• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Milliyetçi cephede yeniden HANEDAN tartışması, Eroğlu UBP,DP ve HP'ye müdahale mi ediyor?

Milliyetçi cephede yeniden HANEDAN tartışması başladı.
Milliyetçi cephede yeniden HANEDAN tartışması, Eroğlu UBP,DP ve HP'ye müdahale mi ediyor?

Milliyetçi cephede yeniden HANEDAN tartışması başladı.

Hükümetin küçük ortağı DP'de yaşanan çalkantılar ve son yapılan görevde alma ve atamalar milliyetçi cephede yeniden HANEDAN tartışması başlattı.

Konuyu sürmanşetden duyuran ÖZGÜR VOLKAN gazetesi HANEDAN isimli baş yazı yayınlayarak 3. Cumhurbaşkanı DR. Derviş Eroğlu'nun DP,UBP ve HP'ye müdahele ettiğini iddia etti.

KOD ADI: HANEDAN isimli Başyazı'da UBP'nin aday göstermeyeceği bazı isimleri DP'nin aday göstereceği, yeni isimlerin ise HP'den aday yapılacağı iddia edildi.

volkan_talaykurt-001.jpg

 

Bu gelişmeler üzerine Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın Maliye Bakanlığı Koordinatörlüğü görevine atadığı Halil Talaykurt'un atamasını durdurduğu öğrenildi.

İlgili haber;

Denktaş önce atadı, sonra görevden aldı! Halil Talaykurt'un ataması durduruldu!

İşte o başyazı

Kod adı : HANEDAN

Kıbrıs Türk siyaseti çok da uzun bir geçmişe sahip değil aslında…

Ve Cumhuriyet tarihi boyunca çok da siyasetçi ile tanışma şansına erişemedi Kıbrıs Türk halkı…

Bu kısa tarihin, uzun dönem siyaset hakimiyeti, hala bugün etkisini gösteriyor maalesef. Üstelik her siyaset sahnesinden çekildiğini söylediği dönemlerde yeniden sahneye çıkan aktörleriyle.

Bu gün gelinen noktada anladık ki ülkede “değişecek” denilen siyasetin tek ve değişmez olanı “Eroğlu siyaseti”

UBP ve DP ‘nin birlikteliğini istifalar ile ortadan kaldıran Eroğlu, son dönemde HP, DP ve UBP‘yi etkisi altına almaya çalışıyor.

DP’den ayırdığı Milletvekillerini yeniden DP’den aday gösteremeye karar verdiği iddia edilen Eroğlu’nun taleplerine, düşüşte olduğu görülen DP’nin son yaptığı bürokrat atamaları ile olumlu yönde yanıt verdiği görülüyor.

Siyasette yıpranmamış olarak görülen isimleri HP’den aday göstermeye çalışan Eroğlu’nun, UBP içerisinde kabul görmeyecek isimleri ise yeniden DP’den aday göstereceği tahmin ediliyor.

Eroğlu’nun siyaseten hedeflediği hanedanlık planlarını hayata geçirmek için ortaya koyduğu program çerçevesinde, Serdar Denkaş’a adeta evladı kadar yakınlığı ile bilinen Müsteşarlık seviyesindeki Genel Koordinatörlük görevinde bulunan Çelebi Ilık’ın görevden alınıp yerine, Eroğlu’na yakınlığı ile bilinen Halil Talaykurt’un atanması harekatı, hedefe ulaşmak için atılan ilk adım olarak nitelendirilebilir.

Bu hamlenin arakasında böylelikle hem UBP hem DP hem de HP den adaylarını gösterecek olan 2.Cumhurbaşkanı Eroğlu, 2018 den sonra oluşacak olan hükümetlerin kadrolarını da oluşturacak isim olacağının sinyallerini veriyor.

Böylelikle CTP’nin tek başına iktidarı dışındaki tüm kadrolarda, Eroğlu kadroları yer alacak ve Eroğlu ailesine ait kamuoyunda usulsüz olduğu iddia edilen konuların, bizzat hükümet tarafından engellenme operasyonu tamamlanmış olacak.

2018 seçimleri sonrasında siyaset belki değişebilir. Ancak değişmeyen tek şeyin “HANEDAN” olacağı görülüyor.

Bunun kararını, önce KKTC Seçmeni ve daha sonra, Kıbrıs Türk halkının geleceğinden çalarak, bir ailenin bekası için toplumun değerlerinden vazgeçeceklerin vicdanı verecek… Bekleyip göreceğiz…

Özgür VOLKAN GAZETESİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler