• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Meclis Genel Kurul toplantısı tamamlandı

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı sorular bölümündeki işlemlerle tamamlandı.
Meclis Genel Kurul toplantısı tamamlandı

Toplantının güncel konuşmalar bölümü, CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın ‘Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’ndan Meclise Mektup’ konulu güncel konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında ilk olarak Erenköy Belediyesi’nin durumuna değinen Hamzaoğulları su temini konusunda bölge halkının yaşadığı sorunlara işaret etti.

Daha sonra engellilerin sorunlarıyla ilgili bir mektubu ve Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nun milletvekillerine ilettiği talepleri okuyan Hamzaoğulları, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ne davam eden engellilerin kısa sürede elde ettiği ilerlemelerden bahsetti.

SANER

Çalışma Bakanı Ersan Saner de, bakanlık olarak önceki hafta gereksinimleri farkı olan bireylere yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve farkındalık yarattıklarını ifade ederek, bu bireylerin sosyalleşmeye ve fark edilmeye de ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Devlette bürokrasinin çok yavaş çalıştığına işaret ederek,  bakanlığı bünyesinde sadece engellilerin sorunlarıyla ilgilenecek bir birim için çalıştıklarını kaydeden Ersan, Engelsiz Yaşam Evi Projesinin gecikmesine sebep olan teknik aksaklıklarla ilgili de bilgi verdi.

Engelliler için yapılan çalışmaları ve hayata geçirdikleri projeleri anlatan Saner, istihdamların sadece devletten beklenmesinin doğru olmadığını bu nedenle kurumlara yasayı yazılı olarak hatırlatmaya başladıklarını söyledi.

TÖRE

UBP Milletvekili Zorlu Töre ise “Doğu Akdeniz’de Yaşanan Emperyalist Oyunlar” konusunda güncel konuşma yaptı.

Müzakerelerde tıkanıklık dönemine girildiğini söyleyen Töre, Kıbrıs tarihiyle ilgili kronolojik bilgi vererek, KKTC’nin kuruluşunun ardından başlayan çözüm girişimlerini anlattı.

Güvenlik ve garantiler konusundaki Rum Yönetiminin taleplerini eleştiren Töre, AB ülkelerinin Kıbrıs’ta çözüm olabileceğini ileri süren söylemlerini de eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da 2. Cumhurbaşkanı Talat gibi pes etme noktasına geldiğini kaydeden Töre, Rum Yönetiminin Cenevre’ye gitmek için talep ettiklerini sıralayarak Güney’in tek gündeminin seçimler olduğunu söyledi.

Töre, bölgenin askeri ve enerji savaşlarının yaşandığı bir yer haline geldiğini söyleyerek, Kıbrıs’ta hak ve menfaatlerin nasıl korunacağına kafa yorulması ve bu acımasız çıkar kavgasında çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli ise, “Yenierenköy Belediyesi’ndeki Grev” konusunda konuştu.

Geçen hafta bu konuyu gündeme getirdiğinde ilgili bakanın 1 hafta içerisinde sorunu çözeceğini söylediğini ancak aradan geçen sürede herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Angolemli, bugünü konuşmasını kısa keseceğini çünkü salonda hükümette kimsenin olmadığını belirtti.

Angolemli, Sayıştayın bu konuyu ayrıntılarıyla ortaya çıkarması ve bölge halkının sorularının da cevaplanması gerektiğini belirterek, 4 aydır ödenmeyen kişilerin çalıştırılmasının da zaten anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Angolemli, hükümeti bu konuyu acilen ele almaya ve sorunun çözülmesi yönünde adım atmaya davet etti.

Angolemli’nin konuşmasıyla tamamlanan güncel konuşmaların ardından Meclis Genel Kurul toplantısına yazılı ve sözlü sorular bölümüyle devam edildi.

Sorular bölümündeki işlemlerle de bugünkü toplantısını tamamlayan Genel Kurul, bir sonraki birleşimini 29 Mayıs Pazartesi günü yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler