• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Mağusa'da 2 okulda 20 öğrencide uyuz vakası!

Okul yönetimleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapılan istişareler sonucunda Gazimağusa bölgesinde eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören 20 öğrencimizde Uyuz Hastalığı vakası tespit edildi.
Mağusa'da 2 okulda 20 öğrencide uyuz vakası!

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı...

İşte o açıklama;

Okul yönetimleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapılan istişareler sonucunda Gazimağusa bölgesinde eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören 20 öğrencimizde Uyuz Hastalığı vakası tespit edilmiştir.

Bilindiği üzere Uyuz Hastalığı bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Bu nedenle önlem amaçlı olmak üzere Uyuz Hastalığı tespit edilen öğrencilerimizin eğitimlerine, tedavileri tamamlanana kadar ara verilmiş olup, aynı çatı içerisinde yaşayan ailelerinin de tedavisinin yapılması için gerekli girişimler Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde başlatılmıştır.

Bu bağlamda, yarın vakanın görüldüğü Alasya İlkokulu, devamında ise Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören tüm öğrenciler üç uzman doktor tarafından muayene edilecek ve tüm velilere konu ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Belirlenecek programa göre ayrıca İlköğretim Dairesi’ne bağlı Gazimağusa bölgesi okullarındaki tüm öğrenci ve veliler Uyuz Hastalığı ile ilgili bilgilendirilecektir.

Bakanlığımızın ilgili daireleri; yaşanan rahatsızlık ile ilgili olarak başta Gazimağusa bölgesi olmak üzere ülkemizde eğitim veren tüm kamu okullarıyla iletişim halindedir. Alınan bilgiler doğrultusunda bu vakaya başka bir bölge ve okulda rastlanmamıştır.

Rahatsızlık tespit edilen ve tedavilerine başlanan öğrencilerimize ve velilerine acil şifalar diler,konu ile ilgili gerekli önlemlerin ivedilikle alındığını kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla.

Uyuz hastalığı nedir? Neden olur? Belirtileri ve tedavisi

Uyuz küçük bir akar türünün neden olduğu bir cilt hastalığıdır. El, koltuk altı, karın, parmak aralarında kaşıntı ve döküntüye neden olur. Dünya genelinde oldukça yaygın halk sağlığı sorunu olan uyuza mikroskopik bir akar türü olan Sarcoptes scabei neden olur. Böcek benzeri bu akarın deri altına yerleşmesi ile ortaya çıkan hastalık; vücudun farklı bölgelerinde kaşıntı, döküntü ve cilt yaralarına da neden olabilir. Daha çok hastane, huzurevi, askeri kışlalar, bakım evleri gibi kalabalık ortamlarda aynı kıyafetleri giyen, aynı yatağı veya aynı havluyu paylaşan kişiler arasında daha kolay yayılır. Uyuz hastalığı, sanılanın aksine kedi ve köpek gibi hayvanlardan insana bulaşmaz. Geceleri yoğun şekilde kaşıntıya neden olan hastalık zamanında tedavi edilmediğinde ciltte yaralar oluşturabilir. Genellikle uyuz kremi, merhem ve solüsyon ile kısa süre içinde kolayca tedavi edilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler