• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Mecliste Şahali-Çavuşoğlu gerginliği!

CTP milletvekili Erkut Şahali, “hükümetin icraatları, yasallık ve meşruiyet” konusunda konuşma yaptı.
Mecliste Şahali-Çavuşoğlu gerginliği!

Şahali, yaşananlardan ders almanın önemli olduğunu, dün Meclis’te Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı ile ilgili konunun tartışıldığını söyleyerek, konuyu anımsattı.

“Etik” kelimesinin son zamanlarda sıklıkla kullanıldığını söyleyen Şahali, kelimenin yaygın karşılığının “ahlak” olduğunu belirtti.

Şahali, meşru olanın yasal olma ve yasal olanın meşru olma zorunluluğu bulunduğunu, zaman zaman yasaların zorladığı durumlarda ise idarenin dirayetli olması gerektiğini kaydetti.

Şahali, “hükümet marifetiyle bir talan yaşanmaktadır” dedi.

Siyasilerin ve ailelerinin, sıradan bir yurttaşın haklarından feragat ederek siyaset yaptığını söyleyen Şahali, kamu adına mal sahibi pozisyonundaki bir kişinin oğluna ihalesiz şekilde mülk kiralayamayacağını belirtti.

“Yurttaşın gözünü açması lazım” diyen Şahali, bazı kişilerin “bu yağma düzeni belki bana da bir yarar sağlar” diyerek sustuğunu da söyledi.

Şahali, bir belediye başkanının iki oğlunun birden istihdam edildiğini de dile getirdi.

Belediyelerin hızla iflasa sürüklendiğini kaydeden Şahali, bazı büyük belediyelerin halka ait kaynakları “peşkeş çekmeye” hazırlandığını duyduklarını söyledi.

Böyle bir şeyin kabul edilebilir olmadığını dile getiren Şahali “Sakın böyle bir şey yapmayın” dedi.

Şahali, kamu kaynaklarının yönetilmesi konusunda sadece yasaların değil, etik kavramının da göz önünde bulundurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÇAVUŞOĞLU: “KEŞKE SÖYLEDİKLERİNİ HÜKÜMET DÖNEMLERİNDE YAPSALARDI”

Şahali’nin ardından söz alan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “keşke söylediklerini kendi hükümet dönemlerinde yapsalardı” dedi.

Şahali’nin belediyeler konusundaki konuşmasına istinaden “Siz asla bizi tehdit edecek pozisyonda değilsiniz” diyen Çavuşoğlu ile Şahali arasında sözlü tartışma çıktı.

Bunun üzerine o sırada Genel Kurul’a başkanlık eden CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay’la Bakan Çavuşoğlu arasında da sözlü tartışma yaşandı.

Şahali’nin konuşmasına cevaben, “Siz önce kendinize bakın” diyen Çavuşoğlu, şu anda yaşananlardan keyif alanların kendilerinin de aynı pozisyonda olduğunu unutmaması gerektiğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, yaşananlardan ders alıp bunları daha ileriye gitmek için bir vesile olarak kullanmak gerektiğini söyledi.

ŞAHALİ: “TEHDİT DEĞİL ERKEN UYARI”

Çavuşoğlu’na cevap veren Şahali ise, söylediğinin tehdit değil erken uyarı olduğunu belirtti.

Kendisinin partide yaşananlarla ilgili yorumda bulunmadığını dile getiren Şahali, CTP’nin sorumlu bir pozisyonda olmadığını da kaydetti.

Rauf Raif Denktaş’ın ülkeye mal olmuş önemli bir isim olduğunu söyleyen Şahali, “Denktaş’ın adının istismar edilmesine karşı olduğunu” belirtti.

ANGOLEMLİ: “CİDDİ BİR DENETİMSİZLİK”

Ardından TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, “geçen hafta gerçekleşen trafik kazaları” başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Yaşanan trafik kazalarına işaret eden Angolemli, geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazasında vefat eden kimliği belirsiz kişiye de değinerek, öğrencilerin ve yabancıların kimlik taşımaya yönlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Trafik konusunda ülkede “ciddi bir denetimsizlik” olduğunu kaydeden Angolemli, yayaların bilinçlendirilmesi ve yolların ışıklandırılması gerektiğini dile getirdi.

Ehliyet verme şartlarının elden geçirilmesi gerektiğini de anlatan Angolemli, trafik konusunda denetimin oldukça önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Yabancıların, özellikle yabancı öğrencilerin kuralları öğrenmeden araç kullanmalarının tehlike doğurduğunu ifade eden Angolemli, Mecliste Trafik güvenliği ile ilgili geçici ve özel komitenin kurulmasının yerinde olduğunu vurguladı.

DÜRÜST: “SADECE OLUMSUZLUKLAR YAŞANMIYOR”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise, yaşanan kazaların kendilerini de çok üzdüğünü anlattı.

Mesleki sürücü belgesi tüzüğünü yeniden yapılandırma çalışmalarının sürdüğünü belirten Dürüst, ülkede 9 günden fazla kalan bireylerin mevcut ehliyetlerinin çeşitli kontrollerin ardından KKTC ehliyetine çevrildiğini dile getirdi.

Altyapıda, yasalarda ve yollarda mutlaka eksiklikler olduğunu, bu eksiklikleri tamamlamak için çalıştıklarını anlatan Dürüst, öte yandan bireylerin dikkatsiz sürüş yapmamaya dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Sadece olumsuzlukların değil, iyi şeylerin de yaşandığını kaydeden Dürüst, yol çalışmalarından bahsetti.

Trafik kazalarını önlemek için 4 tüzük geçirildiğini anlatan Dürüst, yarın konuyla ilgili basın toplantısı düzenleneceğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler