• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

MİK'in yeni başkanı Talaykurt'a mesaj var

22.08.2017 tarihli mesajlar şöyle;
MİK'in yeni başkanı Talaykurt'a mesaj var

Sn. Halil Talaykurt,MİK’in yeni Başkanı olarak öncelikle görevinizde başarılar dileriz. Sosyal Medya Hesabınızdan yaptığınız paylaşımda 22 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Maliye Bakanlığı Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı'na atanmış bulunmaktayım. Atamayı gerçekleştiren Sn. Serdar DENKTAŞ'a ve bu atamaya katkı koyan üç özel kahramanıma minnettarlığımı ifade eder, sonsuz teşekkürlerimi bildiririm dediniz. Da, MİK başkanlığına atanmanızı sağlayan bu 3 Süper Kahramana minnettarlığınızı nasıl ödeyeceksiniz diye beni gayleler aldı. Yarın bol kepçe lokantasında yemeğe davet edilirseniz bu minnettarlık orada mı ödenecek diye sorsam ayıp olmaz değil mi? Sn. Talaykurt, nasıl ki, gözyaşının görevi ardından gelecek gülümseme için temizlik yapmaksa, koltuk ve makamların görevi de minnettarlıkların kirini pasını temizlemektir diyor bizim Ali dayı.

**

Sn. Tufan Erhürman, kişisel soysal medya hesabı üzerinden yaptığınız açıklamada, Maliye Bakanlığı Merkezi İhale Komisyonu başkanlığına atanan Sayın Halil Talaykurt’un, "Atamayı gerçekleştiren Sn. Serdar Denktaş'a ve bu atamaya katkı koyan üç özel kahramanıma minnettarlığımı ifade ederim. Ayrıca sonsuz teşekkürlerimi bildiririm" dediğini ifade ettiniz. Sevgili Tufan Tanrı, dünya devletlerinde dağıtım yaparken, dağa göre kar. Güle göre diken. Güce göre yük. İmana göre imtihan. KKTC’de de 3 Süper Kahramana göre makam ve koltuk verir.  

**

Sn. Mehmet Harmancı, “mevcut hükümetin sizi iyi bir konuma ataması için ihtiyacınız olan tek şey 3 gizli kahraman. Süperman-Spiderman ve Batman” diyerek, süper kahramanların fotoğraflarını kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştınız. Ancak dördüncü süper kahramanı sanırım unuttunuz. Elinde ipler, Karagöz ve Hacivat’ın bebeklerini istediği gibi oynatan Er diyarından Oğlu’mun yakından tanıdığı dördüncü kahraman şimdilerde bir gölge kahramanı da olsa bence halen etkili olduğunu gösteriyor. Sn. Harmancı, kamış ses verince NEY oldum sanır. İp gerilince yay oldum sanır. Koltuğa 3 Süper Kahraman’ın isteği ile oturunca emir eri olmaktan başka bir şey olmaz kişi.

**

Sn. Kemal Dürüst,  Bakanlar Kurulu kararıyla seyrüsefer harçları ile ilgili süreci otuz gün süre için son kez uzattığınızı açıkladınız. Mazota, benzine halis zeytin yağına bulandırılmış kıynıksız zam kazıcığını oturturken, bizler uhhhbanayiyamu yerine Aman Allahım yandık anam derken, sanırım sizlerde Şaka yaptık şaka yaptık dediniz. Ve zam kazığı hart diye geçtikten sonra yasa, masa engel diyerek kaldırma maldırma kalktık ayaklarına yattınız. Sn. Dürüst gel sen dürüstçe şu seyrüseferleri kaldıracağız diyerek sizlere 1 Nisan şakası yaparak kandırdık de. Siz 1 Nisan şakası yaparak bizleri kandırırken bizlerde sizlere seçimlerde kamera şakası yaparak ‘Yine kazandınız’ derken şaka şaka diyeceğiz. Sn. Dürüst bizi düşmanın attığı taş değil, Dostun attığı gül yaralar. Bilmem anlatabildim mi?

**

Sn. Hamza Ersan Saner, seyrüsefer affı uzatıldı. Yoğunluk moğunluk denildi ve ahalinin ağzına serçe parmağı ile bir parmak bal çalındı. Hazır seyrüsefer affı uzatılmışken, neden sizde sosyal sigortalar affının uzatılması için düğmeye basmıyorsunuz.  Malum bazı vatandaşlar hala daha sosyal sigorta borçlarını kapatmak için bankalardan kredi onayı bekliyor. Aksona gardası kırılan. Makinesi mangos eden. Tekerlek rulemaları koptum kopuyorum diyerek ‘Tumba’ olmasına az bir zaman kalan KKTC tomofilinin içindekilerine sende bir el uzat. Sn. Bakan, Necmeddin dayı sana göndermede bulunarak, halkın menfaati doğrultusunda, doğru yöne akıyorsan, hedefin okyanustur. Okyanus gibi oylar ile de koltuk birkez daha sağlama alınır diyor.

**

Sn. Ferda Ekinci, Yurtdışında aracınızla bir hayvana çarptıysanız/ onu en yakın veterinere götürdüğünüzde tüm masraflarını trafik sigortası karşılamaktadır. Güzel. Peki bizde durum nedir/ Bilen var mı?diye soruyorsun. Hemen cevap vereyim. Evet bilen vardırFerda hanım. Bir defa bizim buralarda bir hayvana çarptığımız zaman beytambal nerden çıktı,hem tamponu hemde çamurluğu ezdi.Sonrasında iki eliniz başınızda şimdi bu mendebur başıma dünya kadar masraf açtı demek şarttır. Ferda hanım, bazı İnsanlar neden bu cennet dünyayı önce cehenneme çevirir ve sonra cennete gitmek için uğraşır diye sorsam? Bu çok bilinmeyenli denklemi inan bir türlü çözemedim. Bir problemi çözerim bir başka problem karşıma çıkar. En sonunda vay mavrobeytambal kalsın der ve vazgeçerim.

**

Sn. Turgay Hilmi, Girne Lord’sPalace Otel’in yaptığı müzik ruhun gıdası değil zehiridir. Haftaya Cuma akşamı otel önünde eylem var dediniz. Güzel de Orta Asya’da yaşayan Türkler, çocuklarını ahu dedikleri zehire alıştırmak için az miktardaki zehiri çocuğun vücuduna zikrederdi. Sonra çocuk zehire karşı bir bağışıklık kazanırdı. Şimdi ‘K’nin yani Kumar, Kara Para ve Kadın Ticaretinin merkezi olan KKTC’de bu pis işler ile zehirlenen insanların zehire karşı bağışıklık kazanması için böylesi gürültülü müzik ile bizi zehirliyorlar. Turgay Hocam, faydasız bir hayat, erken bir ölümse, faydasız siyasetçinin de ilk seçimde yeri siyasi çöplüktür.

**

Sn. NazımBeratlı sosyal medyadaki paylaşımında, Turgay Hilmi ile ilgili olarak Turgay, dünya çapında bir müzisyen ve dünya çapında bir orkestrada şefidir.Bir de o düzeyde bir konservatuarda öğretim üyesidir diyorsun. Doktorum, Turgay Hilmi’nin çarmıha gerilmesi veya idam mangasının önüne konması, ve veya boynuna ip geçirilip sallandırılması yakındır. Neden diye sorarsan bize böylesi kaliteli insanlar fazla gelir. Ülkeye dönüp bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. Bizde don ile denize girenler, Nijeryadan, KAmerunadan öğrenci ayaklarında uyuşturucu tacirliği yapanlar. Ve Jet Ski ile gelip buralarda adam vurma kolaymış. Geldim bana adam gösterecekler vurup gideceğim diyenler ile mafya bozuntuları makbuldür. Kısacası Turgay Hoca gibi olanlar OUT, Mafya bozuntuları bizde IN’dir. Do youunderstand.

**

Sn. NidaiGüngördü, son zamanlarda düzenlediğin kültür etkinlikleri ile gözlerimizdeki pası silerken kulaklarımızın da bayram yapmasını sağlıyorsunuz. Bu günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunu düzenlediğiniz, 7’inci Kültür Sanat Günleri’nde getirerek Haldun Taner’in; “Ay Işığında Şamata” adlı oyunu sahnelenelemelerine vesile olmanız kültür adına güzel bir olaydır. Sizin Kültür Sanat Günleri adı altında sahneleyeceğiniz oyun gündeme gelince millet sevinçten şamata üzerine şamata çıkartmaya başladı. Sevinçten avuçları patlayıncaya kadar ‘Cıbbana ‘ çalarak yaşasın diye bağırmaları da güzel bir şamata örneği oluşturdu. Sn. Güngördü, kızlar beyaz yatlı prenslerini beklerken, sizin sayenizde sırf gözlerimizdeki pas silinsin diye bizlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunu beklemeye başladık. Başkan sana o kadar trip atıp tuttun oldu ama, bak yine son noktayı sen koydun.

**

Sn. Ali Özdinç, yaptığınız açıklamada, denizin içindeki doğal ve tarihi köprünün birileri tarafından sırf kayaların alınması için yıkıldığını öne sürdünüz. Ve sonrasında da deniz içinde yıkıntı olmadığını, köprünün altında bulunan kayaların eski, yosunlu olduğunu “Köprü doğal nedenlerle çökmüş olsaydı, yıkıntıların deniz içinde olması gerekirdi” dediniz. Bu bölgede derinliğin bir metre civarında olduğuna dikkat çekerken  “Köprünün denize yıkılması halinde, enkazın su üstünde kalacağını öne sürdünüz.  Sn. Özdinç, milyonlarca yılda oluşan doğa harikası köprünün yıkılması, tabikidoğaseverleri derinden üzdü.Peki doğaseverler üzülürken bu ülkeyi yönettiğini zannedenler nerelerdedir? Hani bir soruşturma ve araştırma? Bizim buralarda nemelazımcı idareciler nedeniyle kör tuttuğunu da tutamadığını da, hatta kaçanı da öpüyor.

**

Sn. Ümit Karagözlü, Ulaştırma Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Komisyon Sekreteri olarak 96 hız tespit kamerasının devrede olduğunu ifade ederek, “Kamera var ama yol yok. Kamera koyduğumuz yerlerde evet ölümlü kaza olmuyor ama az ötesinde olabiliyor”  dediniz. Kısacası af edici olmayan ve bir sürücü hatası sonrasında önce kazaya sonrada Azrail’e davetiye çıkartan yollarımız var imasında bulundunuz. Da, bundan bir süre önce iki bakanımız yollarımızın çok güzel ve neredeyse Amerikan asfaltı konumunda olduğunu dile getirmişti. Acaba bizmi Ay’da yoksa onlar mı Jüpiter’de yaşıyor diye iç de geçirmiştim. Sn. Karagözlü, varlığı yetersiz olanların, yokluğu kayıp değildir. Çünkü kaliteli siyasetçiler nedense hep yalnızdır. Aksine ucuz malın alıcısının çok olduğunu görürüz.

**

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler