• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Merve Aydin En Az Beş Sezon Daha Yakın Doğu Üniversitesi’nde…

Merve Aydin Kendisini Beş Sezon Daha Yakın Doğu Üniversite’li Yapan Sözleşmeye İmzayı Attı.
Merve Aydin En Az Beş Sezon Daha Yakın Doğu Üniversitesi’nde…

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, iki sezondur BGD ailesinin üyesi olan Merve Aydin önümüzdeki beş sezon boyunca Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın bir parçası olmaya devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi alt yapısından yetişen ve profesyonel kariyerine aynı kulüpte başlayan 1994 doğumlu Merve Aydin, daha sonra bir sezon İstanbul Üniversitesi ve tekrar Mersin BŞB formalarını giydi. Mayıs 2014 tarihinde Ümit Milli Takım kampında geçirdiği sakatlıktan dolayı ameliyat olduğundan 2014-2015 sezonunda İstanbul Üniversitesi BGD’de sadece 5 maçta, o sezon namağlup şampiyon olarak Süper lige çıkan Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü Derneğinde ise 15 maç forma giydi. Eylül 2015’te tekrar ameliyat olduktan sonra BGD’de geçtiğimiz sezon forma giyemeyen Merve Aydin 2015-2016 sezonu süresince tedavisine yoğunlaştı. Son iki aydır Amerika’da özel hoca ile kuvvet çalışması yapan sporcu bu ay başında yurda dönerek Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı ile çalışmalara başladı.

 

Kariyeri boyunca Milli Takım’ın çeşitli kategorilerinde 128 kez görev alan Merve Aydin’in Ümit Milli takımla iki Avrupa üçüncülüğü bulunuyor.

 

Cemal Batur: “Merve Aydin Türk Kadın Basketbolu’nun Önemli Yıldızlarından Biri Olacak”…

İmza törenine katılan Yakın Doğu Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi Cemal Batur “Önümüzdeki sezon Yakın Doğu Üniversitesi’nin Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ve Avrupa’da zirve için mücadele etmesi hedefimiz doğrultusunda, maddi ve manevi tüm desteğimizi vereceğiz. Bu nedenle, iki sezondur BGD ailesinin bir ferdi olan Merve Aydin’e Yakın Doğu Üniversitesi adına önümüzdeki dönem için beş sezonluk daha imza attırmış bulunuyoruz. Kendisinin Türk basketbolunun en önemli yıldızlarından biri olacağına hem kulübümüze hem de Milli takımımıza yıllarca hizmet edeceğine olan inancımız tam. Gelecek günler bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu gösterecek” dedi.

Merve Aydin: “Her Kulvarda Şampiyonluk Hedefi  Olan Yakın Doğu Üniversitesi Takımının Bir Parçası Olduğum İçin Çok Mutluyum”

İmza töreninde konuşan Merve Aydin ise “Her kulvarda şampiyonluk hedefi  olan Yakın Doğu Üniversitesi takımının bir parçası olduğum için çok mutluyum. Zorlu süreçlerden geçtim ama her zorluğun bana kattığı önemli şeyler oldu. Kulübümün desteği ve iyi bir çalışma döneminin ardından tekrar sahalarda olmak, hedefleri büyük bir takımın heyecanını yaşayacak olmak çok değerli. Bireysel olarak da çok değerli bir büyüğümden öğrendiğim yolu izleyeceğim. Her gün kendime yeni bir şey katmak için bir fırsat olacak ve ben de her geçen gün kendime yeni şeyler katarak hem Türk basketbolu hem de kulübüm adına büyük başarılara imza atmak için mücadele edeceğim” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler