• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

LTB Başkanı Harmancı, GİAD heyetiyle görüştü

Ekonomik konular ön plandaydı
LTB Başkanı Harmancı, GİAD heyetiyle görüştü

 

Lefkoşa Türk Belediyesi  Başkanı Mehmet Harmancı sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde dün(16 Mayıs Pazartesi) Genç İşadamları Derneği (GiAD) yöneticileri ile görüştü. GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ve yönetim kurulu ile LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda görüşen Başkan Harmancı, GİAD yöneticilerine LTB’nin ekonomik yapısı başta olmak üzere idari yapısı, çalışma alanları, yeni dönemde gerçekleştirilen projeler ve önümüzdeki 2 yılda gerçekleştireceği çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.


Harmancı: “Ekonomik örgütlerle önemli ortak çalışmalar yapabiliriz”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı belediyenin STÖ’lere başlattıklarını ziyaretler çerçevesinde GİAD yönetim kurulundan iş insanları ile görüşmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek başkent belediyesi olarak iş dünyası ile iyi ilişkiler içerisinde daha güzel bir şehri hep birlikte yaratabileceklerini ifade etti. STÖ’nin çalıştığı alanları daha iyi anlayabilmek ve belediye ile olan bağlantılarıyla ortak çalışma şekil ve yöntemlerini yerinde konuşabilmek adına bu ziyaretlere başladıklarını kaydeden Başkan Harmancı, ekonomik alanda önemli bir STÖ olan GİAD ile çok faydalı projeler üretebileceklerini kaydetti.
Harmancı: “Ek vergi söylemleri hayal ürünü”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı kamuoyuna bilinçli bir şekilde oluşturulmaya çalışılan “yurttaşların sırtına ek vergi yükleniyor” algısının bir kurgu olduğunu belirterek, LTB’nin kendi dönemlerinde yurttaşlardan herhangi bir ek vergi ücreti almadığını bu ve benzeri söylemleri yapanların herhangi bir ek vergi uygulaması var ise bunun ispatlamakla mükellef olduğunun altını çizdi.

LTB’nin bankalara borcunu 29 milyondan 19 milyona düşürdük”
LTB Başkanı Harmancı belediyenin 22 aylık dönemdeki ekonomik gelişimini yazılı ve görsel verilerle açıklarken özellikle LTB’nin 29 milyon 464 bin TL’den 19 milyon 854 bin TL’ye düşen (% 32’ye tekabül ediyor) banka borcuna dikkat çekti. Belediye idaresinin mali disiplini sağlayabilmek adına ciddi tedbirler aldığını ifade eden Harmancı yurttaşların en çok merak ettikleri konulardan biri olan belediyenin mali durumuyla ilgili şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışı içinde hareket ettiklerinin altını çizdi. Her ay toplanan LTB Bütçe Komisyonu’nun yaptıkları toplantılarda aylık kesin hesapları değerlendirerek farklı tablolarla önümüzdeki aylara yönelik projeksiyonlar yaptıklarını anlatan Harmancı, bu aylık tabloların yıllık bütçesel planlamalara da çok büyük katkısı olduğunu da ifade etti.

Harmancı: “Personel sayısı 900’den 854’e düştü”
Personel sayısının 900’den 854’e inmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Harmancı personel giderlerinin fazlalığının mali disiplinin sağlanmasında olumsuz bir unsur olarak neredeyse olduğu yerde saydığını ve belediyenin ekonomik olarak normalleşmesi sürecinde tüm taraflarla akılcı çözümler/ açılımlar bularak bu yapının sürdürülebilir bir şekle getirilmesinin zaruri bir durum olduğuna dikkat çekti.

Harmancı: “ Oyunun kuralları değişti.Çok boyutlu dayanışma şart”
Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı primleri ve vergi borçları konusunda Kasım 2015’te geçirilen ve belediye çalışanlarının sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ödemelerini zorunlu hale getiren yasanın, LTB’ye “1.7 milyon TL aylık ek yük” getirdiğini söyleyen Harmancı, LTB’ye getirilen bu ek yükün oyunun tüm kurallarını değiştirdiğine vurgu yaptı.Çalışanlara karşı tüm yükümlülüklerini yerine getiren bir belediye başkanı olarak yeni oluşan durumda belediyede çok boyutlu bir hale gelen sorunların Lefkoşa halkının huzuru için çok boyutlu bir dayanışma ile çözüme ulaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tunalı: “Ekonomik yaşamda belediyeler her zaman önemli bir yerde durur”

GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı da ekonomik yaşamda yerel yönetimlerin her zaman önemli bir yere durduğunu  söyleyerek LTB ile işbirliği yaparak şehrin güzelleşmesine, ilerlemesine katkılar konabileceğini kaydetti. Başkan Harmancı’ya STÖ’lere başlattığı ziyaretler çerçevesinde GİAD ile de görüştüğü için teşekkür eden Tunalı, özel sektör-belediye ikilisinin çok faydalı projeler üretebileceğine vurgu yaptı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler