• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Mahkemede çılgına döndü..

Polisler zor zapt etti
Mahkemede çılgına döndü..

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa'da yaşadığı sorunlar nedeniyle sık sık kendisini jiletleyen Mehmet Mavideniz, bu kez, kendisine uyuşturucu vermediği gerekçesiyle Uğur Özbayır'ı yaralayarak hastanelik etti.

Uğur Özbayır'ı jiletle kolundan yaralayıp, kürekle, el ve ayaklarına vurarak ciddi şekilde darp eden Mehmet Mavideniz, dün mahkemeye çıkarıldı ve işlediği yaralama ve ciddi darp suçlardan ileride yargılanmak üzere bir ayı geçmeyen bir süreliğine cezaevine gönderildi.

Vücudunun her yanında jilet yaraları bulunan genç, mahkeme kararına tepki gösterdi ve adeta krize girdi.

Hareketleriyle etrafına korku saçıp tedirginlik yaratan genç, mahkeme salonundan çıkar çıkmaz, kendisini cezaevine götürmek isteyen polislere zor anlar yaşattı.

Polise tekme attı

Mehmet Mavideniz, önce başını kapıya vurdu, daha sonra kendisine makul güç kullanan mahkemede görevli polis memuru Mustafa Mendeli'ye tekme attı.

Küfürler eden genç, polis memuruna "Sen öldün Mustafa, seni yaşatmayacağım" diyerek şiddet tehdidinde bulundu.

Mehmet Mavideniz, bir yakınının konuşup kendisini sakinleştirmesi üzerine polis aracına bindirilerek önce hastaneye, daha sonra da cezaevine götürüldü.

Tahkikat bitti

Dünkü teminat duruşmasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan ve meselenin tahkikat memurluğunu üstlenen Löğmen Yücetürk, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak'ın sorularını yanıtladı.

Tanık polis, zanlının, 26 Ekim 2016'da, Maksim Belgesi'nde umumi bir yer olan Neşe Sokak'ta, kendisine uyuşturucu vermediği gerekçesiyle tasarrufunda bulundurduğu jiletle Uğur Özbayır'ı sağ kolundan kesip yaraladığını söyledi.

Zanlının, olay yerinden aldığı kürekle de Uğur Özbayır'ın ellerine ve ayaklarına vurmak suretiyle adı edileni ciddi şekilde darp ettiğini belirten tanık polis, bahse konu jilet ve küreği emare aldığını anlattı.

Tanık polis, zanlının, 2010 yılından beridir benzer sabıkaları olduğuna vurgu yaparak,

Tanık polis, KKTC vatandaşı olan işsiz zanlının daimi bir adresi bulunmadığına işaret etti ve zanlının, tecavüzkâr alet taşıma, mülke tecavüz, intihara teşebbüs, rahatsızlık, kasti hasar ve kavga gibi sabıkaları bulunduğunu dile getirdi.

Zanlının son sabıka tarihinin 14 Mayıs 2016 olduğuna dikkat çeken tanık polis, meseleyle ilgili yürüttüğü tahkikatını tamamladığını belirttikten sonra mahkemeden, serbest kalması halinde benzer suç işlemesi kuvvetle muhtemel olan zanlıyı cezaevine göndermesini talep etti.

“Paramı aldı”

Söz verilmesi üzerine konuşan Mehmet Mavideniz, cezaevi talebine itiraz etti ve aleyhine yöneltilen suçlamaları reddederek ilginç açıklamalarda bulundu.

Uğur Özbayır'ın uyuşturucu vereceği vaadiyle kendisinden 100 TL aldığını söyleyen Mehmet Mavideniz, uyuşturucuyu bulduğu zamanlarda kullandığını açıkça beyan ettikten sonra ekledi:

"Bankadan haplarımı almak için 100 TL çektim. Uğur ve Osman da maaşlarını almaya geldiler. Uğur, bankadan çıkarken, elinde bir top bonzai gösterdi ve 'gel, senin ilacın bizdedir' dedi. Meslek lisesinin yakınında buluştuk, parayı verdim, uyuşturucuyu vermediler. Ben, Uğur'u kesmedim. Uğur'un annesi benden kurtulmak için yalan söyledi."

Güvenliği için cezaevine

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, konu suçla ilgili huzurunda ithamı destekleyen yeterli şahadet olduğuna bulgu yaptı ve Mavideniz'in vücudundaki yaralara değindi.

"Zanlının tekrar suç işleme ihtimali var. Vücudunda birden fazla jilet yarası var" diyen yargıç, zanlıyı, kendi güvenliği için bir ay süresince cezaevine gönderdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler