolunun yaratılması gerekliliğini savunan Akdeniz, her gün Lefkoşa’ya gitmek durumunda olan memur, öğrenci ve tüm bölge halkının Lefkoşa’ya ulaşım için Güzelyurt güzergahını kullanmak zorunda kalmasının çileye dönüşeceğini kaydetti.

YOLLARDA İYİLEŞTİRME

Bilindiği gibi, Akdeniz Köy yolu kavşağı- Tepebaşı Köy yolu kavşağı arası ile Çamlıbel Köy yolu kavşağı- Özhan Köy yolu kavşağı arasındaki yollarda iyileştirme yapılması için açılan ihaleyi Kahveci Ltd. aldı. 2 Milyon 205 Bin 892 TL’ye mal olacak bu projenin ise 164 günde tamamlanması öngörülüyor. Akdeniz Köy yolu kavşağı- Tepebaşı Köy yolu kavşağı arasında yapılan ve tamamlanan yol çalışmalarının yaklaşık bir ay sürdüğü bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler