• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Mağusa ve Baf kapılarının açılması konusunda LTB insiyatif almaya devam edecek

Yeni kapıların açılması gündemde...
Mağusa ve Baf kapılarının açılması konusunda LTB insiyatif almaya devam edecek

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Mağusa ve Baf kapılarının açılması konusunda LTB’nin uzun süreden beridir gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Yorgacis ile 2 kapının açılması konusunda birçok kez görüşmeler ve incelemelerde bulunduk”

Söz konusu 2 kapının açılması konusunda LTB’nin ısrarcı ve sorumluluk almaya hazır konumda olduğuna işaret eden Başkan Harmancı mevkidaşı Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis ile daha önce her iki Cumhurbaşkanına yazdıkları mektupla Lefkoşa’da mümkün olduğunca geçiş noktasının açılması konusunda hem fikir olduklarını, Mağusa kapısnın araçlı geçişlere açılmasının ve Baf kapısının yaya geçişlerine açılmasını ise önceliklendirdiklerine vurgu yaparak, LTB olarak sözkonusu iki kapının ülkedeki diğer kapılardan bağımsız olarak değerlendirilmesi gerekliliğini ifade etti.

Başkan Harmancı, geride kalan süreçte Yorgacis ile 2 kapının açılması konusunda teknik ekiplerle birlikte birçok kez görüşmeler ve incelemelerde bulunduklarını ifade etti.

 

“Geçtiğimiz hafta 4 kurumla yaptığımız görüşmelerde yol haritamızı detaylı şekilde aktardık”

Kapıların açılması konusunda geçtiğimiz hafta yoğun bir mesai geçirdiklerini, bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını belirten Harmancı, tarafların kendilerine teknik ve siyasi düzeyde çalışma yapacaklarını söylediğinin altını çizdi.

4 kurumun da kapıların açılmasına kategorik olarak olumsuz yaklaşmadığını, kendilerinin bu görüşmelerde kapıların açılması konusunda haritaya dayalı bilgilendirmede bulunduğunu ve maliyetin yüksek olmayacağı bir planlamayı yetkililere aktardıklarını ifade eden Başkan Harmancı, kurumların belirteceği görüşlere göre çalışmaların detaylandırılabileceğini aktardı.

Mağusa kapısının araç trafiğine açılması ile, Metehan’da (Aydemet) oluşan trafik çilesinin rahatlayacağını, çarşıya akışın daha kolay hale geleceğini, buna ilaveten özellikle Limasol ve Larnaka’ya gidişlerde trafik kolaylığı yaratacağını ifade eden Başkan Harmancı, Baf kapısının ise yaya geçişlerine açılması sonrasında Arabahmet Bölgesi’nde turizm alanında bir canlılık getireceğine inandığını belirtti.

 

“LTB, personel katkısı da dahil olmak üzere her türlü destek ve işbirliğine hazırdır”

Başkan Harmancı, söz konusu 2 kapının açılması konusunda LTB’nin personel katkısı da dahil olmak üzere her türlü desteğe ve işbirliğine hazır olduğunun altını çizerken, kapıların açılmasının özellikle trafik, turizm, ve bireylerin özgür dolaşımı gibi temel konularda oldukça olumlu yansımaları olacağına inancını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler