• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Mağusa Devlet Hastanesi meselesi...Tutuksuz yargılanacaklar…

Mağusa Devlet Hastanesi meselesi...Tutuksuz yargılanacaklar…

N Mağusa Devlet Hastanesi’nde çalışan ve zimmetlerine para geçirdikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı Ergün Yahat ile Murat Yalın dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

Gamze BAYKUR

Mağusa Devlet Hastanesi’nde çalışan ve zimmetlerine para geçirdikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı Ergün Yahat ile Murat Yalın almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. “Kamu görevlisi tarafından sirkat”, “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “ Sahtekarlıkla para temin etme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Yalın ile Yahat, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

ZANLILAR ALEYHİNE YÜRÜTÜLEN TAHKİKAT TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Hamdi Er, 2013 yılı Ekim ayı ile 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servis Kayıt bölümünde çalışan zanlı Murat Yalın’ın hastaneye tedavi için gelen sosyal sigortasız ve tam ücretli hastalardan tahsil ettiği paraları ve faturaları muhasebeye yatırmayarak zimmetine geçirip sirkat ettiğini açıkladı. Zanlı Yalın’ın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Er, zanlı Yalın’ın hastalardan tahsil ettiği parayı zanlı Ergün Yahat’a verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Er, Maliye Bakanlığı Müfettişleri ile birlikte hastanede yürüttükleri soruşturmanın da devam ettiğini ve 3 bin TL tutarında faturaların bulunduğunu söyledi. Er, zanlı Yalın ile Yahat’ın tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılmalarını talep etti.

SERBEST KALDILAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Murat Yalın ile Ergün Yahat’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 5’er bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

YAHAT: “KOMPLO KURULDU, ALNIM AÇIKTIR…”

Zanlı Ergün Yahat, serbest kalmasının ardından basına açıklamalarda bulundu. Yaşanan süreci anlatan Yahat “Açık ve net burada Başhekimin komplosu var. Beni ve ailemi maddi ve manevi yıpratmaya çalışıyorlar. Benim anım açıktır. Mahkemeye başım dik çıktım” dedi. Tutuklu kaldığı 9 gün içerisinde ifadesine başvurulmadığını ileri süren Yahat, kendisine dava okunmadığını da söyledi. Hastanede yaşanan olayların 4-5 ay önce ortaya çıktığını dile getiren Yahat, kendisiyle birlikte tutuklanan Murat Yalın’ın paraları sirkat ettiğinin bilindiğini ancak sadece Başhekimin bilmediğini iddia etti. Bazı gazetecilerin kendisini arayıp hastanede yaşanan usulsüzlükle ilgili soru sorduklarını ifade eden Yahat, gazetecilere böyle bir olayın yaşandığını ve bu işin üzerine gidilerek ortaya çıkarılmasını istediğini dile getirdi. Usulsüzlük olayının basına yansımasından sonra Maliye Bakanlığı’ndan müfettişlerin geldiğini belirten Yahat, müfettişlerin dosyaları incelemesinin ardından 2012 yılından bu yana kayıp faturaların olduğunun tespit edildiğini söyledi.

“HAKSIZ YERE EK MESAİ ELDE ETTİLER…”

Ergün Yahat, Acil servis Ön Kayıt Bölümü’nde 6 aylık nöbet listelerinde çalışma yaptığını dile getirerek, yaptığı çalışmada bazı kişilerin isimlerinin karalandığını ve kendi isimlerini yazmak suretiyle haksız yere ek mesai elde ettiklerini tespit ettiğini ileri sürdü. Yaptığı çalışmaları dosya haline getirerek Başhekim Yardımcısı’na verdiğini belirten Yahat, Başhekim Yardımcısının kendisine “Bu usulsüzlüklerin üzerine gidersen seni yerler” dediğini iddia etti. Haksız ek mesai elde etme meselenin ortaya çıkmasının ardından haksız yere ek mesai yazanlar için 5 ay geri tarihli izin yazıldığını ileri süren Yahat, bu izinlerin Başhekim tarafından imzalanarak bakanlığa gönderildiğini söyledi. Ek mesai konusu ile ilgili olarak bakanlık tarafından arandığını dile getiren Yahat, “O günden sonra Başhekimin hedefi haline geldim. Bakanlığa bilgi verdim diye Başhekim beni odasına çağırdı ve bana hesap sordu” dedi.

“ALEYHİME YALAN İFADE VERDİLER…”

Hastanede yaşanan usulsüzlük olaylarının günlerce basında yer aldığını söyleyen Ergün Yahat, basına bilgi verdiği gerekçesiyle hedef haline geldiğini vurgulayarak, Mustafa Yalın ile Edip Özbal’ın kendisi aleyhine yalan ifadeler verdiğini ileri sürdü. Murat Yalın’ın yalan ifade verdiğini yineleyen Yahat, tutuklu bulundukları süre içerisinde Yalın’ın kendisine “Abi mecbur kaldı. Beni bu yalanı söylemeye ittiler” dediğini ileri sürdü. Yahat, bu olayları basına sızdırdığı için Murat Yalın’ın kendisine diş bilediğini dile getirdi. Yahat, ortada ses kaydı olduğunu söyleyerek “Ben devamlı Murat’ı arardım ve Murat’a ‘Bu işte yalnız yanma. Birileri varsa onları da ortaya at’ dedim. O da beni ortaya attı” dedi. Maddi ve manevi olarak yıpratıldığını yineleyen Yahat, “Birileri hala daha korunuyor. Birleri Murat’a güvence veriyor. Benim elimde 6 aylık hazırladığım dosyalarla ilgili belgeler var” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler