• BIST 9548.68
  • Altın 2486.52
  • Dolar 32.5187
  • Euro 34.8396
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Mehmetçik Belediyesinden 5 dev proje

Mehmetçik Belediyesinden 5 dev proje

YAKLAŞIK 2 MİLYON TL’LİK PROJELER TC YARDIM HEYETİ KATKILARIYLA HAYATA GEÇİRİLECEK

PAMUKLU’DA EKOLOJİK PAZAR KURULACAK; BAFRA’DA HALI SAHA YAPILACAK; MEHMETÇİK’TE BALANOKKO MEYDANI DÜZENLENECEK, GAZİNO VE PARK YENİLENECEK, YAĞMUR SUYU DRENAJ, ASFALTLAMA VE YAYALAŞTIRMA PROJELERİ YAPILACAK

Mehmetçik Belediyesi, Pamuklu’da ekolojik pazar kurulması, Bafra’da halı saha yapımı, Mehmetçik’te Balanokko Meydanı’nın düzenlenmesi, Belediyesi Gazinosu ve Parkı’nın yenilenmesi ve peyzaj düzenlemesi ile yağmur suyu drenaj, asfaltlama, yayalaştırma ve yavaşlattırma projelerini dün akşam düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli dün saat 19:30’da Mehmetçik Gazinosu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya meclis üyeleri yanı sıra bölge halkı da katıldı.

TC Yardım Heyeti katkıları ile 2015 yılında gerçekleştirilecek yatırımlar ve Mehmetçik Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen ve yaklaşık 2 saat süren basın toplantısında, projelere katkıda bulunan uzmanlar da hazır bulundu.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, projelerin yaklaşık 2 milyon TL’yi bulduğunu belirterek, projelerin bu yıl içerisinde hayata geçmesini hedeflediklerini söyledi.

Sarıçizmeli, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya da teşekkür etti.

Sarıçizmeli’nin ardından projelerde yer alan Mehmetçik Belediyesi Asbaşkanı Yüksek Mimar Canan Cival, DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, Peyzaj Mimarı Buket Asilsoy ve İnşaat Mühendisi Hüseyin Öztürel bilgi verdi.

‘’ 5 PROJE’NİN MALİYETİ 2 MİLYON TL ‘’

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, uzun yıllar bekleyen projelerin artık hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Mehmetçik Belediyesi’ni yatırım yapabilen, gitgide büyüyen ve halkının hak ettiği duruma getirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Sarıçizmeli, projelerin yaklaşık 2 milyon TL’yi bulduğunu belirterek, projelerin bu yıl içerisinde hayata geçmesini hedeflediklerini söyledi.

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli sözlerine şöyle devam etti:

2104 yılında göreve geldiğimiz zaman kendimize bir hedef koyduk. Beldemizdeki sorunların ne olduğunu ele aldık, belediyemizin mali durumunu inceledik ve elimizde olanlarla neler yapabiliriz noktasında adım attık. Çok uzun yıllar mali durumu yüzünden sıkıntı yaşayan belediyemizi yavaş yavaş toparlamaya ve ayağa kaldırma çalışmaları başlattık. Bu yolda yürürken elbette ki yalnız değildik. Finansal katkıları ile her zaman yanımızda olan ve projelerimize büyük destek vererek,  çalışmalarımıza katkı sağlayan TC Yardım Heyeti, dün olduğu gibi bugün de 2015 projelerimize destek vererek,bizlerin belediyecilik hizmeti vermemize büyük katkı sağlamıştır. Bu vesile ile projelerimizin onaylanmasında ve finansmanında, bize kaynak aktaran TC Yardım Heyeti Başkanı Sayın Ertan Tosun’a ve Büyükelçimiz Sayın Halil İbrahim Akça’ya tarafsız şekilde tüm projelerimize finans sağladıklarından dolayı teşekkür ederiz.’’

‘’ Pamuklu’da Ekolojik Pazar Projesi ‘’

Başkan Cemil Sarıçizmeli’den sonra söz alan asbaşkan Canan Cival; Pamuklu’da yapılması düşünülen Ekolojik Pazar Projesi hakkında bilgi verdi.

Cival, yerel üreticilerin ürettiği ürünlere pazar bulamalarınaolanak sağlamak ve vatandaşların pazar yerine kavuşması için yaptıkları çalışma sonucunda 1020 m2 alan üzerine kurulacak pazarda 40 stant yer alacağını söyledi.

Bölgede turistik potansiyel yaratılması, ekonomiye katkı sağlanmasının hedeflendiğine değinen Cival, Mehmetçik Belediyesi Cittaslow çalışmaları kapsamında GDO’suz ürün üretimini teşvik etmek,  kayıtlı üretici ve ürünlerin pazarlanacağı nokta yaratmak amaçlı düşünülen projenin 100 araçlı otoparkı yanı sıra güneş enerjisi ile çalışacak pazarın ışıklandırılması hakkında da bilgi verdi.

Cival, Adada ilk kez yapılacak projenin bölgeye hem ekonomik alanda katkı sağlayacağını hem de konsept olarak fark yaratacağı vurgulayarak, bu projenin maliyetinin 600 bin TL olduğunu açıkladı.

‘’ Mehmetçik Balanokko Meydan Projesi ‘’

Canan Cival’dan sonra söz alan DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara,Mehmetçik Balanokko Meydan Projesi hakkında bilgi verdi.

Hoşkara, DAÜ ile imzalanan protokol çerçevesinde devam edecek ve yürütülecek projenin ülkesel fiziki plan çerçevesinde hayat bulacağını belirtti.  Her bölgenin kendi meydanı olduğuna vurgu yapan Hoşkara, Mehmetçik’in de bir meydanı olması gerektiğini ve bu meydanı çekim merkezi haline getirmek, ekonomik ve sosyal açıdan kazanım sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.Hoşkara, bu projenin maliyetinin 485 bin TL olduğunu açıkladı.

“Mehmetçik Belediyesi Gazinosu ve Parkının Yenilenmesi, Peyzaj Düzenlemesi ‘’

Hoşkara’dan sonra söz alan Peyzaj Mimarı Buket Asilsoy da Mehmetçik Belediyesi Gazinosu’nun ve Parkının Yenilenmesi,  Gazino’nun Peyzaj Düzenlemesi hakkında halkı bilgilendirdi.

Buket Asilsoy yaptığı konuşmada, 40 yıllık geçmişi olan Gazino’nun daha modern hale gelmesi için, mevcut durumunu koruyarak iyileştirilmeye gidildiğini söyledi. Gazino’nun sahnesinden, çocuk oyun alanlarına, çevre düzenlemesinden çardaklara kadar kullanım alanını çeşitlendirdiklerini belirten Asilsoy, kapalı ahşap ünitelerle farklı bir konsept yaratıldığına dikkati çekti. Kurumsal alanların önemine değinen Asilsoy, yeşil alanların sürekli göz ardı edildiğini hatırlattı. Asilsoy, bu projenin maliyetinin 270 bin TL olduğunu açıkladı.

“Mehmetçik Yağmur Suyu Drenaj, Asfaltlama, Yayalaştırma Ve Yavaşlattırma Projesi ‘’

Asilsoy’dan sonra söz alan İnşaat Mühendisi Hüseyin Öztürel, Mehmetçik Yağmur Suyu Drenaj, Asfaltlama, Yayalaştırma Ve Yavaşlattırma Projesi hakkında bilgi verdi. Öztürel bölgede çok ciddi yağmur suyu problemi yaşandığını belirterek, bu suların yer altına indirilmesinin kazanımlarından bahsetti.

Öztürel, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yürüteceklerine değinerek, kaldırımların yetersizliğine dikkat çekti. Yayalaştırma ve yavaşlattırma projesinde bazı yolların tek yön olacağını, yaya ve bisiklet yollarının yaratılacağını belirten Öztürel,  Cittaslow çalışması kapsamında belde yapısının iyileştirilmesi, yetersiz olan yolların asfaltlanarak yapılandırılması, bisiklet kullanımını teşvik etme, yayalaştırma, yaygınlaştırma, kolaylaştırma ve özendirme ile alt yapı çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.

Öztürel, bu projenin maliyetinin 500 bin TL olduğunu açıkladı.

‘ Bafra Halı Saha Projesi ‘’

Öztürel’in konuşmasının ardından yeniden söz alan başkan Sarıçizmeli, Bafra Halı Saha Projesi’nden bahsederek, proje maliyetinin 110 bin TL olduğunu açıkladı.

Sarıçizmeli, bölgenin gelişimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin şuan hazırlığını yürüttüğü bölgesel imar planı üzerine kurgulanacağına değinerek, “Bölgemize yapılacak olan tüm gelişim ve yatırımlarımız bu öngörü üzerinde devam edecektir. Bu imar Planı projesi kapsamında tamamlayacağımız projelerimizi, DAÜ ile imzalanan protokol çerçevesinde yürüteceğiz’’ dedi.

Toplantı bölge halkının sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler