• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Lokmacı Ana-Baba gününe döndü

KKTC’nin, Güney ile bağlantısını sağlayan en önemli geçiş kapılarından birisi konumunda olan Lokmacı Barikatında, artan turist sayısı nedeniyle uzun kuyruklar oluşmaya başladı.
Lokmacı Ana-Baba gününe döndü

KKTC’nin, Güney ile bağlantısını sağlayan en önemli geçiş kapılarından birisi konumunda olan Lokmacı Barikatında, artan turist sayısı nedeniyle uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Lokmacı Barikatı, dövizin,  Türk Lirası karşısında aşırı artış göstertmesinin yanısıra, Ledra Street ile Arasta’yı bağlayan önemli bir geçiş kapısı olması nedeniyle KKTC’ye geçen turist ve Rumların tercih edildiği yer oldu..

Lokmacı Barikatında, artan turist sayısına karşın 3 görevlinin hizmet vermesi nedeniyle geçişlerde uzun kuyruklar oluştuğu ve geçişlerde zorluklar ile sıkıntılar yaşandığı öne sürülüyor..

Eski Polis Subaylarından Orhun Karagözlü, yaptığı açıklamada, dövizin, Türk Lirası karşısında aşırı derecede yükseliş göstertmesi bizim Türk tarafına olan rağbeti artırdı. Bu nedenle eski ismi ile söyleyeyim ‘Uzun Yoldan’ Arasta’ya ve bizim tarafa geçmek isteyen turist ile Rum sayısında artış var. Bu artış Lokmacıda uzun kuyrukların oluşmasına ve sıkıntılara yol açıyor. 3 memur bu kalabalığa kafi gelmiyor dedi.

Karagözlü açıklamasına devamla, Lokmacıya takviye şarttır. Bir sürü bakan, bu kadar basit bir olayı çözemiyor. Turist gelsin diyoruz ama geçişlerde onlara büyük sıkıntılar yaşatıyoruz. Bakın İngiltere’de marketlerde,ödeme yerlerinde 3 müşteri fazla yığılsa derhal takviye personel çağrılır. Liste versin rehber polise, turistleri direk işlem bile yapmadan içeri alsınlar. Turistleri, saysınlar, kafile 30 kişilik listeler halinde içeri alınsın. Bence 30 kişilik listeler tamamdır. Listeler hazırlanınca onları tutup içeri alsınlar. Kayıtlarını polis daha sonrada yazsa olur ifadesinde bulundu.

Sosyal medyada, konu ile ilgili eleştiride bulunan vatandaşlar, Lokmacı geçiş kapısında daha fazla görevlinin olmasının şart olduğunu belirtti.

Sosyal Medyadaki paylaşımlar şöyledir;

Mehmet Sabit Orhun iyi günler gelen paşam giden paşam kimin omurunda belediyemi hükümet edenlerim icraat gösterecek

Melih Ergüven Çok basit çözümler var ama kimse kılını kıpırdatmıyor...

Okan Baysan Yazıııık çok yazık! İnsana saygı diye birsey yok. İngiltere’de bir mağazaya veya markete gidiyorsunuz kuyrukta 3 kişi birikince zile basıp takviye eleman alıyorlar.Kasaya, insanlar beklemesin diye. Bunu yapmak avuç içi kadar memlekette zor mu? Yazıklar olsun. Ayıp vallahi

Orhun Karagözlü Bu kadar zor mu bunu çözmek

Mehmet InanciHadeserefeeee

Gamze Tekok Burası K.K.T.C maalesef

Cengiz GusellaGuzelayKktc 'nin ne turiste,nede başka bir şeye ihtiyacı var. Ana’'dan gelen turistler, hotelleri değil çadır turizmini, bile patlattır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler