• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 34 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Merkür tutulması, hayatınıza ne gibi etkiler yaratacak? Açıklıyoruz…

100 yılda, 13 kez oluyor!
Merkür tutulması, hayatınıza ne gibi etkiler yaratacak? Açıklıyoruz…

100 yılda, 13 kez oluyor!

Merkür tutulması, hayatınıza ne gibi etkiler yaratacak? Açıklıyoruz…

9 Mayıs'ta yüzyılımızın en önemli olaylarından biri gerçekleşecek; Merkür Güneş'in kalbine geçecek ve belli bir saat diliminde orada kalacak. Bu olay çok önemli kapılar aralayacak…

9 Mayıs günü gerçekleşecek olan Merkür'ün Güneş'in kalbinde olma olayının etkisi tam bir sene boyunca hissedilecek…

Bu saatleri not alın!

Bir gezegenin Güneş'in kalbinde olması, Güneş ile bir gezegenin aynı burçta-aynı derecede-aynı dakikada yer alması demektir. Güneş yaşam veren olduğu için, eğer bir gezegen Güneş'in kalbinde olursa, evrende bir süreliğine o gezegenin dinamiği etkin oluyor demektir. Kısacası Güneş'i Kral gibi düşünürsek, Kral tahtını kısa bir süreliğine Merkür'e bırakıyor diyebiliriz.

Merkür, Güneş'in kalbinde olacağı için, Merküryen her türlü konuda bir şeyler yapmak için evrenin en doğru zamanı olduğunu gösterir. Merkür'ün Güneşin kalbinde olma hali 9 Mayıs günü aslında tamamında gözlemlenecek ama tam saat olarak 17:12 ile 10 Mayıs 07:41 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu saatleri not alın hemen! Neden mi ?

Ne düşündüğünüze dikkat edin!

Merkür'ün Güneş'in kalbinde olması, evrenle olan iletişim bağının eksiksiz, tam bir şekilde gerçekleşeceğini gösterir. Evrenin sizin isteklerinizi net bir şekilde duyacağına işarettir, bu saatler arasında ağzınızdan çıkana, ne düşündüğünüze dikkat! Gerçekleşebilir. Bu saatler arasında, zihninizi boşaltıp isteklerinizi, dileklerinizi, ihtiyacınız olan şeylere odaklanın, tam, eksiksiz ve net bir şekilde! Evrenin bu açık kapılarını her zaman bulamazsınız. böyle zamanları iyi değerlendirmek lazım. Bu etkileşim BOĞA burcunda olacağından dolayı, belki finans, parasal konular, ekonominiz için bir şeylere odaklanırsınız veya işin içinde Venüs'te olacağından belki aşk-meşk konuları. Kim bilir?

Yapabiliyorsanız meditasyon yapmak, dua etmek, belki de isteklerinizi not almak yada size özel bağlantı kurma şekliniz nasılsa onu yapın. Veya belki de yazarsınız ve bir yerlere asarsınız… Artık orası size kalmış, evrenle direkt bağlantıda olacaksınız, bu şansı bu saatler arası bence çok iyi değerlendirin. Ben genelde böyle zamanlar yakaladığımda, yalnız kalmaya ve düşüncelerimi, isteklerimi, dileklerimizi öncelikle kendime odaklanarak en katıksız, en saf, en kalbimden geçtiği şekilde kağıda notlar almayı ve onu bir yere asmayı tercih ederim. Pek tabii herkesin yöntemi farklı olabilir bu konuda!

Bu sefer ki geçişin bir diğer önemli özelliği ise bizim için, Kıbrıs’tan gözlemlenebiliyor olması. Çünkü daha önce ki en on 2006 yılında olmuştu ve Kıbrıs’tan gözlemlenememişti.

Bir sonra ki bu geçiş 11 Kasım 2019 yılında gerçekleşecek.

"EXPO 2016’da izlenebilecek”

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Müdür Vekili Prof. Dr. Halil Kırbıyık, Güneş diskinin önünden bir iç gezegenin geçişinin tutulma gibi düşünülebileceğine, ancak Merkür gibi gökyüzündeki açısal çapları Güneş'i Ay gibi tamamen örtmeye yetmediğinden Güneş tutulmasındaki gibi ışık azalmasının fark edilemeyeceğine dikkati çekti.

Merkür'ün ortalama bir yüzyılda 13 kez Güneş'in önünden geçtiğine değinen Kırbıyık, şunları kaydetti:

"Yarın Merkür gezegeni bize 83,6 milyon kilometre uzaklıkta olacak. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içindeki BİTOM adlı gözlem merkezi 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü, hava şartları gözlem için uygun olduğu takdirde, 14.00-17.00 saatleri arasında herkese açık olacak ve teleskoplarla bu geçiş izlenebilecek. Ayrıca Expo 2016 alanında da Merkür geçişi için bir etkinlik düzenlenecek ve kurulacak teleskopla büyük ekranlardan canlı olarak yayınlanacak."

Merkür geçişlerine ilişkin 2000-2050 yılları arasındaki takvim şöyle:

7 Mayıs 2003

8 Kasım 2006

9 Mayıs 2016

11 Kasım 2019

13 Kasım 2032

7 Kasım 2039

7 Mayıs 2049

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler